13 poze incredibile de la National Pyrotechnic Festival din Tultepec, Mexic - galerie foto

13 poze incredibile de la National Pyrotechnic Festival din Tultepec, Mexic - galerie foto
 
 
 

National Pyrotechnic Festival are loc în fiecare an în Tultepec, Mexic. În 9 zile de sărbătoare, localnicii şi turiştii celebrează cea mai mare industrie locală: artificiile! Un motiv de bucurie şi de sărbătoare cum nu ai mai văzut şi probabil şi o oarecare doză de adrenalină, dat fiind faptul că, aşa cum vei vedea din imagini, focurile de artificii nu sunt dintre cele cu care ne-am obişnuit noi!

Competiţii cu focuri de artificii, parade de stradă cu care alegorice din care ţâşnesc sute de artificii colorate şi multe alte asemenea evenimente, toate centrate în jurul folosirii materialelor pirotehnice produse în Tultepec, asta înseamnă un asemenea festival.

Câteva curiozităţi despre National Pyrotechnic Festival

  • Festivalul din Tultepec a început ca o celebrare a lui John of God, patronul creatorilor de artificii.
  • În Tultepec se produc jumătate din artificiile produse în statul Mexic.
  • Deşi datează din secolul al 19-lea, festivalul, în forma sa modernă, a luat naştere în anul 1989.
  • Evenimentul principal al festivalului este Pamplonada, parada carelor alegorice, numite şi toritos, pentru că au formă de taur.

Dacă până acum Festivalul Pirotehnic nu era foarte cunoscut, era probabil datorită pericolului real pe care această sărbătoare îl denotă şi care i-a determinat pe fotografi să se ţină departe de acesta. Însă la evenimentul din 2013 a participat şi fotograful Thomas Prior, iar pozele sale deosebite au făcut înconjurul lumii şi au dezvăluit frumuseţea festivalului.

    

Descoperă şi alte evenimente impresionante din lume, prin galeria foto a festivalului înfloririi cireşilor din Japonia, dar şi topul celor mai "gustoase" festivaluri din România în 2014!

Poze incredibile de la National Pyrotechnic Festival

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.