12 aventuri subacvatice de care te poți bucura vara aceasta – partea I

12 aventuri subacvatice de care te poți bucura vara aceasta – partea I
 
 

Dacă vacanțele relaxante la malul mării sau la munte nu te atrag, iar gălăgia marilor metropole nu este pe gustul tău, în această vară noi îți propunem o altfel de excursie. Ce spui de o aventură subacvatică ce implică tancuri de oxigen, echipament de scufundări și cele mai minunate locuri din lume? Te-am făcut curios? 

Explorează catedrala subacvatică din Mauritius

O crevasă de aproape 10 metri își întâmpină vizitatorii nu departe de coasta vestică a Insulei Mauritius, în Flic-en-Flac. Cei care vor îndrăzni să facă scufundări în acest loc din Oceanul Indian vor putea înota alături de o mulțime de delfini care își fac veacul aici. Pe măsură ce cobori în adâncuri, vei putea admira bancuri de pești colorați, creveți, homari și o mulțime de alte vietăți marine. Sub apele perfect albastre, caverna seamănă cu o catedrală abia luminată de razele ce se strecoară printre algele înnodate. Atenție însă la țiparii uriași care trăiesc la acest nivel - aproape 30 de metri adâncime.

Vizitează primul muzeu subacvatic din Europa: Museo Atlantico Lanzarote

Artistul britanic Jason deCaires Taylor, faimos pentru faptul că a realizat o serie de muzee subacvatice în Mexic și în Grenada, și-a pus amprenta și pe coasta europeană. Mai exact, Taylor a realizat primul muzeu subacvatic de sculpturi din Europa, în Lanzarote, Spania. Colecția proaspăt scufundată este formată dintr-o serie de opere cu un puternic mesaj politic, inclusiv o barcă de salvare în care se află înghesuiți 13 refugiați. Mai mult, toate artefactele din Muzeul Atlantico Lanzarote funcționează și ca un recif artificial ce ajută la reabilitarea și regenerarea vieții marine.

Relaxează-te într-un bar subacvatic în Mexic

Dacă preferi o aventură mai… liniștită, atunci noi îți recomandăm să te bucuri de vacanță la Clear Lounge Underwater Oxygen Bar din Cozumel, Mexic. La barul O2 vei primi o cască care te va menține uscat de la umeri în sus și în care se pompează regulat oxigen infuzat cu diferite arome. Poți alege dintre citrice, lavandă, mentă, jasmin sau diferite cocktailuri. Așa că, plutește liniștit în piscină, fă-ți poze cu recuzite sau joacă-te jenga cu prietenii tăi.

Înoată cu rechinii-balenă în Belize

Rechinii-balenă sunt cei mai mari pești din lume, dar, în ciuda denumirii lor înfricoșătoare, sunt foarte blânzi. Așa că noi îți propunem o aventură de neuitat în Gladden Spit, Belize, unde poți înota alături de acești uriași simpatici. Rechinii-balenă sunt foarte curioși și adoră să înoate în preajma scafandrilor.

Dormi pe fundul mării în Dubai

Petrece o noapte în luxosul hotel Atlantis, The Palm, de pe faimoasa stațiune în formă de palmier din Dubai. Aici vei avea ocazia de a dormi în camere aflate pe fundul Golfului Persan, cu geamuri pe toată suprafața peretelui. Cei care stau în camerele Poseidon sau Neptun vor avea ocazia de a admira minunățiile ce se ascund pe fundul mării, inclusiv rechini și o mulțime de pești colorați. Dacă nu te-am convins încă, află că aceste camere vin la pachet și cu un majordom personal, dar și cu săpunuri cu foițe de aur.

Plimbă-te cu scuterul subacvatic în Bali

Dacă scufundările obișnuite nu îți oferă suficientă adrenalină, atunci noi îți propunem o excursie cu scuterul subacvatic în Bali. Aceste scutere nu necesită să ai certificat de scufundări, așa că nu trebuie să fii scafandru cu experiență pentru a te bucura de această aventură. Totuși, nu te aștepta la o cursă nebună pe fundul oceanului. Aceste autovehicule merg cu maxim 2 km/h, dar sunt extrem de ușor de condus.

Tu care dintre aceste aventuri subacvatice alegi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers