30 locuri incredibile, dar abandonate din lume - partea întâi

30 locuri incredibile, dar abandonate din lume - partea întâi
 
 

Când omul şi natura se întâlnesc, împreună creează adevărate minuni. Când şi timpul îşi spune cuvântul, cladirile şi monumentele create de om primesc un nou farmec, mai misterios şi plin de poveşti. Iată primele 10 locuri incredibile, dar abandonate, din lume.

Angkor Wat

Angkor Wat

Sursa

Angkor Wat, din Cambodgia, a fost, iniţial, un templu hindus, construit de către Khmer King Suryavarman II, la începutul secolului al 12-lea în Yaśodharapura, capitala Imperiului Khmer. Deşi a avut zilele sale de glorie ca templu budist, acum din acest loc au rămas doar ruinele. Nu putem spune neapărat că este părăsit pentu că este vizitat în fiecare zi de o multitudine de turişti, pentru că este cel mai mare monument religios din lume.

Hotel Del Salto, Columbia

Hotel Del Salto, Columbia

Sursa

Dacă eşti fascinat de poveşti cu fantome, cu siguranţă Hotel Del Salto, din Columbia, îţi va fi pe plac. Construit iniţial conac, în anii '20, apoi transformat în hotel luxos, Del Salto a fost închis în anii '90 şi abandonat naturii, care l-a transformat într-un loc despre care zice că ar fi bântuit. În prezent, clădirea este casa Muzeului de Biodiversitate şi Cultură Tequendama Falls.

Hristos din Abis, San Fruttuoso, Liguria

Hristos din Abis, San Fruttuoso, Liguria

Sursa

Hristos din Abis este una dintre cele mai cunoscute statui subacvatice. Statuia de bronz care îl înfăţişează pe Hristos a fost plasată în apă în anul 1954, în locul în care primul italian care a folosit echipament de scuba diving a murit în 1947. Statuia a fost restaurată în 2003, însă Marea Mediteraniană îşi lasă în continuare adânc amprenta asupra sa.

Kolmanskop, Deşertul Namib

Kolmanskop, Deşertul Namib

Sursa

Odată un oraş bogat în diamante, construit de nemţi pentru minerit, Kolmanskop este acum cucerit de Deşertul Namib. Deşertul a pus stăpânire pe oraş odată ce a fost părăsit în anul 1954. În prezent, aceasta este o atracţie turistică populară unde călătorii pot explora clădirile oraşului înghiţite de nisip.

Hafodunos Hall, Ţara Galilor

Hafodunos Hall, Ţara Galilor

Sursa

Hafodunos Hall este o clădire construită în stil gotic care a fost martora unei istorii îndelungate. Clădirea a fost construită în 1674 şi refăcută în 1866 pentru Henry Robertson Sandbach. Acesta a vândut-o, apoi devenind o şcoală de fete şi, mai târziu, sanatoriu. În 2004, a fost locul unui incediu de proporţii. Este un simbol al luxului familiilor din trecut, care a avut un declin surprinzător.

Craco, Italia

Craco, Italia

Sursa

Acest oraş medieval din sudul Italiei a fost părăsit din cauza dezastrelor naturale în 1963. Există dovezi care spun că oraşul a fost construit în jurul anului 540, iar, din cauza timpului şi a războaielor, oraşul a devedenit de nelocuit. Însă, datorită peisajului său unic, în prezent, Craco este o atracţie turistică populară şi un spaţiu de filmare pentru multe producţii de succes.

Fabrica de Rachete, Rusia

Fabrica de Rachete, Rusia

Sursa

Deşi pare abandonată, această fabrică veche de rachete din Rusia, se presupune că încă este funcţională. Fotografiile care arată ca desprinse din filmele SF au fost făcute faimoase de o bloggeriţă, care a reuşit să se furişeze înăuntrul fabricii. Interiorul dezvăluie camere gigantice de metal şi structuri mecanice.

Calea ferată abandonată Petite Ceinture din Franţa

Calea ferată abandonată Petite Ceinture din Franţa

Sursa

Între 1852 şi 1934, Chemin de fer de Petite Ceinture a fost o cale ferată militară care făcea legătura dintre centrul şi periferia Parisului, transportând produse şi persoane, în timpul războaielor. Acum, arată ca o grădină naturală, pentru cei dornici de aventuri în inima Parisului, şi face parte din moştenirea Franţei de altădată.

Castelul Miranda, Belgia

Castelul Miranda, Belgia

Sursa

Castelul Miranda este o clădire construită în secolul al 19-lea de către arhitectul Edward Milner. Moştenitorii săi au locuit în castel până în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când a fost folosit ca orfelinat. A fost abandonat în 1980 şi, în prezent, este o destinaţie ideală pentru pasionaţii de poveşti cu fantome.

Pista de bob de la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1984, Sarajevo

Pista de bob de la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1984, Sarajevo

Sursa

După Jocurile Olimpice de Iarnă din 1984 şi competiţiile Cupei Mondiale, pista de bob din Sarajevo a fost părăsită şi apoi distrusă în timpul Războiului Bosniac, fiind folosită pe post de construcţie de apărare. Acum, este utilizată doar pentru graffiti şi pentru fotografii fascinante. Smile

În care dintre aceste locuri ţi-ar plăcea să ajungi?

     

Descoperă şi mai multe locuri incredibile, dar abandonate din lume în partea a doua şi partea a treia!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers