45 aplicaţii utile pentru călătorii – partea a doua

45 aplicaţii utile pentru călătorii – partea a doua
 
 

Există două tipuri de călători: cei spontani, care aleg plimbările neplanificate prin oraşe noi, sau cei care îşi planifică vacanţele până la cel mai mic detaliu, pentru a se bucura la maxim de locaţia de vacanţă. Nu contează în ce categorie te încadrezi, oricum aplicaţiile de travel îţi vor veni în ajutor şi în planificare, dar şi la faţa locului.

Skyscanner

Aplicaţia Skyscanner este o soluţie simplă care te ajută să descoperi, să compari şi să rezervi biletele de avion, camere de hotel şi diverse alte activităţi. Există şi o opţiune care îţi permite să monitorizezi fluctuaţiile de preţ la anumite oferte.

Hostelworld

Hostelworld îţi oferă acces la peste 25.000 de hoteluri cu preţuri reduse şi hosteluri, din lume. Aici mai poţi găsi şi review-uri oferite de alţi clienţi. Este o aplicaţie foarte utilă pentru călătoriile cu un buget anume.

AA Parking

AA Parking îţi găseşte, cu uşurinţă, locurile de parcare din apropiere. Chiar dacă există multe aplicaţii de acest gen, AA Parking îţi oferă hărţi mult mai detaliate, tarifele pentru fiecare parcare şi numărul de locuri disponibile în parcări.

Pin Drop

Pin Drop îţi permite să salvezi o locaţie pe o hartă GPS, pe care doreşti să o vizitezi mai târziu sau, poţi naviga prin liste create de alţi utilizatori cu recomandări de atracţii turistice dintr-o anumită zonă.

Foodspotting

Foodspotting se concentrează pe recomandări de restaurante şi feluri de mâncare create de utilizatori. Trebuie să introduci locaţia ta şi felul de mâncare de care ţi-e poftă în acest moment, iar Foodspotting îţi va găsi cele mai bune localuri pentru acel preparat.

WorldMate

WorldMate foarte utilă îţi permite să trimiţi mail-urile legate de rezervările de transport, cazare şi diverse activităţi la trips@worldmate.co, pe baza cărora îţi generează un itinerariu pentru întreaga ta călătorie.

iCampsites

Dacă obişnuieşti să mergi cu cortul în vacanţă, iCampsites este aplicaţia care îţi găseşte cel mai apropiat loc de camping, din peste 8.000 de locuri de campat, cu tot cu păreri ale comunităţii şi poze.

Hailo

Hailo este o aplicaţie care, folosing GPS-ul telefonului tău, face ca taxiurile să vină la tine doar prin apăsarea butonului "pick me up". O opţiune extrem de utilă când trebuie să ajungi de la aeroport, la hotel, într-un oraş străin.

Schemer

Schemer este o aplicaţie care funcţionează foarte simplu: utilizatorii creează review-uri pentru locaţii dintr-un anumit oraş, iar apoi vizitatorii pot selecta câteva dintre aceste locaţii şi crea un to do list personalizat. Este o aplicaţie nouă, în curs de dezvoltare.

Word Lens

Word Lens este o aplicaţie revoluţionară care îţi traduce un text, dintr-o limbă străină, folosind o poză a textului pe care ai realizat-o cu camera telefonului. Aplicaţia este gratuită însă pachetele de limbi străine costă 6.99 lire.

WhatsApp Messenger

Cine nu are deja WhatsApp, să şi-l descarce. Aceasta este una dintre cele mai folosite aplicaţii, din întreaga lume, pentru comunicarea prin mesaje scurte şi distribuirea de date: imagini, video, GPS tags etc.

AlpineQuest GPS Hiking

Dacă eşti amator de drumeţii, AlpineQuest este o aplicaţie care îţi poate chiar salva viaţa. Aceasta conţine hărţi detaliate ale zonelor de drumeţii, care pot fi salvate în memoria externă a telefonului, deci nu vei fi lăsat la greu, când nu mai ai semnal.

Google Goggles

De câte ori ţi s-a întâmplat să treci pe lângă o clădire interesantă şi să te întrebi ce reprezintă sau care este povestea ei? Foloseşte camera telefonului pentru a o fotografia şi Google Goggles îţi va oferi informaţii de pe Wikipedia legate de clădire.

FourSquare

Aplicaţia FourSquare, devenită reţea socială datorită popularităţii sale, te lasă să introduci locaţia în care te afli şi îţi oferă informaţii, păreri, comentarii ale altor utilizatori care au mai fost acolo. Este o unealtă ideală pentru tips & tricks.

HearPlanet

Dacă stai cu capul în hărţi în timp ce te plimbi printr-un oraş nou, s-ar putea să pierzi multe din frumuseţiile locului. HearPlanet crede că a găsit soluţia: ghiduri turistice audio care îţi oferă informaţia pe care o cauţi, direct în căşti.

Tu ce aplicaţii pentru călătorii foloseşti?

     

Descoperă şi mai multe aplicaţii perfecte pentru vacanţele tale în partea întâi şi partea a treia!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers