11 imagini superbe care surprind frumuseţea iernii pe mapamond - galerie foto

11 imagini superbe care surprind frumuseţea iernii pe mapamond - galerie foto
 
 

Iarna înseamnă zăpadă, înseamnă peisaje deosebite îmbrăcate complet în alb! Cu toate că temperatura nu este dintre cele mai plăcute, natura îmbrăcată în straie albe este mai frumoasă ca niciodată. Chiar dacă unora nu le place iarna, frigul şi zăpada, acest anotimp face parte din ritmul planetei noastre şi, chiar mai mult, este unul care ne poate oferi peisaje unice.

Ce nu ştiai despre iarnă:

  • Niciun fulg de zăpadă nu este identic cu un altul, dar fiecare are 6 faţete.
  • În 2004, în Ontario, Canada, a fost stabilit recordul pentru cei mai mulţi îngeraşi de zăpadă realizaţi într-un singur loc: 15 851.
  • 60% din sursele de apă ale Pământului se află în calotele polare de gheaţă.
  • Printre cele mai bizare afecţiuni se numără şi frica de zăpadă... şi aceasta are şi un nume chionofobie.
  • În ţinuturile cele mai expuse furtunilor de zăpadă, cele mai multe stricăciuni nu sunt cauzate de zăpadă, ci de greutatea gheţii care se depune.
  • Conform Guiness Book of World Records, cel mai mare fulg de zăpadă a căzut în 28 ianuraie 1887, în Fort Keogh, Montana, şi avea o lăţime de 38cm şi grosimea de 20cm.
  • Statele Unite ale Americii sunt "măturate" anual de peste 100 de furtuni de zăpadă. Acestea au o durată de viaţă între două şi cinci zile şi acoperă mai multe state odată.
  • Astenia de iarnă, starea de depresie cauzată de venirea iernii, a fost diagnosticată pentru prima dată în anul 1984.
  • Antarctica, bineînţeles, deţine recordul pentru cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată: -89.2˚C.

Cu atât de multe informaţii care ne dau fiori reci, ne întoarcem la peisajele de iarnă pe care le putem admira din faţa calculatorului. Ţi-am pregătit o galerie foto cu imagini impresionante pe timp de iarnă, aşa că înveleşte-te în cea mai călduroasă pătură, ia cu tine un ceai sau o cafea şi pregăteste-te să admiri frumuseţea iernii!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers