4 lucruri pe care le-am învăţat în tri-city-breakul italian

4 lucruri pe care le-am învăţat în tri-city-breakul italian
 
 

Ne doream o scurtă vacanţă şi în această toamnă, şi iniţial am ales Valencia. Dar până la urma destinaţia a fost aleasă pe baza costului biletelor de avion, şi astfel am ales să vizităm Italia. Biletul pentru Bologna/Forli ni s-a părut o alegere bună deoarece în cele 4 zile am fi apucat să vedem trei locuri frumoase : BolognaVeneţia şi FlorenţaDar nu a fost chiar aşa uşor!

La întoarcere pot să afirm ca a fost un concediu foarte frumos, lucru întărit şi de întrebarea Irinei când strângeam bagajele la întoarcere : "Tati, de ce trebuie sa plecăm?". Pentru mine a fost şi o experienţă de învăţare, din multe puncte de vedere!

Nu tot ce zboară se mănâncă!

De acum înainte nu mă voi lăsa influenţat de costul biletului de avion. Dacă nu găsesc preţ accesibil pentru o destinaţie bună, mai bine nu plec.

Prima problemă la biletul de Bologna/Forli este că de fapt avionul aterizeaza in Forli! Deci trebuie să mai călătoreşti până la Bologna : iei autobuzul până la gară cu 3.5 Eur/persoană şi apoi trenul până în Bologna cu 8.5 Eur/persoană. Deci dus-întors mai adaugi 48 Eur pentru două persoane şi cam 3 ore de călătorie.

Şi încă o mică paranteză : aeroportul din Forli cred că este fostul hangar unde stătea avionul de stropit plantaţiile de cartofi ale loclanicilor Laughing Pe acest aeroport aterizează doar 3 curse de WizzAir din Bucureşti, Cluj şi Timişoara, în rest bate vântul! Mi s-a părut "tare" că au deschis un aeroport pentru noi, românii!

Plimbatul cu trenul nu e o activitate ieftină

Întrucât am stat în Bologna (vă recomand un hotel accesibil ca preţ, aproape de gara - Zanhotel Europa) am luat trenul dus-întors trei zile la rând ceea ce s-a dovedit o proastă inspiraţie ca timp şi cost. De ce?

Hai să vedem costul : în total biletele de tren pentru cele 3 călătorii au fost 144 Eur ! Şi asta e varianta ieftină, deoarece dacă luai FrecciaRosa costa totul dublu!

Ca şi timp, din cele 10-12 ore dedicate excursiei, cel puţin 4-5 pierdeam pe drum. La asta se adăuga şi întârzierile trenurilor şi faptul că trebuie să ajungi în gară cu 15-20 de minute înainte de ora plecării.

Şi la acestea adaugă şi oboseala care se acumulează încet-încet. Partea bună, este că am învăţat multe despre mersul cu trenul în Italia, sper să vă ajute Laughing

City-break de 4 zile înseamnă maxim o destinaţie

Deşi poate suna bine ca în patru zile să vezi trei locuri, nu cred că merită efortul şi costurile. Mai bine vizitezi pe îndelete o singură destinaţie. Astfel apuci să vezi mult mai multe, nu te grăbeşti şi poţi savura fiecare "colţisor".

Trebuie să mă documentez mult mai bine

Înainte de plecare am citit ghidul despre Italia de la National Geographic şi vreo 5-6 articole de pe net. Cred că în măsura de peste 50% informaţiile găsite au fost utile, dar nu totdeauna relevante.

Cea mai mare dezamăgire pentru mine a fost Bologna, despre care am realizat că este un oraş mic din punct de vedere turistic cu un centru istoric pe care îl parcurgi în maxim 30 minute. Deasemenea mi-ar fi fost util să citesc mai multe despre Florenţa şi astfel poate să înţeleg că e un oraş căruia îi trebuie dedicat mai mult timp.

Oricum, pe ansamblu, ne-am simţit excelent şi am văzut multe locuri frumoase, dovadă stau cele peste 2000 de poze făcute! Recomand cu căldură Florenţa şi Veneţia, dar obligatoriu trebuie să le dedicaţi minim 2 zile fiecăreia. Şi cred că merită minim o plimbare de seară prin fiecare, lucru pe care noi nu l-am reuşit.

Dacă aveţi întrebări sau mai doriţi alte amănunte lăsaţi un mesaj şi vă răspund cu plăcere.

Până la povestea următoare vă transmit doar gânduri de bine!

 

Citeşte şi celelalte articole legate de city-break-ul meu italian : despre Florenţa, la pas prin Veneţia, Florenţa văzută din Campanile, Galleria degli Uffizi din Florenţa, o după-amiază în Bologna şi scurt ghid de mers cu trenul în Italia.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers