20 de lucruri pe care să le faci dacă vizitezi Franța

20 de lucruri pe care să le faci dacă vizitezi Franța
 
 

Franța a fost "inventată" pentru romantici, cu ale sale castele de povești, sate desprinse din picturi impresioniste și catedrale impunătoare. Franța îi surprinde plăcut chiar și pe cei mai mofturoși călători, cu un amestec rafinat de istorie, modernitate și multă, multă cultură.

Majoritatea turiștilor se înghesuie să vadă capitala Paris, dar Franța înseamnă mult mai mult decât Turnul Eiffel. Fiecare regiune din Franța se mândrește cu o cultură și o gastronomie distinctă. De la fermecătoarele sate pescărești din Bretagne care s-au specializat în fructe de mare și crêpes, la minunatele cabane presărate prin Alpii francezi, unde fondue și diferite specialități de mezeluri sunt o indulgență în fiecare zi.

Savurează-le pe toate și bucură-te de șarmul irezistibil al Franței. Iată 20 de lucruri pe care trebuie să le faci dacă vizitezi Franța.

Pornește din Paris

Paris

#1. Paris. Orașul Luminii este una dintre cele mai faimoase destinații turistice din lume, și pe bună dreptate. Chiar dacă principalele obiective din Paris sunt luate cu asalt de mulțimi masive de turiști, nu se poate să vizitezi această metropolă incredibilă fără să admiri Turnul Eiffel și Catedrala Notre Dame. Evită cozile enorme de la turn și urcă treptele până la Basilique du Sacre-Coeur de unde poți admira peisaje unice peste Montmartre si restul Parisului. Descoperă și cele mai importante opere de artă create vreodată pe simezele din Louvre și Musée d'Orsay. La final, dacă îți mai rămâne timp, fă o plimbare romantică pe malul Senei și imaginează-ți că ești Audrey Hepburn sau Cary Grant în filmul Charade.

Citește mai multe despre Paris aici.

Franta

#2. Dacă tot ai ajuns la Paris, fă un mic ocol până la Versailles, unde te vei pierde în grădinile minunate ale celui mai faimos palat din Franța.

#3. Tot lângă Paris vei descoperi cel mai vesel loc din lume... sau cel puțin din Europa. Disneyland Paris este un colț de Rai pentru cei mici și oportunitatea perfectă pentru cei mari de a-și retrăi copilăria și de a se întâlni cu personajele favorite.

Explorează cele mai frumoase orașe din Franța

Catedrala din Chartres

#4. Admiră apogeul goticului francez la Catedrala din Chartres. Această clădire masivă a inspirat arhitecți din întreaga lume, fiind considerată cea mai frumoasă catedrală din Franța. Turlele ce străpung cerul, vitraliile strălucitoare din secolul XII și sculpturile rafinate ce decorează exteriorul acestei catedrale te vor impresiona din prima clipă.

#5. Relaxează-te puțin la malul Mediteranei și admiră valurile sclipitoare de pe faimoasa Promenade des Anglais din Nisa.

Annecy

#6. Fă o plimbare pe aleile întortocheate din Annecy, cel mai frumos orășel din Alpi...

#7. ... iar apoi delectează-te cu o porție de bouillabaisse (tocană de pește) în locul în care acest preparat a fost creat – Marsilia.

Canal du Midi

#8. Fă o plimbare cu barca pe Canal du Midi, un sit de patrimoniu UNESCO ce pornește din orașul Toulouse și se varsă în Mediterana.

#9. Cel mai bine păstrat amfiteatru roman nu se găsește în Italia, ci în sudul Franței. Arenele din Nîmes domină orizontul orașului de aproape 2.000 de ani, fiind un adevărat testament al geniului inginerilor romani. 

Descoperă istoria fascinantă a Franței

Azay

#10. Pășește pe urmele regilor la castelele maiestoase de pe Valea Loarei. Sunt aproape 50 de castele superbe în această zonă. Tu câte reușești să vizitezi?

Citește și: 5 castele superbe de pe Valea Loarei pe care trebuie să le explorezi

#11. Întoarce-te în timp și imaginează-ți oamenii cavernelor care au pictat muralele antice din peșterile de la Lascaux. Aceste picturi fascinante au o vechime de peste 17.000 de ani.

Mont Saint-Michel

#12. Plimbă-te pe lângă Mont Saint-Michel în timpul refluxului și admiră superba mănăstire benedictină.

Citește și: Locuri incredibile: Mont Saint-Michel, Franţa

Carcassonne

#13. Explorează și aleile antice din orașul medieval Carcassonne. Întreaga localitate arată ca un decor din filmele cu cavaleri și domnițe.

#14. În urmă cu peste 2.000 de ani, peste 1.000 de oameni au petrecut cinci ani construind Pont du Gard, o structură spectaculoasă din piatră. Faptul că acest pod a fost realizat fără mortar, este cu atât mai impresionant. 

Minunățiile naturale ale Franței

Verdon

#15. Fă drumeții și admiră peisajele maiestoase din Defileul Verdon, supranumit și Marele Canion al Franței.

#16. Urmează drumul… șampaniei. Franța este faimoasă pentru soiurile de vin de excepție, iar drumul vinului din Alsacia sau Bordeaux sunt atracții turistice pe măsură, dar noi îți propunem un drum al bulelor în regiunea Champagne. Tot aici vei găsi, pe lângă un șir fără final de pahare de șampanie, și situri istorice, peisaje minunate și sate fermecătoare.

#17. Descoperă liniștea interioară la Lourdes. Nu trebuie să fi religios pentru a aprecia frumusețea acestui orășel de la poalele Pirineilor. Lourdes este cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic din lume, iar despre apele izvoarelor din Grotta Massabielle se spune că au puteri tămăduitoare.

Provence

#18. Fă o plimbare cu bicicleta printre câmpurile cu lavandă din Provence și bucură-te de aerul înmiresmat sau...

#19. ... etalează-ți talentele de schior într-una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din lume - Val d’Isère. Aflată în Col de l’Iseran, cea mai înaltă trecătoare din Franța, la o altitudine de 2.770 metri, Val d’Isère se mândrește cu pârtii de schi moderne, un mic sat al copiilor și panorame spectaculoase peste Alpi.

#20. Călărește un armăsar alb alături de un cowboy francez, numit gardian, prin Camargue, cea mai mare deltă din Europa Occidentală.

Tu ce alte activități și obiective turistice din Franța ai adăuga pe lista noastră?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers