14 lucruri pe care să le faci dacă vizitezi Portugalia

14 lucruri pe care să le faci dacă vizitezi Portugalia
 
 

Portugalia este una dintre destinațiile turistice de top ale Europei și locul din care au pornit să cucerească lumea marii exploratori ai istoriei. Cu plaje spectaculoase, o istorie impresionantă, castele, palate și parcuri naționale, Portugalia are o ofertă care satisface toate preferințele în materie de turism. Fie că vrei să te bronzezi sub soarele iberic sau să explorezi locuri sălbatice, Portugalia este o destinație care nu te va dezamăgi.

Dacă ai trecut Portugalia pe lista ta cu destinații de călătorie, ai posibilități multiple de a explora teritoriul acestei țări și numeroase locuri pe care să le vizitezi. Descoperă mai jos o listă cu 14 lucruri pe care să le faci dacă ai decis ca pașii tăi să te poarte în frumoasa Portugalie.

Descoperă Lisabona...

#1. Lisabona. Capitala Portugaliei este un amalgam de istorie, arhitectură, cultură și gastronomie. Dintre toate aceste tentații, fii sigur că vei ajunge și în districtul Belem – cartierul istoric al Lisabonei. Pe cheile nordice ale Râului Tagus se ridică impunător Turnul Belem, iar în apropiere de acesta se află Palatul Ajuda și Muzeul Coach unde vei putea admira o mulțime de modele de trăsuri.

Lisabona

#2. Cel mai vechi cartier al Lisabonei este Alfama, fiind totodată singura zonă în care clădirile au rămas în picioare după cutremurul din 1755. Descoperă farmecul acestui cartier vechi hoinărind pe străduțele înguste și admirând clădirile vechi.

#3. Ce ar fi Portugalia fără muzica Fado? Bucură-te de acordurile folk ale chitariștilor din Lisabona. Îi vei întâlni la fiecare colț de stradă în zonele turistice.

... apoi Braga și alte orașe

#4. Braga este considerată capitala spirituală a Portugaliei. Vizitează bisericile construite în stil baroc din Braga.

#5. Dacă ai ajuns în Braga participă și la unul dintre festivalurile consacrate care se desfășoară anual în localitate. Cel mai popular dintre acestea este Braga Romana și recreează atmosfera din perioada Imperiului Roman.

Braga

#6. Dacă îți plac locurile mai puțin obișnuite și cauți ceva care să-ți pună sângele în mișcare, află că în orașul Evora poți vizita Capela Oaselor, pe care o găsești la intrarea în Biserica St. Francis.

#7. Mănăstirea Santa Maria din Alcobaça a fost construită la mijlocul secolului al XII-lea și este un lăcaș de cult de referință al Europei. Mănăstirea Santa Maria este și prima construcție ridicată în stil gotic pe teritoriul Portugaliei.

Bucură-te de natură...

Palatul Pena

#8. În Parcul Național Costa Vicentina se află una dintre cele mai spectaculoase regiuni de coastă ale Europei. Reîncarcă-ți bateriile admirând apusul spectaculos.

#9. Parcul Național Pena găzduiește una dintre bijuteriile arhitectonice ale Europei. Este vorba despre Palatul Pena, considerat una dintre cele mai frumoase construcții regale de pe bătrânul continent. În plus, te vei putea delecta cu frumusețile naturale din parcul național.

Raul Douro

#10. Râul Douro mai este cunoscut și sub denumirea de Râul de Aur și, în ultimii ani, a devenit una dintre destinațiile cele mai populare pentru vasele de croazieră. Vasele de croazieră pornesc din frumosul oraș Porto și te vor duce într-un circuit de poveste.

#11. Vinurile din Portugalia sunt renumite, așa că nu poți vizita micuța țară din Peninsula Iberică fără să te oprești la o podgorie și să guști licoarea bahică apreciată pe întreg continentul.

... de mare și de soare

#12. Plaje cu nisip auriu, ape de culoarea smaraldului și stânci acoperite cu păduri de conifere. Sună prea bine, așa-i? Te poți relaxa într-un asemenea loc pe plajele din Algarve.

Algarve

#13. Pe coastele Portugaliei vei putea admira o minune a naturii. Este vorba despre Boca de Infierno, în traducere liberă Gura Iadului. Formațiunea stâncoasă are forma unei guri și este scăldată de apele învolburate ale Oceanului Atlantic.

#14. Portugalia este o destinație ideală pentru iubitorii de surf. Dacă ai ajuns pe una din plajele cu valuri înalte, ia-ți inima în dinți, placa de surf și costumului de neopren și zboară deasupra valurilor.

Tu ce alte activități și obiective turistice ai adăuga listei noastre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers