21 cele mai bune restaurante din Franța

21 cele mai bune restaurante din Franța
 
 

În Franţa, cultura gastronomică este una foarte dezvoltată, motiv pentru care a bea vin la prânz (chiar şi în timpul programului de lucru) nu este nimic neobişnuit. Aici găsim 5 restaurante care intră în topul celor mai bune 50 restaurante din lume, dar şi 609 restaurante cu stele Michelin.

#1 Mirazur – Menton Riviera Franceză

Specificul restaurantului este mediteranean cu o mică influenţă argentineană datorită chefului Mauro Colagreco născut în Argentina. Restaurantul a primit 2 stele Michelin şi se află pe locul 11 în lume.

#2 L'Arpè – Paris

În 2001, cheful Alain Passard şi-a luat o parcelă în afara Parisului pe care cultiva legume. În fiecare dimineaţă, produsele sunt culese şi transportate cu un tren de mare viteză la restaurant. Cheful a şocat clienţii în momentul în care a decis să renunţe la fructe de mare şi carne în favoarea legumelor. Astăzi restaurantul se situează pe locul 50 în lume.

#3 La Bouitte - Saint-Martin-de-Belleville

În dialectul local La Bouitte înseamnă căsuţă mică şi îl găsim în mijlocului unui câmp cu cartofi. A fost cumpărat de un cuplu în anul 1976, de-a lungul timpului a rămas afacere de familie, dar restaurantul a devenit o cabană de lux înconjurată de pârtii de schi. Atât restaurantul, cât şi cabana îmbină într-un mod plăcut modernul cu rusticul fiind inspirat din peisajele montane şi lacurile din zonă. Restaurantul este condus de tată şi fiu, are 3 stele Michelin şi se servesc preparate cum ar fi: păstrăv de lac şi ciuperci din pădure.

#4 Maison Lameloise – Chagny

Restaurantul apare pe locul 3 în topul celor mai bune restaurante din lume făcut de Trip Advisor. Restaurantul are 3 stele Michelin şi a fost o afacere de familie. În prezent este condus de Eric Pras care reuşeşte să-i menţină cele 3 stele datorită preparatelor franceze clasice, dar şi datorită unor inovaţii precum: foie gras acoperit cu turtă dulce.

#5 Epicure – Hotel Bristol – Paris

Este un restaurant elegant cu trei stele Michelin în care trebuie respectat un anumit dress code. După cum spune chiar cheful Eric Frechon restaurantul este un templu al gastronomiei care apără bucătaria franceză. Meniul conţine preparate precum: foie gras sau stridii cu raţă. Epicure se află pe locul 7 în topul Trip Advisor.

Epicure

Fotografie preluata de pe Le Bristol Paris Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

#6 Jour de Marche – Lyon

Francezii nu sunt admiratori ai americanilor, dar când vine vorba de mâncare sunt dispuşi să lase la o parte toate animozităţile şi să aleagă cei mai buni chefi. Anthony şi Caroline Keravec, originari din Chicago, au câştigat cu acest restaurant premiul Michelin: Bib Gourmand pentru că restaurantul nu are un meniu fix, acesta se modifică în fiecare zi în funcţie de ingredientele pe care le au la dispoziție.

#7 Alleno Paris

Este cunoscut şi sub denumirea de Pavillion Ledoyen, este deosebit pentru că este aşezat în grădinile de pe Champs Elysees. Datorită preparatelor exclusiviste anul trecut a fost premiat cu 3 stele Michelin.

#8 Auberge de L'Ill in Illhaeusern, Alsace

Prima stea Michelin a fost primită în 1952, iar cea de-a treia în 1967. De atunci şi-a menţinut toate cele 3 stele chiar dacă au fost perioade când restaurantul a fost închis. În exterior arată ca o casă ţărănească, iar în interior ca un palat de sticlă. Meniul este unul alsac cu influenţe asiatice.

#9 Bras – Laguiole

Restaurantul este condus de o echipa formată din nou de tată şi fiu, are trei stele Michelin, particularitatea constă în faptul că se bazează pe ierburi şi legume proaspete. Specialitatea casei este gargouillou, un mix proaspăt de flori şi legume care ar putea fi considerat şi o adevărată operă de artă.

