14 dintre cele mai puţin vizitate ţări din lume – partea întâi

14 dintre cele mai puţin vizitate ţări din lume – partea întâi
 
 

Îţi place să călătoreşti, dar nu te regăseşti în destinaţiile care sunt luate cu asalt de mii de turişti? Nu-ţi face probleme. Te poţi îndrepta spre cele mai puţin vizitate ţări din lume, unde te vei bucura de peisaje sălbatice, locuri minunate, dar fără să te împiedici la tot pasul de grupuri de turişti. Aceste ţări sunt absolut superbe, dar subestimate de marea majoritate a turiştilor, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura în linişte de farmecul şi frumuseţea lor.

Chiar dacă destinaţiile de top au multe de oferit, am întocmit de această dată o altfel de listă de călătorie. Descoperă mai jos cele mai puţin vizitate ţări din lume.

Palau

Palau

Fotografie preluata de pe www.therussianabroad.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula din Oceanul Pacific este situată la o distanţă de 800 de kilometri de Filipine şi îşi întâmpină puţinii turişti cu plaje sălbatice, ape de culoarea smaraldului şi peisaje exotice. Palau este o destinaţie ideală pentru iubitorii de scufundări şi sporturi acvatice.

Timorul de Est

Timorul de est

Fotografie preluata de pe www.thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Situat în sud-estul Asiei, Timorul de Est se bucură de un relief muntos cu gheizere noroioase şi o zonă de litoral. Timorul de Est ocupă partea de răsărit a Insulei Timor şi este un loc în care dacă vei ajunge, cu siguranţă nu vei regreta. Liniştea şi frumuseţea plajelor sălbatice şi aproape pustii te vor cuceri, iar dacă eşti pasionat de drumeţii montane şi cărări care duc spre înaltul munţilor, în Timorul de Est te poţi bucura din plin de ele.

Insula Dominica

Dominica

Fotografie preluata de pe rosaliebay.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Dominica face parte de grupul insular Antilele Mici din regiunea de est a Mării Caraibilor. Dominica are un relief muntos, iar pădurile dese se întind până aproape de malul mării. Insula Dominica este un colţ de rai, cu plaje tropicale, vegetaţie luxuriantă, râuri cu apă dulce, cascade şi o faună deosebită. Tot aici te poţi întâlni cu delfini sau balene.

Sfântul Vicenţiu şi Grenadine

St Vincend and Grenadine

Fotografie preluata de pe www.therussianabroad.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dominica nu este singura insulă magnifică din arhipelagul Antilele Mici. Sfântul Vicenţiu şi Grenadine este o ţară insulară încântătoare, dar cu o climă tropicală capricioasă. Insula are o bogată activitate culturală, iar perioada cea mai bună pentru un sejur în Sfântul Vicenţiu şi Grenadine este aprilie-decembrie.

Niue

Niue

Niue este probabil cea mai mică ţară independentă din lume, dar este plină de surprize. Situată în Oceanul Pacific, Niue are un relief stâncos şi o mulţime de locuri impresionante. În perioada iunie-septembrie, în apele calde ale Niue se retrag balenele cu cocoaşă. Insula are un farmec sălbatic deosebit şi oferă numeroase atracţii turistice, mai ales pentru iubitorii de scufundări şi sporturi acvatice.

Montserrat

Montserat

Fotografie preluata de pe www.trover.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Marea Caraibilor abundă de locuri izolate, dar de o frumuseţe neasemuită. Montserat este un teritoriu britanic îndepărtat, situat la sud-est de Puerto Rico. Frumuseţea naturală a acestei zone cu păduri tropicale, plaje liniştite şi recifuri de corali te va captiva din prima clipă. Partea frumoasă în această insulă este că toţi locuitorii sunt vorbitori de limba engleză.

Anguilla

Anguilla

Anguilla este o destinaţie de vis. Insula este înconjurată de apele Mării Caraibelor şi de Oceanul Atlantic, se bucură de plaje cu nisip fin şi recifuri de corali. Insula Anguilla este o destinaţie perfectă pentru un concediu într-un loc exotic.

Descoperă şi alte insule izolate unde poţi să te ascunzi de lume. 

Tu în care din aceste locuri îndepărtate ai vrea să ajungi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers