5 atracţii turistice de vizitat în Vatican

5 atracţii turistice de vizitat în Vatican
 
 

Vatican este cel mai mic stat al lumii, dar este atât de important din punct de vedere al religiei şi a culturii. Statul are aproximativ jumătate de kilometru pătrat şi este condus de către Papa, fiind reşedinţa Bisericii Catolice. Există foarte multe atracţii pe care le poţi admira în Vatican pentru că fiecare suprafaţă a oraşului este plină de istorie şi cultură. Aici se află Muzeele Vaticanului, care conţin cele mai importante opere de artă ale lumii şi Basilica Sf. Ştefan, cea mai importantă biserică creştină.

Basilica Sf. Petru

biserica sf petru

Basilica Sf. Petru se găseşte în centrul Vaticanului şi este cea mai mare biserică creştină, cu o faţadă lată de 114 m şi înaltă de 47 m. Are o suprafaţă de 22.000 metri pătraţi şi poate găzdui 20.000 de persoane. Basilica a fost construită de Împăratul Constantin, în 320 d.Hr., în zona unde Sf. Petru a fost martirizat. Este sediul principalelor manifestări ale catolicismului şi este cea mai mare biserică din lume.

Grădinile Vaticanului

Grădinile Vaticanului pot fi vizitate în grup organizat, cu ghid, şi îţi poţi rezerva bilet cu mai mult timp înainte. Aceste grădini şi parcuri private ocupă mai mult de jumătate din teritoriul Vaticanului, având 23 de hectare. Ele includ monumente, fântâni, grote şi fortificaţii, ce datează din secolul al IX-lea şi până în prezent, majoritatea fiind clasice stilului renascentist şi baroc. 

Galeria de Artă a Vaticanului

Galeria de Artă a Vaticanului este una dintre cele mai noi secţiuni ale Muzeelor Vaticanului. Aici sunt păstrate pentru admiraţia turiştilor operele unor artişti celebri ai istoriei precum Giotto, Cimabue, Raphael, Crivelli, Leonardo da Vinci, Tiţian, Domenichino, Caravaggio, dar există şi o cameră dedicată artei moderne.

Muzeele Vaticanului

vatican

Muzeele Vaticanului includ cele mai importante colecţii de artă din lume. Se zice că originea Muzeelor Vaticane a început odată cu Iulius al II-lea, care a expus diverse opere de artă, în anul 1503. Complexul include acum zece muzee diferite, care conţin picturi, sculpturi, armuri, tapiserii, mozaicuri, vase greceşti, obiecte de artă africană, hărţi şi multe altele.

Capela Sixtină

Capela Sixtină este capela palatului papei din Vatican şi este considerată una din cele mai faimoase opere ale lumii, construcţia sa începând în anul 1472. Plafonul capelei a fost pictat de către Michelangelo, începând cu 1508. Capela permite credincioşilor să observe ilustraţii ale poveştilor din Vechiul Testament. Aici se ţin conclavurile cardinalilor pentru alegerea unui nou papă.

Atunci când eşti în Roma, nu trebuie să ratezi acest mic stat care oferă atât de multe lucruri culturii europene. Îţi promit că va fi o experienţă de neuitat. Laughing

Care sunt atracţiile Vaticanului pe care ai vrea să le vizitezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers