12 locuri de vizitat în Turcia

12 locuri de vizitat în Turcia
 
 

Turcia este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ și ascunde niște comori greu de închipuit. Datorită istoriei extrem de bogate, pe tot teritoriul Turciei există ruine ale civilizației otomane, grecești și romane, care se îmbină perfect cu natura acestei țări. Dacă vizitezi Turcia, iată care sunt locurile pe care nu trebuie să le ratezi.

Peisaje pitorești la Uzungol

Uzungol este o așezare construită în jurul lacului cu același nume. Zona este cunoscută datorită frumuseții naturale și a peisajelor pitorești cu munți înalți, văi verzi și apă cristalină.

Piscina lui Abraham

Situată în orașul Sanliurfa, această piscină este un lăcaș istoric foarte important pentru Turcia, fiind locul unde Abraham a fost aruncat în foc de către Nimrod. Piscina se găsește în curtea moschei Halil-ur-Rahman și este înconjurată de cele mai frumoase grădini.

Iz rustic în Valea Fluturilor

Butterly Valley este o plajă scurtă, la capătul unei văi uriașe, pe coasta mediteraneeană, unde poți ajunge cu barca. Acest loc este faimos pentru faptul că vara, aici are loc ritualul de împerechere a mii de fluturi.

Peisaje ireale în Cappadocia

Cappadocia

Cappadocia este una dintre cele mai fascinante regiuni istorice din Turcia. În trecut, aici au avut loc erupții vulcanice care au făurit acest peisaj aproape ireal cu formațiuni geologice sub formă de conuri. O plimbare cu balonul deasupra acestui relief parcă desprins din altă lume poate fi cea mai frumoasă aventură.

Ruinele și plajele de la Phaselis

Phaselis este un oraș-port antic, grecesc, devastat de atacurile piraților și de invaziile persane. În prezent, acest loc este căutat pentru frumusețea sa naturală deosebită, fiind poziționat între două plaje și în fața Munților Taurus.

O vizită în Mesopotamia

Mardin este un oraș foarte vechi, multicultural și un muzeu în aer liber datorită faptului că aici se găsesc ruine ale unor școli, moschei și alte clădiri istorice, construite încă din anul 131 î.Hr. Orașul așteaptă aprobarea pentru a face parte din patrimoniul UNESCO.

Băi termale la Pamukklale

Pamukklale

Pamukklale este o zonă cu terase de calcar, vechi de mii de ani, pe unde curge un râu cu apă caldă. Mulți turiști curioși vin aici pentru a face baie în micile lagune cu apă termală și pentru a admira peisajul unic în lume.

Orașul maritim Kas

Dacă ești în căutare de un orășel autentic turcesc, care are ieșire la mare, Kas este exact ceea ce cauți. Această mică regiune pescărească face deliciul turiștilor, care au aflat secretul frumuseții sale.

Plaja Oludeniz

Oludeniz este o stațiune pe coasta turcească, care se zice că are cele mai frumoase plaje de la Marea Mediterană. Apa este faimoasă pentru nuanțele sale de albastru și turcoaz, în lagunele naturale care se formează la mal și plajele cu pietricele albe, care creează un contrast inedit.

Parcul Național Savsat Sahara

Savsat Sahara este cel mai bine descrisă ca o lume verde în estul Turciei și un rai al pasionaților de natură. Aici poți admira văi de culoarea smaraldului, căsuțe risipite și cele mai frumoase peisaje de munte, perfecte pentru plimbări.

Multă istorie la Biblioteca lui Celsus

biblioteca

Biblioteca lui Celsus din orașul Ephesus este o clădire romană construită în onoarea politicianului cu același nume. Clădirea a avut rolul de a păstra peste 12.000 de manuscrise pe pergament și este mausoleul lui Celsus.

Castelul din Simena

Simena este un orășel fermecător pe coasta turcească și un port important. Îl vei recunoaște după castelul care apare în zare, construit de bizantini în evul mediu. Acest templu ascunde ruine ale unui teatru, morminte de piatră, băi romane și alte clădiri construite exclusiv din piatră.

În care dintre aceste locuri din Turcia ţi-ar plăcea să ajungi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers