45 aplicaţii utile pentru călătorii – partea întâi

45 aplicaţii utile pentru călătorii – partea întâi
 
 

Organizarea unei vacanţe, fie că este un city break sau un sejur de mai multe zile, a devenit mult mai uşoară datorită aplicaţiilor mobile, care ne ajută să ne planificăm drumul, cazarea şi itinerariul. Dacă mai adăugăm şi nişte review-uri ale celor mai populare locaţii, deja aveam totul pregătit pentru un concediu de vis. Iată primele 15 aplicaţii pentru călătoriile tale.

FlightTrack

FrightTrack este o aplicaţie prin care poţi urmări traseele avioanelor internaţionale. Aplicaţia are hărţi foarte detaliate, în permanenţă actualizate şi oferă informaţii importante despre orele de aterizare, decolare şi întârzieri.

WeatherPro

Această aplicaţie intuitivă şi foarte precisă, îţi oferă buletinul meteo pentru peste 2 milioane de locaţii geografice din lume. WeatherPro îţi prezintă şi date despre presiunea atmosferică, umiditatea, viteza vântului şi multe altele.

JetLag Genie

Foloseşte aplicaţia JetLag Genie pentru a preveni efectele diferenţei de fus orar. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele de călătorie şi vei primi, în schimb, un program care te va ajuta să te obişnuieşti cu orele destinaţiei înspre care te îndrepţi.

XE Currency

XE Currency este o aplicaţie gratuită de conversie a valutei foloseşte date actualizate şi îţi oferă cel mai exact schimb. Este uşor de folosit, oferă informaţii precise şi este una dintre cele mai descărcate aplicaţii.

Sunscreen

Sunscreen este o aplicaţie interesantă care îţi activează o alertă în momentele când este necesar să te dai cu cremă de protecţie UV. Trebuie să introduci în aplicaţie tipul pielii tale, SPF-ul cremei de protecţie şi poţi face plajă fără griji.

Tipulator

Oriunde te duci în lume, există nişte reguli nescrise în ceea ce priveşte bacşişul. Aplicaţia Tipulator, disponibilă pentru iOS şi Android, îţi calculează bacşişul pe care este recomandat să-l laşi în localurile oraşelor unde călătoreşti.

Onavo

Odată instalată, Onavo reduce folosirea datelor mobile în roaming. Deci, pentru descărcarea unei aplicaţii sau citirea unui email, vei folosi mai puţin internet ca de obicei, când eşti în afara ţării.

Perfect World Clock

După cum îi spune şi numele, Perfect World Clock îţi arată, în permenenţă, ora în diverse ţări ale lumii. Nu este o descoperire revoluţionară, dar aceste informaţii pot deveni foarte utile atunci când călătoreşti foarte mult.

TravelSafe Pro

TarvelSafe Pro este o  bază de date cu numere de urgenţă, date de contact de la ambasadă şi servicii importante în ţara pe care o vizitezi. Aplicaţia îţi permite să apelezi un număr de urgenţă dintr-un widget direct de pe ecran.

The Snow Report

Instalează-aplicaţia gratuită The Snow Report pentru a afla, în permanenţă, vremea în staţiunile montane de lângă tine. De acum în colo, vei schia numai pe pârtiile cu cea mai bună zăpadă.

Tidealist

Dacă aplicaţia precedentă ne anunţă pe ce pârtii a nins recent, Tidealist face acelaşi lucru, dar cu valurile mării sau oceanului. Aplicaţia oferă informaţii actualizate legate de cele mai populare locaţii de surf.

Trip Journal

Această aplicaţie îţi creează un album de călătorie virtual, utilizând GPS-ul tău, cu poze etichetate geografic, video-uri şi notiţe. Trip Journal este un jurnal de călătorie adaptat anului 2015.

Lost in Translation

Există foarte mult aplicaţii de traduceri  pentru smartphone-uri, dar Lost in Translation este considerată cea mai bună dintre ele. În prezent, conţine 36 de limbi străine şi îţi permite să trimiţi traducerea, mai departe, prin email sau mesaj.

Museum Mobile

Museum Mobile este ca o bază de date, ce conţine informaţii despre mii de muzee mari, din lume, legate de locaţii şi colecţii. Mai mult, folosind GPS-ul, îţi recomandă muzee din vecinătate şi îţi zice cum poţi ajunge la ele mai uşor.

Waze

Un fel de combinaţie dintre GPS şi reţea socială, Waze îţi trimite informaţii legate de trafic, cele mai rapide rute şi condiţiile drumurilor. Este un program gratuit, extrem de util dacă mergi la drum cu maşina.

Tu ce aplicaţii pentru călătorii foloseşti?

     

Descoperă şi mai multe aplicaţii perfecte pentru vacanţele tale în partea a doua şi partea a treia!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers