16 moschei frumoase din lume - galerie foto

16 moschei frumoase din lume - galerie foto
 
 
 

Cele mai frumoase moschei din lume sunt obiective interesante atât pentru turismul religios, cât şi pentru cel istoric şi cultural. Astfel, vizitarea unei moschei nu trebuie să fie una cu scop religios, ci poate fi şi una de cunoaştere a culturii religioase locale. Mai mult decât atât, moscheile sunt unele dintre cele mai spectaculoase locaşuri de cult din lume.

ŞTIAŢI CĂ:

  • Quba a fost prima moschee construită vreodată şi este localizată în Medina, Arabia Saudită. Cei care contrazic această presupunere spun că prima a fost Kaaba, o moschee construită de îngeri. 
  • Moscheea Profetului a fost prima clădire iluminată electric din Peninsula Arabă. 
  • Moscheea Faisal, localizată în Islamabad, Pakistan, este cea mai mare din lume, având o capacitate de 450,000 de persoane.
  • La Moscheea Albastră, intrarea recomandată este cea din partea de vest, astfel încât turiştii să se poată bucura de lumina dramatică creată. 

Marea Moschee din Mecca

Preasfânta Moschee din Mecca este probabil cea mai faimoasă dintre cele pe care le vei vedea în galeria foto şi o moschee pe care trebuie să o vizitezi!

Poze deosebite cu moscheile lumii

Pe care dintre aceste frumoase moschei ai vrea să o vizitezi?

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

        

Dacă îţi plac obiectivele turistice religioase şi culturale, îţi propun să te delectezi şi cu galeria foto a catedralelor europene sau cu galeria foto a celor mai vechi mănăstiri din România

 

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.