5 atracții secrete din Roma

5 atracții secrete din Roma
 
 

Pentru orice turist, experimentat sau începător, Roma poate fi copleșitoare! Are atâta istorie în spate, atâtea muzee de văzut, atâtea străduțe de plimbat pe ele și atâtea atracții turistice că nu știi cu ce să începi! În prima vacanță la Roma îmi era clar ce aveam de văzut: Colloseumul, Foro Romano, San Pietro, Muzeele Vaticanului și Fontana di Trevi.

În următoarea vacanță am mai văzut câteva obiective turistice pe care le ratasem prima dată și m-am gândit că aici pot să închei cu Roma. Dar, căutând, am descoperit că atracții secrete în Roma se ascund unde te aștepți mai puțin și asta m-a făcut să mă întorc aici cu fiecare ocazie, pentru a le descoperi. Dintre cele mai importante atracții secrete din Roma, de văzut musai mi se par:

Cartierul Trastevere

Dacă vrei să simți atmosfera orașului adevărat, evitând aglomerația turiștilor, Trastevere este o alegere perfectă. Cafenele cochete, restaurante de familie cu pizza delicioasă și doar 2-3 mese pentru clienți, rufe întinse pe sârmă între balcoane vechi și câte un italian la colț de stradă gesticulând amplu te fac să vezi cum trăiesc de fapt locuitorii orașului.

atractii secrete din roma

atractii turistice roma

Dealul Gianicolo

Orașul întins pe 7 coline se bucură de multe puncte de belvedere. Unul spectaculos se află pe dealul Gianicolo. Dacă vrei să vezi Roma de sus, o urcare pe trepte până în vârful dealului se va lăsa răsplătită cu priveliști spectaculoase. Și când vei reuși în sfârșit să-ți desprinzi ochii de la ele vei descoperi și aici sus câteva locuri de vizitat.

atractii turistice roma

Insula Tiberina

Fiind singura insulă de pe Tibru, i-a și luat numele faimosului râu. Considerată bântuită în Antichitate, situația ei s-a schimbat în timpul unei molime când a fost construit aici un templu dedicat lui Esculap, zeul vindecării, lucru care a transformat-o în loc de pelerinaj pentru bolnavi. Pe insulă există și astăzi un spital construit în secolul XVI și o biserică ce adăpostește un izvor vindecător. Două poduri o fac accesibilă vizitatorilor dinspre centrul orașului și dinspre cartierul Trastevere.

atractii secrete din roma

Piața Cavalerilor de Malta

Pe malul Tibrului, pe o altă colină din cele șapte pe care este întins orașul, se ascunde numărul patru din lista cu atracții secrete din Roma: o piață ca multe altele. La prima vedere nu are nimic special, dar lumea stă la coada aici, în fața unei porți mari, pentru a se uita pe gaura cheii. Dacă ajungeți aici, veți fi surprinși de ce se vede pe ea!

atractii turistice roma

atractii secrete din roma

Biserica San Giovanni in Laterano

Singura catedrală din Roma și "cea mai sfântă biserică dintre bisericile orașului și ale lumii, fiind mama și capul lor", cum stă scris pe ușa ei centrală, biserica San Giovanni in Laterano se bucură de mult mai puțin succes în rândul turiștilor decât bazilica San Pietro. Totuși, aici papa oficiază slujbele în calitatea sa de Episcop al Romei și biserica este impresionantă chiar dacă de-a lungul timpului a suferit numeroase transformări.

atractii secrete din roma

Aș putea sa completez lista cu atracții secrete din Roma la nesfârșit. Sunt nenumărate locuri în oraș despre care turiștii nu știu sau pe care nu au timp să le viziteze la câtă bogăție de alternative găsesc aici. Dar după ce ați văzut suficient din Roma turistică, încercați-le și pe acestea. Sigur nu vă vor dezamăgi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers