3 biserici deosebite din zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului

3 biserici deosebite din zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului
 
 
 

Dacă ajungi în Maramureş, e musai să vizitezi zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului, bogată atât în atracţii turistice naturale, cât şi în obiective culturale, cum sunt bisericile din lemn. Civilizaţia lemnului a fost dezvoltată aici cu ajutorul vastelor teritorii împădurite, astfel apărând biserici din lemn în majoritatea localităţilor din regiune. Datând din secolele 16-18, bisericile de lemn din Maramureş sunt şi astăzi lăcaşurile de cult în care se ţine slujbe.

Biserica de lemn Sf. Nicolae din Budeşti-Josani

Datând din 1643, Biserica de lemn Sf. Nicolae din Budeşti-Josani se remarcă prin dimensiunea impunătoare pentru anul construcţiei, dar şi prin cele 4 turnuleţe amplasate în jurul turnului principal. Turnurile simbolizează existenţa în sat a unui Sfat al Bătrânilor. Picturile din naos şi pronaos datează din 1762, iar în interiorul bisericii sunt păstrate cămaşa de zale şi coiful faimosului haiduc Pintea Viteazul.

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Biserica de lemn Sf. Paraschiva din Deseşti

Nu se ştie exact anul în care a fost ridicată Biserica de lemn Sf. Paraschiva din Deseşti, dar pictura murală a acesteia a fost realizată în anul 1780, de către pictorii Radu Munteanu şi Gheorghe, aşa cum este menţionat pe acestea. Una dintre cele mai impresionante picturi de aici este cea a Râului de Foc, ce poartă osândiţii la Judecata de Apoi spre gura Iadului.

Vacanță italienească la Napoli

Vacanță italienească la Napoli

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 170 Eur
vezi detalii »

Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din Breb

Construită în anul 1622, Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din Breb păstrează şi astăzi piese din structura turnului bisericii iniţiale, datând din 1530, fiind astfel biserica de lemn cu cel mai vechi turn din România. Picturile interioare şi icoanele vechi datează chiar şi din secolul 17, iar în curte pot fi admirate cruci vechi celtice şi fosta casă parohială, o construcţie deosebită din lemn, datând din anul 1903.

Ce alte biserici din Maramureş ai mai adăuga listei noastre?

Asociația Ecologic

Realizat in colaborare cu: Asociația Ecologic

Zona Mara – Cosău – Creasta Cocoșului ocupă văile formate de râurile Mara și Cosău și este mărginită la sud de Rezervația Naturală Creasta Cocoșului.

Află mai multe despre Asociația Ecologic >

 
Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.