5 aplicaţii care te transformă din turist în localnic

5 aplicaţii care te transformă din turist în localnic
 
 

De multe ori turiştii au parte de tratamente speciale; localnicii sunt mai ospitalieri, gata să te ajute cu o informaţie sau cu un loc unde să-ţi petreci timpul liber de vacanţă. De multe ori însă primeşti reversul medaliei, adică "tratament special" mai piperat la preţ tocmai pentru că eşti turist, pentru că nu cunoşti obiceiurile locului sau câte şi mai câte. Pentru ambele variante, am pregătit pentru tine o listă de 5 aplicaţii, care să te ajute să călătoreşti mai uşor şi să te transforme dintr-un turist evident într-un localnic sub acoperire. Cool

WiFi Finder

WiFi Finder

Ai nevoie de internet întotdeauna... asta o ştim cu toţii. Vrem să încercăm tot felul de aplicaţii de travel, dar şi să postăm pozele preferate din vacanţă pe Facebook sau pe Instagram. Deci WiFi Finder este aplicaţia de care ai nevoie. Cu ajutorul GPS-ului, îţi vei găsi imediat cele mai apropiate puncte în care ai acces WiFi, fie că este gratuit, fie că este contra cost, în 144 de ţări.

Aplicaţia este disponibilă pentru:
- iPhone – gratuit
- Android – gratuit

Local Eats

Local Eats

Unde mănânci? Cea mai bună întrebare pentru vacanţă şi poate şi cea mai grea. Nu vrei să nimereşti în localurile ultra-turistice unde totul se serveşte cu cartofi prăjiţi, pentru că este mai simplu, şi unde totul costă dublu, ci vrei să mănânci unde şi localnicii mănâncă. Aplicaţia Local Eats îţi dă exact această informaţie printr-o listă de restaurante locale, independente. În plus, ai la dispoziţie şi opţiunea GPS "what's near me" pentru a descoperi cel mai apropiat restaurant.

Aplicaţia este disponibilă pentru:
iPhone – 1.19 dolari
Android – 3.50 RON

Spotted by Locals

Spotted by Locals

Disponibilă deocamdată numai pentru Europa şi America de Nord, aplicaţia Spotted by Locals include ghiduri de călătorie şi sfaturi create de localnici. Nu-ţi face griji în legătură cu calitatea sau cu veridicitatea informaţiilor, deoarece nu orice localnic poate scrie aici, ci numai cei selecţionaţi pentru a împărăşi din secretele oraşelor pe care le locuiesc.

Aplicaţia este disponibilă pentru:
iPhone – gratuit
Android – de la 15 RON

Airbnb

Airbnb

Experienţa autentic locală nu putea trece cu vederea cazarea. Astfel îţi propunem să laşi deoparte hotelurile pretenţioase şi să optezi pentru o locaţie Airbnb. Platforma oferă soluţii de cazare direct de la localnici, aşa că poţi găsi un loc perfect pentru localnicul din tine de la apartamente şi case normale, la căsuţe în copac, bărci locuibile şi alte minuni.

Aplicaţia este disponibilă pentru:
iPhone – gratuit
Android – gratuit

Couchsurfing

Couchsurfing

Tot pentru cazare, ai şi opţiunea oferită de aplicaţia Couchsurfing. Similar cu Airbnb, îţi oferă posibilitatea de a te caza la localnici, cu diferenţa că şi proprietarul locuinţei va fi acolo, iar tu vei dormi pe canapeaua lui. Laughing

Aplicaţia este disponibilă pentru:
iPhone – gratuit
Android – gratuit

Ai încercat vreuna dintre aceste aplicaţii? Spune-ţi părerea în secţiunea de comentarii de mai jos.

     

Ai nevoie de mai multe informaţii? Citeşte ghiduri pentru bagaje perfecte şi idei pentru aplicaţii bune de luat în vacanţă în lista noastră cu sfaturi pentru călătorii.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers