5 atracții turistice în apropiere de Vatra Dornei, Bucovina

5 atracții turistice în apropiere de Vatra Dornei, Bucovina
 
 
 

Bucovina este o regiune istorică a României extrem de bogată cultural, istoric și din punct de vedere al tradițiilor. De asemenea, regiunea se bucură de peisaje naturale excepționale și zone cu obiective turistice apreciate de turiștii de pretutindeni. În Bucovina, istoria se îmbină cu legenda, în cadrul unei civilizații vechi și cu un folclor aparte.

Stațiunea Vatra Dornei

Vatra Dornei este o localitate din județul Suceava, în regiunea Bucovinei. Vatra Dornei este cunoscută, în mod special, ca stațiune balneară și stațiune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Este spațiul ideal pentru cei care au nevoie de relaxare și odihnă, într-un mediu benefic, dar și un loc care promovează turismul activ precum ski, drumeții, river rafting, mountain biking și călărie.

bucovina

Cum ajungi în stațiunea Vatra Dornei

Municipiul Vatra Dornei se află în sud-vestul județului Suceava, în Depresiunea Dornelor, la confluența râurilor Bistrița Aurie și Dorna, având coordonatele geografice 47° 21' latitudine nordică și 25° 22' longitudine estică. Localitatea este traversată de căile rutiere E58 (DN 17) și DN 17B. 

Cel mai apropiat aeroport este la 120 km distanță, la Suceava. Vatra Dornei are două gări: Gara Vatra Dornei și Gara Vatra Dornei Băi, pe unde trece magistrala feroviară Suceava – Vama – Floreni – Ilva Mică.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Obiective turistice din Vatra Dornei și din împrejurimi

Nu trebuie să te avânți prea departe de stațiune pentru a descoperi câteva dintre obiectivele turistice iconice ale istoriei Moldovei și frumuseți naturale demne de admirat. Iată principalele atracții ale zonei.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Muzeul Etnografic al Bucovinei și parcul Vatra Dornei

Muzeul se găsește în clădirea primăriei Vatra Dornei și prezintă trei ramuri esențiale culturii zonei, și anume arta plastică contemporană, științele naturii și cinegetică. Parcul din centrul stațiunii este un obiectiv turistic în sine; este declarat rezervație dendrologică și aici se găsește o concentrare a izvoarelor termale din zonă. Printre atracții mai enumerăm speciile rare de copaci și veverițele parcului.

Mănăstirile Bucovinei

La câțiva kilometri de Vatra Dornei se află o serie de mănăstiri ortodoxe cunoscute, care impresionează prin vechimea și arhitectura lor. Acesta mănăstiri sunt Putna, Sucevița, Moldovița, Voroneț, Humor. Mănăstirile descriu cel mai bine tradiția și cultura poporului român, iar un circuit al acestor mărturii arhitecturale vă va purta prin istoria Moldovei.

Voronet

Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber, înființat în anii 1970, care pune în valoare patrimoniul Bucovinei. Acesta dispune de un număr de peste 30 de exponate, de la case tradiționale din lemn și alte elemente gospodărești, la ateliere meșteșugărești și construcții ale comunității. Muzeul are forma unui sat bucovinean tradițional autentic.

Castelul Dracula

Castelul Dracula se află la câțiva kilometri de Vatra Dornei și este o clădire medievală unde se zice că ar fi trăit Dracula. Clădirea se află în comuna Piatra Fântânele, cu acces prin pasul Tihuța și aici se poate vizita cripta în care se găsesc rămășițele acestuia și alte obiecte din acea vreme.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei face parte din sistemul de fortificații construit în zona Moldovei, în trecut, rămânând o dovadă a bătăliilor care au avut loc în Moldova. Cetatea a fost construită de Petru I Mușat, a fost fortificată de Ștefan cel Mare și distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino. În prezent, aceasta este inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Suceava.

cetatea suceava

Unde te cazezi în Vatra Dornei?

Locurile de cazare din Vatra Dornei contribuie la farmecul zonei prin pensiuni cochete, vile, hoteluri, complexuri turistice și case de munte. Dacă vrei să explorezi mai mult regiunea, mai multe unități de cazare din Bucovina te așteaptă să le rezervi.

Îți dorim un sejur fermecător în Vatra Dornei și zona Bucovinei!

PortalTurism.com

Realizat in colaborare cu: PortalTurism.com

PortalTurism.com este cel mai modern portal de turism din România. Aici veți găsi mii de oferte turistice ale agențiilor de turism colaboratoare, un ghid turistic cuprinzător, vă puteți rezerva bilete de avion online sau cazare la pensiunile și hotelurile din țară. PortalTurism.com - Vacanța ta e aici!

 
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.