19 poze care surprind frumuseţea Alpilor - galerie foto

19 poze care surprind frumuseţea Alpilor - galerie foto
 
 
 

Dacă iarna aceasta a semănat mai mult cu o primăvară timpurie şi zăpada ne-a ocolit în mare parte, fotografiile lui Jacob Sjoman ne dezvăluie cu adevărat iarna pe care ne-o doream. Pentru pasionaţii de munte şi de sporturi de iarnă, nimic nu este mai frumos decât o pârtie la mare înălţime, complet acoperită de albul zăpezii. Şi ce alt loc poate fi mai perfect ales pentru toate acestea decât Munţii Alpi?

Fotografiile ce surprind cu adevărat frumuseţea Alpilor au fost realizate atât în partea franceză a acestora, în apropiere de Val D’lesere, Chamonix şi Val Thorens, cât şi în Austria, lângă Hopfgarten. Măreţia acestui lanţ montan este neîntrecută şi nu putem decât să rămânem cu gura căscată în faţa imaginilor contrastante cu mici staţiuni şi cu pârtii de schi dedicate avansaţilor.

Curiozităţi din Alpi

  • Munţii Alpi se desfăşoară pe o lungime de 1 200 km, de-a lungul a 8 ţări europene, reprezentând 11% din suprafaţa totală a continentului.
  • Cel mai înalt vârf este Mont Blanc, Franţa: 4 810m.
  • Un bărbat mumificat a fost descoperit la graniţa din Alpi dintre Austria şi Italia. Studiile au demonstrat că avea aproximativ 5 000 de ani.
  • Aproximativ 120 milioane de turişti ajung în Alpi în fiecare an.
  • Cel mai mare oraş din Munţii Alpi este Grenoble, având o populaţie de 500 000 locuitori.
  • Cel mai mare gheţar din Alpi este Aletsch Glacier, cu o dimensiune impresionantă de 120 km².
  • Este locul unui ecosistem aparte în Europa, având peste 30 000 de specii de animale sălbatice şi 13 000 de specii de plante.

    

Poze deosebite din Alpi

 

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Dacă muntele este destinaţia ta principală de vacanţă, descoperă şi alte lanţuri montane impresionante şi destinaţii la înălţime din întreaga lume

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.