12 scări de urcat în vacanţele tale

12 scări de urcat în vacanţele tale
 
 

Poate nu te-ai gândit niciodată că o scară poate fi considerată criteriu de alegere pentru destinaţia ta de vacanţă, dar după ce le vei vedea pe cele 12 propuse de mine, sigur vei dori să ajungi la ele. Evident, dacă nu te sperie puţin efort în vacanţă, dacă nu ai rău de înălţime şi, mai ales, dacă ai antrenament, iată care sunt cele 12 scări pe care trebuie să urci într-o viitoare vacanţă!

Scara spiralată din China

Scara spiralată din China

Dacă nu ai rău de înălţime sau de învârtiri repetate, atunci trebuie să urci pe scara spiralată de la Muntele Taihang din China. La 91,5m înălţime, adică după ce ai urcat şi te-ai răsucit de nenumărate ori, scara a fost creată pentru a ajuta la "escaladarea muntelui" fără echipament special.

Scările Canion din Ecuador

Scările Canion din Ecuador

Scările Canion din Ecuador sunt localizate lângă cascada Pailon del Diablo, creând astfel un "pachet" turistic de neratat. Este una dintre cele mai populare atracţii turistice ale zonei şi nu este de mirare, pentru că vizitatorii pot urca şi coborî pe treptele şerpuite de-a lungul curgerii de apă.

Scara artistică din Germania

Scara artistică din Germania

Poate nu te-ai gândit niciodată că o scară poate fi un obiect de artă, ei bine artiştii germani Heike Mutter şi Ulrich Genth s-au gândit exact la asta atunci când au construit sculptura Tiger and Turtle – Magic Mountain, o scară cu aspect de roller coaster deschisă publicului dornic de privelişti interesante.

Scările Potemkin din Ucraina

Scările Potemkin din Ucraina

Scările Potemkin sunt simbolice pentru oraşul Odessa şi un bun punct de observare, întâlnire, plimbare şi, de ce nu, chiar pentru antrenamente. Cu siguranţă te vei simţi ca Rocky Balboa, dacă vei face o alergare rapidă pe aceste trepte late. Laughing

Muntele Bueren din Belgia

Muntele Bueren din Belgia

Nu e un munte adevărat, poţi fi liniştit, dar cele 374 de trepte ameţitoare te vor supune la un oarecare efort fizic susţinut! Între timp, poţi admira căsuţele belgiene şi panorama oraşului Liege de sus. Dealul a fost acoperit cu trepte în anul 1881, spre beneficiul soldaţilor, iar astăzi este un deliciu pentru turişti!

Scara artistică din Marea Britanie

Scara artistică din Marea Britanie

Nemţii nu sunt singurii care au văzut scările ca o expresie a artei. În Dumfries, Scoţia, Grădinile Cosmic Speculations includ o scară fascinantă, construită în zig-zag, ce include şi băncuţe pentru relaxare la fiecare mini-etaj.

Scara peste mare din Spania

Scara peste mare din Spania

Pe Insula Gaztelugatxe din Spania vei găsi una dintre cele mai frumoase scări ce trece peste mare. După o plimbare unică, mai mult decât interesantă, vei descoperi şi un sit tradiţional ce datează din secolul 10, cu care să te delectezi vizual mai departe.

Scările Schlossberg din Austria

Scările Schlossberg din Austria

Dacă vrei să cobori în istoria şi arhitectura Austriei, trebuie să încerci scările Schlossberg din Graz. Treptele dispuse în zig-zag pe marginea dealului te vor urca până la faimosul Turn cu Ceas al oraşului, pentru un obiectiv turistic unic, dar şi pentru o panoramă deosebită asupra oraşului.

Grădina Awaji Hyakudanen din Japonia

Grădina Awaji Hyakudanen din Japonia

Dacă iubeşti florile şi să zicem că şi scările, această grădină japoneză este locul care te va fermeca. Numele se traduce Scena visurilor şi nu e de mirare, pentru că florile colorate şi dispuse în grădini perfect simetrice, înconjurate de scări, te vor purta spre cele mai parfumate vise.

Chand Baori din India

Chand Baori din India

Chand Baori este o clădire formată din scări, în apropiere de Jaipur, India. Urci, cobori, te întorci, indiferent în ce direcţie o apuci, ai o mulţime de scări mici, care să te ducă în toate părţile. Este una dintre cele mai mari clădiri de acest fel din India şi numără aproximativ 3500 de trepte şi 13 etaje.

Scările Haiku din Hawaii

Scările Haiku din Hawaii

Scările Haiku sunt numite şi Stairway to Heaven – cu aşa un nume, nu ne putem închipui decât că vom ajunge într-un loc magic după un asemenea traseu pe dealul de pe Insula Oahu din Hawaii. Scara de lemn a fost instalată în anul 1942 şi îi duce pe turiştii ambiţioşi până la 2800m înălţime.

Podul de scări al lui Moise din Olanda

Podul de scări al lui Moise din Olanda

Nu ştiu voi, dar eu aici aş vrea să merg! Şi celelalte locuri sunt deosebit de frumoase, dar o scară scufundată în apă, cu peretele de balustradă perfect la nivel pentru a te putea oglindi în pelicula ei, este prea de tot... un loc numai bun pentru poze cu iluzii optice – Podul de scări al lui Moise din Olanda.

Ţie pe care dintre aceste scări ţi-ar plăcea să urci?

    

Descoperă și alte locuri interesante pentru o vacanță unică: 8 locuri unde nu se duce oricine în vacanţă și 13 peşteri care te vor uimi cu frumuseţea lor


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers