30 locuri incredibile, dar abandonate din lume - partea a treia

30 locuri incredibile, dar abandonate din lume - partea a treia
 
 

Unele locuri uitate de lume şi de timp ajung să se transforme în atracţii unice, cu personalitate şi multă istorie în spate. Închipuie-ţi cele mai vechi clădiri, părăsite de om, cum au arătat în vremurile lor de glorie, câţi vizitatori au întâlnit şi cum au fost afectate de timp.

Shicheng, China

Shicheng, China

Sursa

Oraşul antic Shicheng din China, numit şi Lion City, datorită decorurilor sale, este scufundat în apă de peste 55 de ani. Oraşul Pierdut a fost întemeiat acum 1300 de ani, iar acum se găseşte la 40 m pe fundul lacului artificial Thousand Island. Acesta a fost descoperit în anul 2001 şi acum turiştii se pot scufunda pentru a admira clădirile sale.

Parcul Gulliver's Travels, Japonia

Parcul Gulliver's Travels, Japonia

Sursa

Parcul Gulliver's Travels fost inaugurat în anul 1997 şi a fost ţinut deschis timp de 10 ani, moment în care a dat faliment. În pofida locaţiei cu flux mare de turişti, a finanţărilor primite de la stat şi a potenţialului său, parcul nu a avut succesul care i-a fost promis. Acum, poţi găsi aici doar o ruină a parcului şi... pe Gulliver în persoană.

Pripyat, Ucraina

Pripyat, Ucraina

Sursa

Pripyat, oraş din Ucraina, a fost abandonat după incidentul de la Cernobyl în 1986. Toţi locuitorii au fost evacuaţi, lăsând în urmă doar construcţiile care acum sunt vandalizate, distruse şi deteriorate de timp. Acest oraş fantomă are o imagine aproape de groază.

Insula North Brother, SUA

Insula North Brother, SUA

Sursa

Insulele North şi South Brother se găsesc în East River, lângă New York City. Pe North Brother Island a fost construit spitalul Riverside. Insula a găzduit veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial şi a avut o clinică care trata adoscenţii dependenţi de droguri, fiind părăsită în 1885. În prezent, insula nu se poate vizita şi este un sanctuar pentru păsări.

Staţia de metrou City Hall, SUA

Staţia de metrou City Hall, SUA

Sursa

Staţia de metrou City Hall din New York a fost prima linie sudică de metrou a oraşului, denumită Manhattan Main Line şi deschisă în anul 1904. Staţia are un design elegant şi o arhitectură unică. Este decorată cu vitralii, faianţă specială şi candelabre de alamă. Inactivă din anul 1945, a fost numită cea mai frumoasă staţie din lume în 2009.

Pădurea plutitoare, Australia

Pădurea plutitoare, Australia

Sursa

Această ruină este tot ceea ce a rămas din vaporul pe aburi SS Ayrfield, naufragiat lângă Homebush Bay, Australia, după cel de-al Doilea Război Mondial. Dovedind că din fiare vechi pot ieşi frumuseţi noi, acum vaporul este un loc special, cu vegetaţie bogată, care demonstrează că natura poate supravieţui oriunde.

Spitalul militar Beelitz, Germania

Spitalul militar Beelitz, Germania

Sursa

În acest spital militar din Beelitz, a fost tratat cândva Adolf Hitler şi alţi lideri de război. Clădirea a fost construită, iniţial, ca centru de reabilitare pentru bolnavii de tuberculoză. În prezent, aici se găsesc doar paturi ruginite, pereţi distruşi, acoperiţi cu graffiti şi coridoare înfricoşătoare, într-un context parcă desprins din filmele de groază. Spitalul a fost părăsit în anul 2000 şi pare bântuit de trecutul său tulbure.

Case pe apă, SUA

Case pe apă, SUA

Sursa

Închipuie-ţi că aceste clădiri cu acoperiş rotunjit făceau parte cândva dintr-o casă de vacanţă construită de un producător de ulei, ca proiect propriu, în 1980. Casa era modernă şi sustenabilă, având încorporate panouri solare. Aceste ruine se găsesc pe o plajă abandonată, în apropiere de Insula Marco, Florida

Forturile maritime Maunsell, Marea Britanie

Forturile maritime Maunsell, Marea Britanie

Sursa

Aceste forturi militare au fost construite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cu scopul apărării Marii Britanii. Forturile maritime şi de război Maunsell au luat numele designerului lor şi, după ce şi-au îndeplinit obiectivul pentru care au fost construite, au fost lăsate în voia apelor. Turiştii le pot vizita în excursii organizate cu barca.

Buzludzha, Bulgaria

Buzludzha, Bulgaria

Sursa

Monumentul Buzludzha a fost creat în 1981, ca simbol al regimului comunist, pentru a comemora evenimentele din 1891, din Bulgaria. Clădirea este construită în vârful Muntelui Balkan, la 1441 m altitudine şi la 16 km, respectiv 12 km depărtare, de cele mai apropiate oraşe. Locul a fost abandonat odată cu alungarea comunismului şi acum este în ruine.

În care dintre aceste locuri ţi-ar plăcea să ajungi?

     

Descoperă şi mai multe locuri incredibile, dar abandonate din lume în partea întâi şi partea a doua!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers