12 țări pe care poți să le vizitezi cu mai puțin de 50 de euro pe zi – partea a II-a

12 țări pe care poți să le vizitezi cu mai puțin de 50 de euro pe zi – partea a II-a
 
 

Dacă ești în căutarea unei aventuri cu buget redus, noi îți prezentăm câteva țări în care vei putea să trăiești cu mai puțin de 50 de euro, fără să fi nevoit să dormi în locuri neadecvate sau să fi nevoit să renunți la anumite lucruri. Fie că vrei o vacanță la mare sau să descoperi o nouă cultură fascinantă, aceste locații sunt nu doar frumoase, ci și foarte ieftine.

Fiji

Fiji 

Insula Fiji este considerată, de obicei, o destinație de lux. E adevărat, drumul până acolo poate să îți facă gaură în buget, dar odată ajuns în acest loc paradisiac, vei realiza că nu trebuie să cheltui sute de euro în fiecare zi pentru a te distra. E drept, Fiji se mândrește cu hoteluri cu camere de 1.000 de euro pe noapte, dar tot aici vei putea găsi și pensiuni all-inclusive unde poți sta cu 25 de euro pe noapte. Transportul pe insulă nu este foarte scump, iar plajele sunt gratuite. Așa că poți să te lenevești la soare, să faci sporturi de apă, să te bucuri de localnici prietenoși și mâncare delicioasă fără să îți ipotechezi casa.

Coreea de Sud

Coreea de Sud

Deși nu se află în topul destinațiilor preferate de majoritatea turiștilor, Coreea de Sud este o țară fascinantă și foarte, foarte ieftină. O masă copioasă ce include și băuturi nu te va costa mai mult de 8 euro, în timp ce alimentele la supermarketuri sunt extrem de ieftine. Dacă îți dorești o aventură într-o țară asiatică ieftină, atunci Coreea de Sud este o alegere perfectă. Zonele rurale pitorești sunt motiv suficient pentru drumul lung până acolo.

Țările mici din America Centrală

Nicaragua

Dacă vrei să explorezi ruine antice, să faci drumeții prin junglă, surf sau să mănânci preparate savuroase cu mai puțini turiști în jur, atunci îndreaptă-ți atenția spre țările mai mici din America Centrală precum El Salvador, Honduras, Nicaragua sau Guatemala. Aici majoritatea hotelurilor pentru buget mediu nu costă mai mult de 15 euro pe noapte, iar mesele nu trec de 3 euro, la fel și călătoriile cu autobuzul. E drept, aceste țări nu au o reputație prea bună, dar atâta timp cât vei evita cartierele rău famate, nu vei avea probleme.

Indonezia, în special Bali

Bali

Bali sună foarte exotic, dar este o destinație relaxantă chiar și pentru portofelul tău. În zona turistică din sud, lângă Kuta, Seminyak și Ubud, vei da peste stațiuni mult prea scumpe și plaje murdare invadate de turiști străini gălăgioși. Dar, dacă alegi hoteluri din zonele mai nordice vei putea sta cu mai puțin de 20 de euro pe noapte și te vei putea bucura de mese copioase cu mai puțin de 2 euro și diferite activități interesante cu maxim 10 euro. Mai mult, în Bali vei putea admira minunatele terase cu culturi de orez, plaje cu nisip alb și negru, vulcani, piețe cu alimente colorate și jungle pline cu animale simpatice.

Thailanda

Thailanda

Deși este o destinație foarte populară, Thailanda rămâne destul de ieftină. Hotelurile pot costa și sub 10 euro pe noapte, mâncare de la vânzătorii ambulanți nu trece de 5 euro, în timp ce atracțiile turistice sunt în jur de 15 euro. Chiar și acele insule paradisiace pe care le admiri în broșuri de turism sunt ieftine. Cu localnici prietenoși, vreme frumoasă, plaje ce îți vor tăia respirația și mâncarea tradițională incredibilă, Thailanda te va ține ocupat zile în șir.

Bulgaria

Bulgaria

În cazul în care nu știai deja, Europa de Est este regiunea cea mai ieftină de pe bătrânul continent așa că orice destinație ai alege nu îți va afecta bugetul. Pe lângă frumusețile din România, noi îți recomandăm și Bulgaria. Aici poți trăi regește cu mai puțin de 40 de euro pe zi, în timp ce descoperi farmecul vintage al acestei țări minunate.

Citește și prima parte a acestui articol aici aici.

Tu în care dintre aceste țări ai fost? Povestește-ne experiența ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers