4 cele mai vizitate muzee din București

4 cele mai vizitate muzee din București
 
 

București se mândrește cu unele dintre cele mai importante instituții de cultură din România, muzeele sale fiind adevărate bijuterii arhitectonice unde turiștii și localnicii deopotrivă au ocazia de a descoperi istoria și cultura noastră fascinantă. Capitala are zeci de muzee interesante, dar câteva dintre ele sunt luate cu asalt de vizitatorii uimiți de comorile pe care le găzduiesc. Iată așadar care sunt cele mai vizitate muzee din București pe care nu ar trebui să le ratezi nici tu dacă vizitezi Capitala.

Muzeul Național de Artă al României

Iubitorii de arte frumoase trebuie să exploreze cel mai mare muzeu de artă din România. Muzeul Național de Artă al României este găzduit în fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei și cuprinde cea mai mare colecție de artă românească medievală și modernă. Muzeul are două secții în are se află peste 70.000 de lucrări: Galeria Națională și Galeria de Artă Europeană. În Galeria Națională poți admira obiecte prețioase și lucrări din toate regiunile istorice ale României și opere semnate de cei mai importanți artiști români, precum Brâncuși, Luchian sau Grigorescu. Pe de altă parte, în Galeria de Artă Europeană ai ocazia de a admira lucrări din fosta Colecție Regală, opere ale lui Tintoretto, Rubens, Rembrandt, El Greco, Monet sau Rodin. Nimic nu se compară cu o plimbare prin încăperile frumos decorate ale acestui muzeu.

Muzeul Național de Istorie

Niciunde nu poți afla mai multe despre istoria poporului nostru decât la Muzeul Național de Istorie din București. Acesta este cel mai important muzeu din România, având o colecție vastă de aproape 700.000 de artefacte ce datează din timpuri preistorice și până în prezent. Muzeul Național de Istorie este găzduit de Palatul Poștelor, una dintre cele mai frumoase clădiri din centrul Bucureștiului. Printre cele mai interesante colecții ale muzeului sunt cele de arheologie, de arme, precum și bijuteriile și obiectele Casei Regale, inclusiv obiecte ce au aparținut lui Alexandru Ioan Cuza și regelui Carol I sau coroanele reginelor Elisabeta și Maria. Tot la Muzeul Național de Istorie din București poți admira o copie a Columnei lui Traian din Roma, realizată la scară.

Muzeul National de Istorie

Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român din București este unul dintre cele mai diverse muzee din țară. Aici, curioșii pot admira o colecție excepțională de ceramică, țesături, obiecte din lemn și alte artefacte, dar, mai ales, o colecție excepțională de costume țărănești din toate zonele etnografice din România, cu peste 20.000 de obiecte de patrimoniu din secolele XIX și XX. Și colecția de artă religioasă a muzeului merită vizitată. Aici vei putea admira icoane pe sticlă și lemn, xilogravuri, curci și alte artefacte, precum și zeci de manuscrise religioase. Chiar și clădirea în care este găzduit muzeul are o importanță deosebită. Construită în prima jumătate a secolului trecut, clădirea Muzeului Țăranului Român de lângă Piața Victoriei a fost realizată în stil neoromânesc, designul său fiind inspirat din arhitectura tradițională românească, în special cea brâncovenească.

Fotografie preluata de pe regimhotelier. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

La câțiva pași de Muzeul Țăranului Român vei descoperi un alt loc de cultură fascinant. Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" este unul dintre cele mai vechi centre de cercetare a biodiversității. Muzeul "Grigore Antipa" se mândrește cu peste 2 milioane de artefacte grupate pe diferite colecții, inclusiv o serie de diorame interesante, o colecție de fosile cu peste 4.700 de piese, 11.500 de exemplare de păsări și aproape 1.000 de specii de mamifere. Cel mai valoros artefact al muzeului este un schelet de Deinotherium gigantissimum, descoperit în 1890 în județul Vaslui, dar nu trebuie să ratezi nici scheletul de mastodont, de cerb gigant, de urs de peșteră sau mamiferul cu carapace.

Fotografie preluata de pe eastcomfort.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unde să stai în București dacă vrei să vizitezi cele mai populare muzee

Dacă îți dorești să faci un scurt city break în București pentru a descoperi cele mai interesante locuri de cultură din Capitală, noi îți propunem să îți rezervi un sejur la Hotel Ibis București Gara de Nord. Acest hotel de 3 stele se află la doar câteva minute de cele mai importante muzee, inclusiv cele enumerate mai sus. Hotel Ibis București Gara de Nord este locația ideală de unde poți să-ți începi aventura prin cele mai fascinante locuri de cultură din România.

Nu uita să participi și la concursul nostru realizat în parteneriat cu Accor Hotels pentru șansa de a câștiga două nopți de cazare pentru două persoane la orice hotel Accor din România, inclusiv la Hotel Ibis București Gara de Nord, precum și un voucher de cină tot pentru două persoane. Află cum te poți înscrie la concurs aici.

Care sunt muzeele tale favorite din București?

AccorHotels România

Realizat in colaborare cu: AccorHotels România

AccorHotels are peste 5.000 de hoteluri în 95 de țări. În Romania, AccorHotels are șapte hoteluri, în București, Sibiu și Constanța. Petrece un sejur de neuitat la hotelurile Ibis, Pullman, Mercure sau Novotel!

Rezervă-ți vacanța pe AccorHotels România >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers