13 peşteri care te vor uimi cu frumuseţea lor

13 peşteri care te vor uimi cu frumuseţea lor
 
 

În cele mai îndepărtate colţuri ale Asiei, ale Americii de Nord şi ale Europei se ascunde peşteri care te vor uimi cu frumuseţea lor. Aceste minuni ale naturii par desprinse dintr-un film cu efecte speciale de cea mai înaltă calitate, însă sunt cât se poate de reale! Natura a lucrat milioane de ani la formarea acestor peşteri uimitoare, în faţa cărora rămâne de fiecare dată impresionaţi.

Antelope Canyon, SUA

Antelope Canyon, SUA

Antelope Canyon din Arizona este una dintre peşterile periculoase pentru turişti. Aceasta s-a format prin acţiunea vânturilor, dar şi a inundaţiilor-fulger ce apar în urma ploilor torenţiale. Aceste inundaţii sunt încă un pericol în zonă, motiv pentru care nu este indicată vizitarea în sezonul musonic.

Batu Caves, Malaezia

Batu Caves, Malaezia

Batu Caves au fost explorate şi folosite de-a lungul vremii de către coloniştii britanici, dar şi de către chinezi şi de populaţia locală Temuan. Guano-ul liliecilor care populează peştera a fost folosit pentru proprietăţile sale în agricultură, însă acum peştera este mai degrabă atractivă pentru turişti.

Peşteră în Algrave, Portugalia

Peşteră în Algrave, Portugalia

Regiunea de coastă Algrave a Portugaliei este recunoscută pentru ţărmul său unic. Aici, faţadele stâncilor se solubilizează în contact cu apa, dând naştere numeroaselor peşteri accesibile la mal.

Ellison's Cave, SUA

Ellison's Cave, SUA

Ellison's Cave este una dintre cele mai spectaculoase peşteri din SUA. Este cea de-a 12 cea mai adâncă peşteră din Statele Unite, având o lungime verticală de 1 063m, numită şi Fantastic Pit.

Glowworms Cave, Noua Zeelandă

Glowworms Cave, Noua Zeelandă

Glowworms Cave din Noua Zeelandă este o atracţie deosebit de specială, deoarece este casa unei insecte unice - un vierme care străluceşte în întuneric şi care lasă pe tavanul peşterii fire subţiri de mătase, cu ajutorul cărora îşi atrage prada.

Peşteră de gheaţă în Vulcanul Mutnovsky, Rusia

Peşteră de gheaţă în Vulcanul Mutnovsky, Rusia

Peştera de gheaţă s-a format în gheţarul ce înconjoară Vulcanul Mutnovsky din Rusia. Aceasta este o combinaţie unică de pereţi reci ca gheaţa, dar în spatele cărora se resimte valul de căldură vulcanică.

Kyaut Sae Cave, Myanmar

Kyaut Sae Cave, Myanmar

Despre Kyaut Sae Cave din Myanmar nu se ştiu foarte multe detalii, deoarece interiorul a fost transformat într-un templu budist şi este accesbil numai un număr restrâns de persoane.

Naica Mine, Mexic

Naica Mine, Mexic

Naica Mine din Mexic este locul în care se află Crystal Cave, peştera cu unele dintre cele mai mari cristale văzute vreodată. Cristalele descoperite în mina încă funcţională au dimensiuni impresionante şi ating până la 15m lungime.

Phraya Nakhon Cave, Thailanda

Phraya Nakhon Cave, Thailanda

Phraya Nakhon Cave din Thailanda a fost mai întâi deschisă vizitării numai pentru regii locali. Pavilionul de sub tavanul deschis al peşterii datează din anul 1890, când a fost construit pentru vizita regelui Chulalongkorn.

Reed Flute Cave, China

Reed Flute Cave, China

Turiştii se pot bucura de un tur în Reed Flute Cave încă de acum 1 200 de ani. Stalactitele şi stalagmitele impresionante din interior, dar şi trestia de la intare, din care se pot face fluiere, sunt cele mai atractive obiective de aici.

Son Doong Cave, Vietnam

Son Doong Cave, Vietnam

Son Doong Cave din Vietnam este cea mai mare peşteră cunoscută în lume la ora actuală cu o lungime de 9km, 200m lăţime şi 150m înălţime. Peştera a fost deschisă pentru prima dată unui grup exclusivist de turişti, care au urmat un tur de 7 zile, pentru care au plătit o taxă de 3 000 dolari.

Tham Lod Cave, Thailanda

Tham Lod Cave, Thailanda

Tham Lod Cave din Thailanda este un adevărat spectacol natural. Prin interiorul peşterii curge Râul Nam Lang, care a adus cu sine şi o mulţime de vietăţi din Oceanul Pacific, care s-au adaptat la condiţiile de mediu unice de aici.

Vatnajokull Glacier Cave, Islanda

Vatnajokull Glacier Cave, Islanda

Peşterile din gheţari, cum este şi Vatnajokull Glacier Cave din Islanda, sunt unele dintre cele mai periculoase, dar şi spectaculoase, pentru că gheţa îşi schimbă în permanenţă consistenţa. În plus, durabilitatea în timp a acestor minuni îngheţate este de asemenea pusă la îndoială.

Dacă te gândeşti să explorezi aceste peşteri minunate, trebuie să ştii că doar Reed Flute Cave din China, Phraya Nakhon Cave din Thailanda şi Batu Caves din Malaezia sunt deschise publicului, celelalte fiind destinate numai explorării speologice de specialitate. Chiar şi aşa, spre norocul nostru, fiecare expediţie în aceste perle ale naturii se realizează şi cu fotografi profesionişti, astfel că ne putem bucura şi noi de poze deosebite cu cele mai frumoase peşteri ale lumii.

    

Dacă îţi plac peşterile, te invităm să te delectezi şi cu imagini ale unor peşteri ceva mai aproape de casă, adică din România, cum ar fi: peşterile din Munţii Apuseni, Peştera Urşilor sau Peştera Muierilor.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers