11 lucruri pe care e bine să le ştii despre Amsterdam

11 lucruri pe care e bine să le ştii despre Amsterdam
 
 
 

Amsterdamul este cu siguranţă un oraş fascinant. Lăsând la o parte numerosele libertăţi ale populaţiei, sunt o mulţime de lucruri pe care le poţi face aici şi numeroase obiective turistice de vizitat. Dar pentru că acestea sunt cele asupra cărora ne orientăm în general, de data aceasta îţi propun o altfel de incursiune în Amsterdam! Ţi-am pregătit o listă de 11 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Amsterdam, în cazul în care te pregăteşti pentru o vacanţă în acest oraş!

1. Nu închiria o bicicletă în Amsterdam! Traficul în Amsterdam este dominat de biciclete, nu de maşini. De la piste interminabile, până la parcări etajate numai pentru biciclete, este un adevărat rai pentru biciclişti… însă nu este atât de grozav să închiriezi o bicicletă aici, deşi uşor şi accesibil ca preţ, vei sta la cozi, aşa cum stai la semafor în oraşele mari din România. Laughing

2. Fă o plimbare în Red Light District ziua! Prostituţia este legală în Amsterdam, iar Red Light District este cartierul faimos pentru aceasta. Pentru turiştii curioşi de oraş, mai degrabă decât de vitrinele roşii, ziua este un moment prielnic pentru a vizita cartierul, mai ales că este unul dintre cele mai vechi, dar şi cele mai frumoase din oraş.

3. Bea o bere mică! Locuitorii din Amsterdam sunt mari băutori de bere… mică! Spre deosebire de majoritatea ţărilor europene consumatoare de bere, aici vei găsi berea la pahare de un sfert de litru, deoarece un pahar mai mic menţine băutura mai rece şi mai proaspătă mai mult timp!

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

4. Mănâncă maioneză pe cartofi prăjiţi! Vlaamse fites, cartofii prăjiţi flamanzi cu maioneză, sunt musai de gustat în Amsterdam. Cultura gastronomică a locului nu este una extraordinară, dar aceşti cartofi îi vei găsi oriunde şi sunt numai buni pentru o gustare în plimbare.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

5. Mănâncă rijsttafel indonezian! Dacă vrei să te răsfeţi totuşi, trebuie să mergi într-un restaurant cu specific indonezian şi să comanzi o masa de orez, adică rijsttafel. Pentru aproximativ 15 euro, primeşti un bol de orez şi între 8 şi 20 de boluri mai mici cu tot felul de bunătăţi indoneziene pentru o masă copioasă.

 Amsterdam

6. Nu fuma… sau? Ştim cu toţii că în cafenelele din Amsterdam, fumătorii se pot bucura şi de ţigările cu marijuana, însă, în 2008, Amsterdamul a adoptat legea interzicerii fumatului în spaţiile închise. Deci, poţi fuma într-o cafenea orice… în afară de ţigări! 

7. Vorbeşte engleză oriunde! Orice român poate rupe o boabă de engleză oriunde se află. Dacă alţi naţionalişti preferă se le vorbeşti pe limba lor, olandezii folosesc limba engleză în majoritatea locurilor intens frecventate de turişti.

8. Nu există clădiri de birouri în centru! Dacă te aşteptai la birouri, bănci şi alte clădiri de soi în centru, Amsterdamul te va surprinde cu inexistenţa lor. În schimb, poţi admira aici numai case din secolul 17, câteva hoteluri şi străzi pentru shopping.

9. Fă o plimbare pe canal în prima zi! Centrul istoric al Amsterdamului este plin de canale, pe care le poţi străbate cu diverse ambarcaţiuni. Nu e Veneţia, dar vei afla care sunt cele mai importante atracţii de aici şi te vei obişnui mai repede cu oraşul!

10. Vizitează oraşul gratuit! Tururile gratuite de vizitat oraşul sunt de fapt un fel de plimbări organizate, prin care, în 3 ore, ai şansa să vezi cele mai importante obiective turistice… bacşişurile sunt, evident, încurajate! Laughing

11. Vizitează şi în afara oraşului! Dacă ai bătut deja Amsterdamul în lung şi în lat, atunci trebuie să ieşi şi în afara lui, pentru a vizita Castelul Muiderslot sau cea mai mare piaţă de florii din lume – Alsmeer Flower Auction.

Te pregăteşti pentru o vacanţă în Olanda? Nu rata expoziţia de flori de la Keukenhof! Mai citește și Cât costă un city break în Amsterdam în toamnă și 7 motive să te muți în Amsterdam. Dacă ești în căutarea unui loc de cazare, noi ți le recomandăm pe cele de aici:

Tu ce altceva ne recomanzi să vizităm în Amsterdam?

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.