#10 Ritzy Plaza Athénée hotel – Paris

Restaurantul este condus de unul dintre cei mai faimoşi chefi din lume: Alain Ducasse. Aici nu doar mâncarea este impresionantă (bucătărie franceză clasică bazată pe produse eco), ci şi decorul este unul deosebit.

#11 Le Chateaubriand - Paris

Restaurantul este condus de cheful Inaki Aizpitarte. Iniţial acesta a fost grădinar şi mai apoi a învăţat singur gastronomie. A reuşit să claseze acest restaurant pe locul 21 în top 50 restaurante din lume. Meniul restaurantului nu este unul fix dar toate preparatele combină influenţe franceze alături de cele asiatice și latin americane.

#12 L'Astrance restaurant - Paris

Cheful Pascal Barbot a redefinit mâncatul bine în Franţa. Acesta a lucrat pe vapor înainte de a deţine restaurantul de unde a învăţat să combine diferite ingrediente banale în așa fel încât preparatele să fie deosebite. Toate cunoştiinţele acumulate le aplică acum în restaurant. Nu există un meniu, spui doar câte feluri de mâncare vrei să guşti, iar şeful se ocupă de restul.

#13 Le Petit Nice Passedat – Marceille

În mare parte meniul se bazează pe preparate din fructe de mare datorită locaţiei mediteraneene. Restaurantul are 3 stele Michelin şi este cunoscut pentru cel mai bun Bouille-Abaisse.

#14 Fontevraud Le Restaurant – Loire Valley

Iniţial a fost puşcărie, mai apoi mănăstire (unde este îngropat Richard the Lionheart și Eleanor of Aquitaine). Meniul este realizat cu ajutorul ingredientelor locale: miere din proprii stupi, ierburi din propria grădină şi ciuperci ce cresc în peşteri de calcar.

#15 Guy Savoy – Paris

Restaurantul are 3 stele Michelin şi are preparate precum foie gras şi trufe. Recent şi-a mutat restaurantul într-un spaţiu de 4300mp în cea mai veche instituţie: monetăria franceză.

Guy Savoy

Fotografie preluata de pe Guy Savoy Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

#16 Mandoobar – Paris

Într-o ţară care păstrează foarte bine tradiţiile şi moştenirile, acest restaurant a reuşit să se impună cu stilul său minimalist şi cu preparate coreene cum ar fi găluştele cunoscute ca mandoo. Cele mai comandate sunt: Gogi Mandoo, nişte găluşte umplute cu carne de porc şi vită marinată, tofu, ceapă şi usturoi.

#17 Flocons de Sel – Megeve

Situat în Alpii Francezi, restaurantul cu trei stele Michelin se află pe cele mai înalte culmi (atât la propriu, cât şi la figurat). Cheful Emanuel Renault propune un meniu de 10 preparate delicioase.

#18 La Maison Troisgros

Restaurantul are 3 stele şi este condus de cheful Michel Troisgros care a învăţat bucătărie de la bunicul şi tatăl său.

#19 Clown Bar - Paris

Cheful Sota Atsumi impresionează clienţii parizieni cu preparate clasice pe care le transformă în preparate moderne. Printre cele mai bune enumerăm: tartar de vită, gogoși, langustine sau brioşă din piept de raţă.

#20 Septime – Paris

Restaurantul oferă gastronomie moleculară şi minimalistă. Preţurile preparatelor sunt accesibile motiv pentru care, dacă doreşti să deguşti, trebuie să îţi faci rezervare cu multe luni înainte.

#21 L’Atelier – Paris

Mâncare bună într-un ambient casual. Restaurantul este cu bucătărie deschisă astfel încât poţi vedea cheful în timp ce găteşte preparate de 2 stele Michelin cum ar fi: carpacio de doradă sau prepeliţă caramelizată cu foie gras.

În care dintre aceste restaurante ți-ar plăcea să mănânci?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers