4 stațiuni de schi din Rusia pentru o vacanță de iarnă de neuitat

4 stațiuni de schi din Rusia pentru o vacanță de iarnă de neuitat
 
 

Îți dorești o vacanța de iarnă cât mai reușită, însă nu te-ai decis unde să mergi? Îți propunem câteva stațiuni de schi din Rusia, care o să te facă să te îndrăgostești de această țară. O să ai parte de distracție, zăpadă și o mulțime de facilități dintre care să alegi.

Rosa Khutor

Rosa Khutor este una dintre cele mai apreciate stațiuni de schi din Rusia. Cei care aleg să-și facă vacanța de iarnă aici au la dispoziție 77 km de pârtii. Indiferent că e vorba despre pârtii pentru începători sau pentru experți, Rosa Khutor le are pe toate. De asemenea, pentru cei care sunt în căutare de senzații tari, Rosa Khutor oferă și heli-schi. Stațiunea se găsește în orașul Krasnaya Polyana, iar în ultimii ani a fost vizitată de tot mai mulți turiști. Nici nu este de mirare, având în vedere că dezvoltatorii au construit aici tot mai multe hoteluri, centre spa, restaurante și nu numai.

Rosa Khutor ski rusia

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Aflată la înălțimea de 2.320 metri, stațiunea este deschisă în intervalul lunilor decembrie - aprilie, pârtiile fiind accesibile, în general, între orele 8:45 - 15:45. Desigur, orele pot să varieze în funcție de starea vremii.

În ceea ce privește prețurile pentru ski pass, acestea sunt de aproximativ 22 de euro/zi pentru adulți și 18 euro/zi pentru copii. Desigur, există și diferite oferte în funcție de perioada de ședere sau pentru grupuri.

Gazprom Mountain Resort

Aflată tot în orașul Krasnaya Polyana, stațiunea Gazprom Mountain Resort este una dintre cele mai exclusiviste din Rusia. Motivul? Este preferata președintelui rus, Vladimir Putin. Dacă vrei însă să-ți faci vacanța de iarnă, aici o să ai parte de o mulțime de facilități, printre care 20.3 km de pârtii (pentru toate nivele de dificultate) și 15 schi lifturi.

Gazprom Mountain Resort rusia

Fotografie preluată de pe skiresort.info. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Această stațiune de schi din Rusia este situată la o altitudine de 1.800 de metri, iar prețurile pentru schi pass sunt aproximativ 32 de euro/zi pentru adulți și 23 de euro/zi pentru copii.

Gazprom Mountain Resort este deschis în perioada decembrie - aprilie, pârtiile fiind accesibile între orele 9 - 16:30.

Solnechnaya Dolina

Ești amator de snowboarding? Atunci, pentru vacanța de iarnă, trebuie să-ți îndrepți atenția către Solnechnaya Dolina. Stațiunea se află în satul Syrostan, iar aici se găsește cel mai mare park de snowboarding din Rusia. Sună tentant, nu?

 Solnechnaya Dolina ski rusia

Fotografie preluată de pe gorillaenergy.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În total, la dispoziția turiștilor sunt 7 km de pârtii, însă există și zone special amenajate pentru schi extrem, care se întind pe distanțe mult mai lungi. Deși pare o stațiune dedicată profesioniștilor în materie de sporturi de iarnă, lucrurile nu stau chiar așa. Solnechnaya Dolina are și o școală de schi, perfectă pentru cei care sunt la început de... pârtie. Laughing

Stațiunea este deschisă aproape permanent, existând excepții în cazul în care vremea este nefavorabilă. Prețul pentru schi pass este de 22 de euro/zi pentru adulți și 15 euro/zi pentru copii.

Gorky Gorod

Aflat în orașul Krasnaya Polyna, lângă Sochi, Gorky Gorod este o stațiune de schi din Rusia pe care merită să o vizitezi dacă ești pasionat de sporturile de iarnă. Este situată la o altitudine de 2.300 de metri și are 30 de km de pârtii. Desigur, pentru toate categoriile de dificultate.

Gorky gorod ski rusia

Fotografie preluată de pe parkchalet.country. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Turiștii au la dispoziție 11 schi lifturi, iar prețurile pentru pass-uri sunt 22 de euro/zi adult, 12 euro/zi tineri și 9 euro/zi copii.

Gorky Gorod este deschisă în perioada decembrie - mai, iar pârtiile sunt accesibile în intervalul orar 9 - 16.

Unde să te cazezi în Rusia în vacanța de iarnă

Ai vizitat stațiuni de schi din Rusia? Povestește-ne experiența ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers