10 trasee rutiere din Europa de parcurs o dată în viață - partea întâi

10 trasee rutiere din Europa de parcurs o dată în viață - partea întâi
 
 

O călătorie de neuitat nu înseamnă doar o destinație spectaculoasă, ci și un drum plin de aventuri și locuri frumoase până acolo. Dacă preferi să vezi lumea din mașină, atunci noi ți-am pregătit câteva trasee prin Europa pe care trebuie să le parcurgi măcar o dată în viață. Fie că adori plajele sclipitoare din Spania, Alpii impunători sau cele mai spectaculoase capitale europene, aceste trasee te vor duce prin locuri minunate din Europa și îți vor asigura o vacanță de vis.

Road trip pe coasta bască

Drumul ce urmează curbura coastei basce necesită o mașină decapotabilă pentru o experiență ca în filme. Dar, și de la volanul unei mașini mai puțin fotogenice vei avea parte de un road trip de neuitat. Începe-ți periplul în Bilbao, unde satele din apropiere se bucură de cele mai bune locuri de surf din lume, și continuă drumul de-a lungul Oceanului Atlantic spre San Sebastian. De-a lungul traseului vei putea practica o mulțime de sporturi de apă și vei putea degusta din preparate delicioase. Când ai obosit,  îndreaptă-te spre Golful Biscaia spre stațiunea Saint-Jean-de-Luz. Dacă dispui de un buget mai generos, atunci trebuie să-ți rezervi câteva zile de răsfăț în Biarritz, în timp ce pasionații de surf trebuie să facă o pauză Hossegor. Finalizează-ți traseul în Bordeaux, perla regiunii Aquitaine, unde bulevardele elegante și vinurile delicioase vor fi trofeul de la linia de finiș al unuia dintre cele mai pitorești trasee din Europa.

Locuri de vizitat: Bilbao, San Sebastian, Saint-Jean-de-Luz, Biarritz, Bayonne, Bordeaux.
Lungimea traseului: 339 kilometri, dintre care 332 kilometri pe autostradă
Costuri: Aproximativ 45 de euro, dintre care 17 euro taxele de drum.

Traseu pe coasta bască

Traseul Grossglockner Hochalpenstrasse, Austria

Cea mai spectaculoasă șosea din Europa, Grossglockner Hochalpenstrasse este un adevărat magnet pentru motocicliști și cei cu mașini sport, datorită panoramele incredibile cu cei 37 de munți prin care trece acest drum, dar și datorită celor 36 de curbe strânse. Traseul Grossglockner Hochalpenstrasse urcă până la 2.504 metri altitudine și trece printr-o varietate de peisaje, cu pajiști verzi acoperite cu flori multicolore, piscuri înzăpezite și sate montane fermecătoare. Traseul pornește din localitatea Bruck an der Großglocknerstraße, la 100 de kilometri de Salzburg, și se termină în Klagenfurt.

Locuri de vizitat: Bruck an der Großglocknerstraße, Villach, Klagenfurt.

Lungimea traseului: 204 kilometri din care 75 de kilometri pe autostradă.
Costuri: Aproximativ 65 de euro, din care taxe de drum, 44 de euro (35,50 euro este taxa de intrare pe traseu).
Orar: începutul lui mai – 31 mai: 06:00 – 20:00
1 iunie – 31 august: 05:00-21:30
1 septembrie – începutul lui noiembrie: 06:00-19:30
Restul anului drumul este închis.

Grossglockner

Șoseaua Ring of Kerry, Irlanda

Unul dintre cele mai frumoase trasee rutiere din Irlanda înconjoară peninsula Iveragh și traversează panorame minunate pe Insula de Smarald. Peisajele splendide ale Parcului Național Killarney mărginesc acest drum, în timp ce lanțul muntos Macgillicuddy’s Reeks se ridică semeț în depărtare, iar valurile Atlanticului udă coasta accidentată. De-a lungul traseului poți face pauză pe plajele din Glenbeigh sau poți descoperi farmecul medieval din micuțul Cahersiveen. Dacă ai suficient timp, oprește-te Ballinskelligs sau Portmagee, de unde poți face excursii spre insulele Skellig sau insula Valentia, unde vei avea impresia că ai ajuns la capătul lumii. La final, nu uita să admiri panoramele spectaculoase de pe Moll’s Gap, înainte de a încheia cercul. De obicei, traseul începe și se termină în orașul Killarney, cel mai simplu fiind să mergi în sensul invers al acelor de ceasornic.

Locuri de vizitat: Killarney, Glenbeigh, Cahersiveen, Whitestrand, Kenmare.
Lungimea traseului: 177 de kilometri
Costuri: aproximativ 20 de euro.

Traseul Ring of Kerry

De la Paris la Berlin

Descoperă două dintre cele mai fascinante capitale europene, într-un traseu incredibil prin estul Franței, Luxembourg și vestul Germaniei. Începe-ți periplul în Paris, unde, după ce te saturi de locurile incredibile din Orașul Luminii, pornește spre Reims, prin pitoreasca regiune Champagne și continuă-ți drumul până ajungi în capitala Luxemburgului. După ce te saturi de șarmul vechi al acestui orășel, continuă-ți traseul prin regiunea Riesling din Germania, vizitează Trier, cel mai vechi oraș german, apoi ia o doză sănătoasă de cultură în Nuremberg și Leipzig. Dacă timpul îți permite, fă un ocol pentru a descoperi arhitectura fantastică din Dresda, iar apoi ajungi în Berlin pentru un city break fantastic. Acesta este unul dintre cele mai lungi trasee din Europa ce se transformă într-o adevărată vacanță și presupune aproximativ o săptămână în care să te bucuri de peisajele liniștite franțuzești si metropolele sclipitoare din vestul Germaniei, dar efortul merită pe deplin.

Locuri de vizitat: Paris, Reims, Metz, Luxembourg, Trier, Frankfurt, Leipzig, Dresda, Berlin.
Lungimea traseului: 1.440 de kilometri, dintre care 1354 kilometri pe autostradă.
Costuri: aproximativ 150 de euro, dintre care 45 de euro taxe de drum.

Paris - Berlin

Peisajele grecești

Dacă vrei o vacanță în Grecia mai deosebită atunci închiriază o mașină din Atena și pornește la drum pe autostrăzi antice și șosele pitorești de coastă. Din Atena îndreaptă-te spre sud, de-a lungul rivierei ateniene spre Sounion, în capătul peninsulei grecești, apoi în nord spre ruinele de la Corint și orașul Micene, locul de baștină al eroilor lui Homer. Dacă vrei să faci o pauză la malul mării, atunci fă o oprire în stațiunea Náfplio. După ce te saturi de soare și plajă, îndreaptă-te spre Mystras, capitala politică a Bizanțului, apoi descoperă ruinele antice din Olympia și Delphi și întoarce-te în Atena dinspre nord.

Locuri de vizitat: Atena, Sounion, Kallithea, Corint, Micene, Náfplio, Tripoli, Mystras, Olympia, Patras, Delphi.
Lungimea traseului: 975 de kilometri, dintre care 356 kilometri pe autostradă
Costuri: aproximativ 140 de euro dintre care 35 de euro taxe de drum.

Peisajele grecesti

Citește continuarea acestui articol aici.

Tu ce trasee rutiere prin Europa ne-ai recomanda să încercăm?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers