12 aventuri subacvatice de care te poți bucura vara aceasta – partea II

12 aventuri subacvatice de care te poți bucura vara aceasta – partea II
 
 
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

În această vară îți dorești un concediu de neuitat plin de aventuri, mare și soare? Ce spui de un curs de sirene sau o sesiune de snorkeling noaptea printre pisici de mare? Poate visezi să participi la o vânătoare de comori epică. Noi îți oferim câteva idei interesante pentru o vacanță spectaculoasă. Astfel, continuăm lista noastră cu 12 aventuri subacvatice de care te poți bucura în acest sezon.

Snorkeling pe traseul subacvatic Trunk Bay din Insulele Virgine Americane

Traseul subacvatic de-a lungul recifului Trunk Bay este perfect pentru orice tip de înotător. Nu trebuie să ai experiență în scufundări pentru a face snorkeling în această zonă. Traseul de-a lungul Trunk Bay este bine marcat și te poartă în jurul recifului colorat. Din loc în loc vei observa plăci pe care sunt scrise informații despre viețuitoarele marine care trăiesc acolo. Apele din Trunk Bay sunt calme și nu foarte adânci, astfel că și cei mai neexperimentați înotători se vor bucura de aceste priveliști incredibile.

Descoperă ruinele romane din Baia, Italia

Nu de parte de Napoli vei putea descoperi unul dintre cele mai inedite parcuri arheologice: Parco Archeologico Sommerso din Baia Pozzuoli. Această localitate, cunoscută în antichitate sub numele de Baiae, a fost una dintre cele mai populare stațiuni din Imperiul Roman până în renaștere grație izvoarelor sale termale. În secolul al XVI-lea sclipitoarea stațiune a fost înghițită de mare după ce vulcanul din apropiere a erupt. Astăzi, urmele orașului Baia poti fi văzute pe fundul mării, inclusiv Villa Protiro cu podele acoperite cu dale albe și negre, sau grotele nimfelor cu efigii din marmură și băi termale.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Snorkeling noaptea printre pisici de mare în Hawaii

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Lângă coasta Kona pe Big Island în Hawaii, temerarii pot înota printre pisicile de mare jucăușe. Vizitatorii sunt avertizați dinainte că nu au voie să atingă ciudatele animale, dar acestea nu se tem să înoate până la câțiva centimetri de cei care fac snorkeling acolo. Pisicile de mare se află tot timpul anului lângă coasta Kona, iar cel mai interesant moment pentru a le admira în mediul lor natural este noaptea, când apa este iluminată de spoturile bărcilor, iar pisicile de mare vin să se hrănească cu plancton.

Curs de… sirene în Filipine

Știai că îți poți face o carieră ca sirenă? La fel ca orice altă carieră, mai întâi trebuie să urmezi cursuri de perfecționare. Așa că împachetează-ți coada și îndreaptă-te spre Academia de Sirene din Filipine, unde vei învăța să înoți precum grațioasele creaturi. Să nu uităm de cursurile intensive de stat în mâini sau de lecțiile de styling pentru a arăta ca o veritabilă sirenă, cu coadă strălucitoare și păr bogat. La final, întreaga experiență va fi documentată în timpul unei sesiuni foto cu un fotograf personal și un instructor care să te ajute să obții postura perfectă. Pozele tale de Facebook nu vor mai fi niciodată la fel! Wink

Descoperă minunățiile din Dos Ojos

Una dintre cele mai interesante peșteri subacvatice este Dos Ojos, din apropierea peninsulei Yucatan. Deși doar 80 de kilometri din galerii au fost explorate până acum, această peșteră calcaroasă este mult mai vastă. Dos Ojos este mai greu de vizitat așa că îți recomandăm să angajezi un ghid care să te conducă printre pasajele cu nume precum "Pasajul Noua Generație" sau "Camera Wakulla". Dos Ojos este un loc minunat pentru scufundări nu doar datorită vietăților marine incredibile, ci și datorită faptului că apa dulce de ploaie se infiltrează printre rocile de calcar, oferind o vizibilitate foarte bună.

Cea mai tare vânătoare de comori prin toată lumea

Una dintre cele mai populare activități printre călători este Geocaching, cea mai mare vânătoare de comori din întreaga lume. Deși până acum s-a rezumat doar la locuri… uscate, noile indicii sugerează că vânătoarea s-a extins și în mediul subacvatic. Nu trebuie decât să-ți faci un cont pe pagina oficială Geocaching, să-ți descarci aplicația pe telefonul mobil și să pornești în cea mai tare aventură. Printre locurile cele mai interesante care au fost incluse pe harta Geocaching se numără Parcul Subacvatic Avalon din Insula Catalina sau Lacul Meduzelor din sudul arhipelagului Palau.

Tu ce alte idei de aventuri subacvatice ai adăuga pe această listă?

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.