14 din cele mai puţin vizitate ţări din lume – partea a doua

14 din cele mai puţin vizitate ţări din lume – partea a doua
 
 

Sunt foarte multe locuri pe continentele planetei care nu se bucură de popularitate în rândul turiştilor şi se încadrează în categoria celor mai puţin vizitate ţări din lume. Chiar şi aşa, sunt destinaţii ideale pentru cei care vor să evite aglomaţiile de turişti, coziile la intrarea în muzee sau îmbulzeala din jurul unor obiective turistice.

Suntem mereu în căutatea unor locuri inedite pentru călătorie. Dacă prima parte a listei cu cele mai puţin vizitate ţări din lume am dedicat-o insulelor sălbatice din apele calde ale oceanelor, completăm de această dată cu destinaţii de pe continentul european. Ţări precum Bosnia, Luxemburg, Moldova sau Macedonia oferă numeroase atracţii turistice. Descoperă-le şi tu!

Republica Moldova

Moldova

Fotografie preluata de pe www.winerist.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Republica Moldova este una dintre cele mai puţin vizitate ţări din Europa şi din lume, dar asta nu înseamnă că teritoriul de peste Prut nu are nimic de oferit vizitatorilor săi. Cu un patrimoniu cultural bogat, lăcaşe de cult, peisaje rurale încântătoare şi podgorii de vin, Republica Moldova este o destinaţie ideală pentru relaxare şi un tărâm numai bun de explorat.

Republica Belarus

Belarus

Belarus este o destinaţie care nu se află pe primele locuri în nicio listă cu destinaţii de călătorii, dar ar fi bine să o iei în calcul data viitoare când îţi faci planuri de vacanţă. Belarus este o ţară care excelează la capitolul agroturism, iar printre atracţiile turistice de aici se numără mănăstiri vechi, castele medievale, păduri dese şi lacuri cu ape limpezi.

Bosnia

Bosnia

Fragmentarea Republicii Iogoslavia a propulsat Croaţia în topul celor mai populare destinaţii turistice. Nu acelaşi lucru se poate spune despre ţara învecinată, Bosnia. Fără acces la Marea Adriatică din cauza graniţelor ciudate ale Croaţiei, Bosnia se remarcă prin relieful său muntos, cu zone ideale pentru turiştii aflaţi în căutarea aventurii, mai ales în sezonul de iarnă.

Islanda

Islanda

Cea mai nordică ţară Europeană este printre cele mai puţine vizitate din lume. Islanda are teritorii sălbatice, temperaturi scăzute, dar compensează prin peisaje şi posibilitatea de a observa fenomenul aurorii boreale. În plus, capitala Reykjavik este una dintre cele mai frumoase din Europa şi merită să o vizitezi măcar o dată.

Liechtenstein

Liechtenstein

Fotografie preluata de pe www.borongaja.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Micro statul Liechtenstein este un petec de pământ între Elveţia şi Austria cu o suprafaţă de doar 160 de kilometri pătraţi. Graţie dimensiunilor sale mici, Liechtenstein este o ţară care poate fi vizitată în totalitate într-un singur weekend. Cu peisaje alpine, aşezări micuţe şi o cultură bogată, Liechtenstein este o ţară care merită să se afle în atenţia turiştilor.

Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg este o ţară liliputană, dar deosebit de atractivă. Cu dimensiuni considerabil mai mici faţă de vecinii săi Franţa, Germania şi Belgia, Luxemburg are un relief predominant stâncos şi un patrimoniu cultural de excepţie. Zonele rurale şi castelele vechi îţi vor inspira atmosfera din povestile cu prinţi şi prinţese.

Macedonia

Macedonia

Fotografie preluata de pe wakeandwander.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ţările balcanice se bucură de un aflux considerabil de turişti, dar nu acelaşi lucru s-ar putea spune şi despre Macedonia. Aflată sub dominaţia otomană timp de secole, în Macedonia se poate observa influenţa islamică, atât în arhitectura clădirilor, cât şi în numărul mare de moschei. Vizitează capitala Skopje, sau alege un intinerariu în zona montană, până la Lacul Ohrid.

Tu care dintre aceste locuri puţin vizitate ai vrea să explorezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers