13 minuni ale naturii care te conving să vizitezi Asia – partea întâi

13 minuni ale naturii care te conving să vizitezi Asia – partea întâi
 
 
 

În general, când auzi de China îţi vin în minte aglomeraţiile urbane precum Shanghai, Beijing, Tianjin sau Xian, unde smogul nu mai permite oamenilor să vadă lumina soarelui, însă lucrurile nu sunt peste tot la fel. De fapt, estul Chinei pare să nu aibă nici cea mai mică legătură cu magalopolisurile amintite mai devreme şi se remarcă prin numeroasele rezervaţii naturale şi minuni ale naturii care te lasă mut de uimire.

De fapt, estul continentului asiatic, unde întâlnim ţări precum China, Mongolia, Coreea şi Taiwan, se bucură de cele mai frumoase peisaje montane, lacuri alpine şi peisaje de o frumuseţe ieşită din comun. Multe dintre acestea sunt o enigmă pentru locuitorii altor continente, dar surprind prin naturaleţe şi grandoare. Iată mai jos câteva dintre aceste frumuseţi ale continentului Asia.

Muntele Huangshan, China

Muntele Huangshan

Fotografie preluata de pe city.0932.ru. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Peisajele montane ale Chinei sunt absolut ravisante. Unul dintre masivele încântătoare din munţii Chinei este situat în sudul provinciei Anhui. Este vorba despre Muntele Huangshan, renumit pentru piscurile sale neregulate, versanţii robuşti şi apusurile spectaculoase. Muntele Huangshan este un teritoriu fertil pentru culturile de ceai verde şi o destinaţie turistică vizitată anual de peste 15 milioane de vizitatori.

Muntele Fuji, Japonia

Muntele fuji

Fotografie preluata de pe www.fyqyfz.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cel mai înalt munte din Japonia, Muntele Fuji este unul dintre cei mai cunoscuţi din lume. Acest colos de stâncă se vede din Tokyo în zilele senine şi este situat pe coastele Oceanului Pacific. Muntele Fuji este împrejmuit de cinci lacuri. Înălţimea sa, de peste 3.700 de metri atrage anual mii de alpinişti şi iubitori de drumeţii montane.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Tonjibo, Japonia

Tonjibo

Fotografie preluata de pe traverseworld.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Coastele cu formă de coloane de pe malul Mării Japoniei au un farmec deosebit. Acestă formaţiune neobişnuită poartă numele Tonjibo şi este formată din stâncile Sandran, Rosoku, Byobu şi Oike. Tonjibo s-a format în urmă cu 12-13 milioane de ani în urma activităţii vulcanice.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Lacul Heaven, Coreea de Nord

Lacul Heaven

Fotografie preluata de pe www.thelovelyplanet.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Coreea de Nord este o ţară puţin accesibilă europenilor şi americanilor, dar asta nu înseamnă că nu se bucură de peisaje pitoreşti, forme de relief impresionante şi alte atracţii naturale. Una dintre acestea este Lacul Heaven din Munţii Paektu, care se află la graniţă cu China. Lacul este acoperit cu gheaţă aproape tot timpul şi este un loc de care se leagă numeroase legende cu monştri subacvatici.

Munţii Guilin şi Râul Li, China

Raul Li si muntii Guilin

Fotografie preluata de pe psychedelictraveler.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă ai trecut China pe lista destinaţiilor tale de vacanţă trebuie neaparat să îţi rezervi timp pentru o croazieră pe râul Li şi să admiri frumuseţea impresionantă a Munţilor Guilin, renumiţi pentru înălţimea şi forma lor neobişnuită. La poalele munţilor Guilin se află şi oraşul cu acelaşi nume, considerat unul dintre cele mai frumoase din China.

Muntele Everest, China şi Nepal

Everest

Fotografie preluata de pe en.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cel mai înalt munte din lume, Everestul se ridică până la peste 8.800 de metri deasupra nivelului mării. Este regele munţilor şi muntele regilor. Vârful Everest este situat în masivul Mahalangur al Munţilor Himalaya care separă China de Nepal. Cel mai înalt vârf muntos din lume este marea provocare a alpiniştilor. Mii de iubitori de munte încearcă anual să cucerească Vârful Everest, dar nu mulţi sunt cei care şi reuşesc să ajungă până în vârf.

Deşertul Gobi, Mongolia

Desertul Gobi

Fotografie preluata de pe www.globotours.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Deşertul Gobi este un teritoriu pustiu cu temperaturi extreme care oscilează între -5ºC şi 50ºC. Pe parcursul unei zile pot fi diferenţe de temperatură de 35ºC. Primele ouă de dinozauri au fost descoperite în Deşertul Gobi. În prezent, acest teritoriu este populat de gazele cu coadă neagră, cămile, dihori, leoparzi, urşi bruni şi lupi. Deşertul Gobi este împărţit în patru regiuni cu ecosisteme şi faune diferite, printre care şi dunele de nisip din Khongoryn Els.

Citește continuarea acestui articol aici.

Tu ce alte locuri din estul Asiei ai adăuga acestei liste?

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.