12 țări pe care poți să le vizitezi cu mai puțin de 50 de euro pe zi – partea I

12 țări pe care poți să le vizitezi cu mai puțin de 50 de euro pe zi – partea I
 
 
 

Indiferent de ce feluri de vacanță preferi, nimic nu se compară cu acele concedii în care realizezi că bugetul tău este, de fapt, mai mare decât cel necesar. Există câteva locuri pe glob unde, cu mai puțin de 50 de euro pe zi, poți avea parte de o vacanță incredibilă. Iar, la final, până și portofelul tău va fi fericit. Iată câteva țări pe care le poți vizita cu mai puțin de 50 de euro pe zi.

Portugalia

Portugalia

Una dintre cele mai ieftine țări europene este Portugalia. Aici vei descoperi plaje incredibile, zone viticole minunate, stânci uriașe și orașe istorice la... prețuri reduse. În Lisabona poți sta la hoteluri de cinci stele la prețuri mult mai mici decât în majoritatea orașelor europene. Dacă la asta mai adaugi și localnicii primitori care te vor îmbia cu preparate tradiționale delicioase, vei avea impresia că ai descoperit locul ideal pentru vacanță. Chiar dacă nu se află pe primele locuri în preferințele turiștilor, Portugalia este o bijuterie încă nedescoperită. Iată și ce poți face dacă vizitezi Portugalia.

Peru

Peru

Majoritatea celor care ajung în Peru sunt atrași de traseul Inca, dar această țară fascinantă se mândrește cu o mulțime de alte obiective turistice la fel de interesante. În Peru poți naviga pe Amazon, poți vizita plajele izolate cu nisip alb din Mancora sau poți explora ruinele altor temple incașe, precum Moray sau Choquequirao. Un meniu delicos rareori depășește suma de 5 euro, camere private în pensiuni sunt în jur de 20 de euro și poți să te deplasezi în orice colț al țării cu mai puțin de 30 de euro. Deși prețurile pentru traseul Inca pe care le vezi online sunt foarte scumpe, nu trebuie să te descurajezi. Peru este una dintre cele mai ieftine și vesele țări din America de Sud. Și dacă mergi în Cuzco, poți profita de oferte last-minute pentru Machu Picchu cu 50% reducere.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

China

China

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

China a fascinat călătorii încă de când Marco Polo a traversat Drumul mătăsii. Deși zilele în care China era o destinație extrem de ieftină au apus demult, această țară uriașă rămâne un loc perfect pentru turiștii cu buget mai mic. În zonele rurale, camerele sunt mai puțin de 20 de euro pe zi, mâncarea ajunge până la 4 euro, iar transportul spre orașele mari este mai puțin de un euro. Cei care ajung până în China vor fi răsplătiți cu o sumedenie de localnici prietenoși, mâncare delicioasă, munți maiestoși, plaje și alte locuri minunate pentru orice buzunar.

Cambodgia

Cambodgia

Deși majoritatea țărilor din Asia de Sud-Est ar putea să se regăsească pe această listă, Cambodgia este una dintre cele mai fascinante. Orice îți dorești este incredibil de ieftin în Cambodgia. Poți să-ți închiriezi o cameră privată, cu aer condiționat, cu mai puțin de 20 de euro. Preparatele tradiționale sunt mai puțin de 2 euro, în timp ce majoritatea preparatelor vestice nu depășesc prețul de 7 euro. Această țară este destinația ideală pentru turiștii cu buget, iar dacă îți aloci 50 de euro pe zi, vei avea parte de o vacanță de lux.

India

India

India a fost din totdeauna o țară mai ieftină și chiar dacă vrei să te cazezi în locuri mai scumpe, tot nu vei trece de pragul de 50 de euro pe zi, decât în cazul în care vei sta la hoteluri de 5 stele. Dar, nimic nu se compară cu plajele mirifice din Goa, bătrânul Taj Mahal sau metropolele uriașe precum New Delhi sau Mumbai.

Grecia

Grecia

Una dintre destinațiile preferate ale românilor, Grecia este un paradis pentru turiștii cu buget. Un gyros costă în jur de 3 euro, iar o cină este aproximativ 10 euro. Camerele de o persoană pot fi închiriate chiar și cu mai puțin de 30 de euro. Cu toate astea, în Grecia ai de ales dintr-o multitudine de insule excepționale, plaje sclipitoare și locuri istorice.

Citește continuarea articolului aici.

Tu care dintre aceste țări ai vizitat deja?

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.