13 locuri în care ar trebui să evadezi în 2014

13 locuri în care ar trebui să evadezi în 2014
 
 

La începutul fiecărui an, pornim deja cu gândul spre vacanţă. Ne uităm după oferte, alegem destinaţii, căutăm obiective turistice şi aşa mai departe. Cum lumea în care trăim nu e mică deloc şi avem nevoie de o viaţă să-i străbatem toate colţişoarele, încercăm în fiecare an să alegem destinaţii unice. Cu atât de multe opţiuni, m-am gândit să-ţi vin în ajutor şi să-ţi propun 13 locuri în care ar trebui să evadezi în 2014!

Insula Mont Saint-Michel, Franţa

Insula Mont Saint-Michel, Franţa
Sursa

Insula Mont Saint-Michel se află în apropiere de coasta de nord-est a Franţei şi are doar 44 de locuitori. Motivul pentru care ar trebui să alegi această destinaţie de vacanţă este că o mare parte din insulă este ocupată de o mănăstire în stil gotic, ce datează din anii 1500.

Istanbul, Turcia

Basilica Cistern, Istanbul
Sursa

Oraşul Istanbul este ideal pentru o vacanţă de tip city break, în care te poţi bucura de o mulţime de obiective turistice istorice şi culturale. Însă una dintre minunile oraşului, pe care trebuie să le vezi, este Basilica Cistern, o biserică subterană impresionantă, construită pe structura unei catedrale de mari dimensiuni.

Schwangau, Germania

Castel Neuschwanstein
Sursa

Schwangau este destinaţia europeană, pe care, dacă nu ai văzut-o până acum, trebuie să o vezi în 2014. Aici se află celebru Castel Neuschwanstein, construit în secolul 19, pe locul a două foste castele medievale.

Petra, Iordania

Petra, Iordania
Sursa

Ruinele impresionantului oraş Rose City of Petra se află şi acum săpate în stâncile Jebel al-Madhbah, din Iordania, deşi datează din anul 321 î.e.n. În plus, ceremonii religioase sunt încă ţinute la Petra, oferind un spectacol vizual desăvârşit, mai ales pe timp de noapte.

Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni, Bolivia
Sursa

Ceva mai departe de casă, în îndepărtata Bolivia, se află un loc magic: Salar de Uyuni. O întindere impresionantă din sare formează aici cea mai mare oglindă naturală a lumii.

Guilin, China

Reed Flute Cave
Sursa

Pentru cei pasionaţi de natură şi de vizitarea peşterilor unice în lume, Guilin, China, este alegerea ideală pentru o vacanţă în 2014. Reed Flute Cave este miracolul natural al acestei regiuni, în care piatra de var este îmbrăcată în lumini artificiale colorate pentru peisaje incredibile.

Australia Centrală

Uluru
Sursa

Pe unul dintre cele mai îndepărtate continente de ţara noastră se află un alt monument al naturii pe care trebuie să-l vezi: Uluru. Cunoscut şi sub numele de Ayers Rock, formaţiunea de piatră este plastă pur şi simplu în mijlocul unei câmpii din centrul Australiei.

Angkor, Cambodgia

Angkor Wat
Sursa

În îndepărtata Cambodgia se află unul dintre cele mai spectaculoase temple pe care le vei vedea vreodată: Angkor Wat! Înconjurat de un şanţ imens, plin de apă, acesta este cel mai mare monument religios al lumii.

Wyoming, SUA

The Morning Glory Pool
Sursa

Dacă te-ai gândit la o vacanţă în Statele Unite ale Americii, dar nu te încântă marile metropole, atunci Wyoming este cea mai bună destinaţie pentru iubitorii de natură. În Yellowstone National Park se ascund o mulţime de minuni naturale, cea mai impresionantă dintre acestea fiind, cu siguranţă, The Morning Glory Pool.

Socotra, Yemen

Socotra
Sursa

Socotra este destinaţia absolută pentru cei curioşi! Micuţul arhipelag, format din 4 insule, face parte din statul Yemen şi este locul în care vegetaţia şi animalele te vor uimi! Trebuie să vezi Dragon Blood Trees, copacii cu coroane atât de roşii încât imită culoarea sângelui.

Aurora, Finlanda

Aurora, Finlanda
Sursa

Un alt spectacol natural incredibil pe care trebuie să-l vezi este ce al Luminilor Nordului din Finlanda. Pe cerul întunecat al nopţii, plin de stele şi lipsit de poluare, vei putea admira lumini naturale, în cele mai spectaculoase culori, create prin coliziunea atomilor la altitudini foarte mari în atmosferă.

Hunaping vestra, Islanda

Hvitserkur Rock
Sursa

Departe de a fi o destinaţie pentru toţi, Islanda este ţara în care poţi face o escapadă răcoroasă. Pe coasta Hunaping vestra se află Hvitserkur Rock, o stâncă de dimensiuni impresionante, bănuită a fi ultima rămăşiţă a unui vulcan antic erodat în timp.

Amarillo, Texas

The Cadillac Ranch
Sursa

Pentru pasionaţii de maşini, Amarillo, Texas, este locul pentru o vacanţă de vis. The Cadillac Ranch, localizată aici, este o sculptură formată din 10 modele diferite de Cadillac, plantate cu botul în pământ în acelaşi unghi ca Marea Piramidă de la Giza. În plus, vizitatorii sunt bineveniţi, chiar încurajaţi, să acopere maşinile cu graffiti.

Tu ce destinaţie de vacanţă vei alege în 2014?

    

Dacă vrei să descoperi şi mai multe destinaţii deosebite pentru vacanţa ta în 2014: cele mai frumoase locuri din România şi cele mai frumoase locuri din lume.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers