5 aplicaţii care te transformă din turist în localnic

5 aplicaţii care te transformă din turist în localnic
 
 
 

De multe ori turiştii au parte de tratamente speciale; localnicii sunt mai ospitalieri, gata să te ajute cu o informaţie sau cu un loc unde să-ţi petreci timpul liber de vacanţă. De multe ori însă primeşti reversul medaliei, adică "tratament special" mai piperat la preţ tocmai pentru că eşti turist, pentru că nu cunoşti obiceiurile locului sau câte şi mai câte. Pentru ambele variante, am pregătit pentru tine o listă de 5 aplicaţii, care să te ajute să călătoreşti mai uşor şi să te transforme dintr-un turist evident într-un localnic sub acoperire. Cool

WiFi Finder

WiFi Finder

Ai nevoie de internet întotdeauna... asta o ştim cu toţii. Vrem să încercăm tot felul de aplicaţii de travel, dar şi să postăm pozele preferate din vacanţă pe Facebook sau pe Instagram. Deci WiFi Finder este aplicaţia de care ai nevoie. Cu ajutorul GPS-ului, îţi vei găsi imediat cele mai apropiate puncte în care ai acces WiFi, fie că este gratuit, fie că este contra cost, în 144 de ţări.

Aplicaţia este disponibilă pentru:
- iPhone – gratuit
- Android – gratuit

Local Eats

Local Eats

Unde mănânci? Cea mai bună întrebare pentru vacanţă şi poate şi cea mai grea. Nu vrei să nimereşti în localurile ultra-turistice unde totul se serveşte cu cartofi prăjiţi, pentru că este mai simplu, şi unde totul costă dublu, ci vrei să mănânci unde şi localnicii mănâncă. Aplicaţia Local Eats îţi dă exact această informaţie printr-o listă de restaurante locale, independente. În plus, ai la dispoziţie şi opţiunea GPS "what's near me" pentru a descoperi cel mai apropiat restaurant.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Aplicaţia este disponibilă pentru:
iPhone – 1.19 dolari
Android – 3.50 RON

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Spotted by Locals

Spotted by Locals

Disponibilă deocamdată numai pentru Europa şi America de Nord, aplicaţia Spotted by Locals include ghiduri de călătorie şi sfaturi create de localnici. Nu-ţi face griji în legătură cu calitatea sau cu veridicitatea informaţiilor, deoarece nu orice localnic poate scrie aici, ci numai cei selecţionaţi pentru a împărăşi din secretele oraşelor pe care le locuiesc.

Aplicaţia este disponibilă pentru:
iPhone – gratuit
Android – de la 15 RON

Airbnb

Airbnb

Experienţa autentic locală nu putea trece cu vederea cazarea. Astfel îţi propunem să laşi deoparte hotelurile pretenţioase şi să optezi pentru o locaţie Airbnb. Platforma oferă soluţii de cazare direct de la localnici, aşa că poţi găsi un loc perfect pentru localnicul din tine de la apartamente şi case normale, la căsuţe în copac, bărci locuibile şi alte minuni.

Aplicaţia este disponibilă pentru:
iPhone – gratuit
Android – gratuit

Couchsurfing

Couchsurfing

Tot pentru cazare, ai şi opţiunea oferită de aplicaţia Couchsurfing. Similar cu Airbnb, îţi oferă posibilitatea de a te caza la localnici, cu diferenţa că şi proprietarul locuinţei va fi acolo, iar tu vei dormi pe canapeaua lui. Laughing

Aplicaţia este disponibilă pentru:
iPhone – gratuit
Android – gratuit

Ai încercat vreuna dintre aceste aplicaţii? Spune-ţi părerea în secţiunea de comentarii de mai jos.

     

Ai nevoie de mai multe informaţii? Citeşte ghiduri pentru bagaje perfecte şi idei pentru aplicaţii bune de luat în vacanţă în lista noastră cu sfaturi pentru călătorii.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.