20 sfaturi pentru cei ce călătoresc pentru prima dată

20 sfaturi pentru cei ce călătoresc pentru prima dată
 
 

Prima călătorie e întotdeauna un moment care ne ţine cu sufletul la gură. Şi cele care urmează sunt aşteptate cu drag şi cu multe planuri, desigur, dar prima este aceea care te umple de emoţie la fiecare pas. Prima dată când evadezi din oraşul tău, din ţara ta, prima dată când faci o călătorie lungă cu maşina sau prima dată când zbori cu avionul... toate acestea te ţin captiv în mirajul primei experienţe de călătorie.

Pentru că vrem ca toţi cei care ne urmăresc să se bucure cu adevărat de fiecare moment al călătoriilor lor, dar mai ales de prima vacanţă, am pregătit o listă cu 20 sfaturi pentru cei care călătoresc pentru prima dată:

#1 Trezeşte-te devreme. Şi vorba proverbului (că trebuie să ajungi departe, nu?), dar şi pentru că te vei încurca, vei mai uita una alta şi aşa mai departe... e bine să ai cât mai mult timp la dispoziţie.

Trezeste-te devreme

#2 Fii deschis la nou. Totul va fi nou, pentru că e prima dată când pleci, aşa că păstrează starea aia minunată de open mind, pentru că multe lucruri, locuri sau oameni s-ar putea să te surprindă.

#3 Planifică, dar cu măsură. E ok să ai un plan de dinainte, dar nu unul exhaustiv. Planurile se pot schimba din mers, poate lucrurile nu sunt exact cum te aşteptai, aşa că adoptă un plan flexibil.

#4 Fă multe, multe, multe poze. Nu mai trebuie să-ţi spun şi de ce, nu? Laughing

#5 Nu există prea multe carduri sau prea multe baterii. Faci multe poze, ai nevoie de multe carduri şi baterii. Logic, nu?

#6 Încearcă ceva nou. Deja eşti prima dată într-o călătorie, deci asta e nou... dar poţi încerca şi mai mult de atât. Ce zici de bungee jumping?

#7 Nu-ţi fă prea multe bagaje. Vei lua multe lucruri cu tine pe care nu le vei folosi, haine pe care nu le vei purta şi aşa mai departe... crede-mă pe cuvânt! Cool

#8 Vezi cele mai importante atracţii, dar descoperă şi altele. Trebuie să vezi tot ce are un loc mai bun de oferit, iar acestea sunt principalele atracţii turistice, dar şi cele pe care le descoperi accidental sau de care nu ai citit prea mult în ghiduri.

#9 Găseşte-ţi stilul de călătorie. Încearcă-le pe toate şi află dacă eşti genul care stă într-un hotel de 5 stele sau genul care stă în cort.

Stilul de calatorie

#10 Fă-ţi asigurare. Asigurarea de călătorie este importantă, fără ea nu vei avea acces la servicii de medicale... deşi ideal ar fi să nu fie nevoie să o utilizezi, e bine să o ai.

#11 Vorbeşte cu alţi turişti. Fă schimb de experienţă şi îţi vei face prieteni noi din întreaga lume.

#12 Vorbeşte cu localnicii. Ai nevoie de ajutor sau eşti pur şi simplu curios în legătură cu locul în care ai ajuns, localnicii sunt cea mai bună sursă de informare.

#13 Nu-i uita pe cei de acasă. În euforia momentului poţi uita că cineva se întreabă dacă ai ajuns bine şi dacă totul merge ca pe roate. Nu uita să suni acasă! Smile

#14 Învată să spui bună, mersi şi te rog în limba locală. Efortul tău va fi cu siguranţă apreciat.

#15 Fii politicos şi zâmbeşte. Ajută la punctul anterior. Tongue Out

#16 Ia cu tine mijloace de distracţie. În faţa unei călătorii lungi, ia cu tine ceva pentru timpul liber: o carte, un joc, un player cu muzică etc.

Timp liber in calatorie

#17 Respectă obiceiurile locale. Nu uita că eşti vizitator într-un loc nou şi trebuie să îi arăţi respectul cuvenit comportându-te ca atare.

#18 Încearcă mâncarea locală. Aceasta este savoarea reală a unui loc. Încearc-o!

#19 Asigură-te că toate actele tale sunt în regulă. Toate trebuie să fie valabile, actualizate şi conforme cu standardele şi legile ţării pe care o vizitezi.

#20 Bucură-te de fiecare moment. Viaţa e frumoasă atunci când călătoreşti! Laughing

Acum eşti pregătit să pleci în prima ta aventură! Te aşteptăm înapoi aici să ne spui şi nouă cum a fost.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers