10 trasee rutiere din Italia pentru un road trip de neuitat – partea a doua

10 trasee rutiere din Italia pentru un road trip de neuitat – partea a doua
 
 

Italia este destinația ideală pentru un road trip indiferent de anotimp. Poți conduce printre lacuri montane mărginite de vile luxoase, pe șosele de coastă cu panorame spectaculoase sau stațiuni sclipitoare, astfel încât destinația nici nu mai contează. Nu trebuie decât să te bucuri de călătorie. Iată ce trasee rutiere din Italia îți recomandăm pentru următorul tău road trip.

Lacurile nordice

Dacă vrei să combini road trip-ul cu puțin romantism, trebuie să te îndrepți spre lacurile nordice. Poți petrece o săptămână conducând de la est la vest, oprind pe parcurs la câte un lac nou în fiecare zi – începe cu Garda, apoi Iseo, Como, Lugano și Maggiore. Dacă nu ai suficient timp, malul lacului Como are doar 50 de kilometri, împânziți cu sate fermecătoare, palate renascentiste și ruine antice, fiind o destinație perfectă pentru un road trip de câteva zile.

Lacul Lugano se află și pe teritoriul Elveției, astfel încât mai poți include o țară în vacanța ta. Fiecare lac se mândrește cu locuri pitorești, dar niciunul nu se compară cu Villa Melzi din Bellagio, pe malul lacului Como, unde poți petrece ore întregi în grădina plină cu azalee. De neratat este și Villa Carlotta din Tremezzo, ce datează din secolul al XVII-lea, pentru sculpturile superbe și grădinile demne de poze de Instagram.

Locuri de vizitat: Peschiera del Garda, Bardolino, Riva del Garda, Desenzano del Garda, Brescia, Iseo, Bergamo, Lecco, Varenna, Menaggio, Lugano, Como, Bellagio, Luino, Locarno, Stresa și Castelletto sopra Ticino.
Lungimea traseului: 659 kilometri dintre care 196 kilometri pe autostradă.
Costuri: 125 euro dintre care 7,90 euro taxe de drum.

Traseu Lacurile nordice

Riviera italiană

Cei care adoră plaja și marea nu trebuie să rateze șansa de a conduce pe coasta Mediteranei, printr-una dintre cele mai frumoase zone din Italia. Riviera Italiană este un traseu rutier de coastă între Portofino și Sanremo cu adevărat spectaculos, ce conține unele dintre cele mai interesante stațiuni din Italia. Începe-ți periplul în Portofino, un sătuc colorat desprins parcă din cărțile poștale. Micuța localitate este un arc de cerc format din căsuțe multicolore, în jurul unui port la fel de frumos.

Continuă-ți drumul de-a lungul coastei spre Genoa, cel mai mare port italian și unul dintre cele mai fermecătoare orașe din această țară. Genoa se mândrește cu o mulțime de clădiri superbe din secolul al XVI-lea și al XVII-lea care i-au câștigat orașului porecla La Superba. Fă un popas și în Savona pentru a te bucura de centrul medieval minunat de la poalele fortăreței Priamàr. Sanremo este destinația finală a acestui traseu rutier, o stațiune de lux, varianta italiană a luxosului Monte Carlo.

Locuri de vizitat: Portofino, Genoa, Arenzano, Varazze, Savona, Loano, Sanremo.
Lungimea traseului: 183 kilometri.
Costuri: 31 de euro.

Traseu Riviera italiană

Coasta siciliană

Cu zone de coastă dramatice și diverse – plaje cu nisip fin în nord și țărmuri cu pietricele la sud, Sicilia este insula perfectă pentru călătorii cu mașina. Road trip-ul începe în Palermo și apoi spre vest, prin Rezervația Naturală Zingaro, unde vei găsi unele dintre cele mai frumoase plaje din Italia. Petrece noaptea în satul San Vito Lo Capo, iar apoi condu spre sud, spre Trapani, iar apoi spre est, înspre Noto.

Fă un ocol în Erice, un oraș medieval fortificat, de unde poți admira panorame spectaculoase peste întreaga insulă. Deși poți parcurge acest traseu rutier în mai puțin de trei zile, îți recomandăm să îți rezervi o săptămână pentru acest road trip.

Locuri de vizitat: Cala Tonnarella, Erice, Scala dei Turchi, Agrigento, Gela, Noto.
Lungimea traseului: 531 kilometri
Costuri: 68, 30 euro. Nu se percep taxe de drum.

Traseu Coasta siciliană

Coasta de nord-est

Deși nu este unul dintre cele mai populare trasee rutiere din Italia, drumul între Udine și Trieste este cu adevărat surprinzător. Începe-ți road trip-ul pe coasta de nord-est în Udine, un orășel plin de farmec amenajat în jurul unui castel renascentist și cu un centru istoric plic cu edificii frumoase. De aici condu spre nord-est spre minunatul Palmanova, un vechi fort renascentist în formă de stea. Această localitate incredibilă a fost construită la sfârșitul secolului al XVI-lea, ca un oraș perfect.

Continuă-ți traseul spre Monfalcone și Duino, unde drumul urmărește linia coastei Adriaticii. De aici vei putea admira panorame frumoase cu valurile albastre, coaste dramatice, punctate de diferite castele și fortărețe. Traseul se termină în orașul Trieste, dar nu înainte de a face opriri la Grotta Gigante, cea mai mare peșteră deschisă turiștilor din lume, și la Castelul Miramare.

Locuri de vizitat: Udine, Palmanova, Castelul Duino, Castelul Miramare, Grotta Gigante, Trieste.
Lungimea traseului: 96 kilometri.
Costuri: 14 euro. Nu se percep taxe de drum.

Traseu Coasta de nord-est

Regiunea Abruzzo

La o oră distanță de Roma, regiunea Abruzzo este și ea mai puțin cunoscută, dar incredibil de frumoasă, cu văi largi și peisaje montane neatinse de om. Din capitala Italiei, condu spre Fonte Cerreto, de unde șoseaua urcă pe pante cu curbe strânse spre Campo Imperatore, o câmpie uriașă de unde poți admira cel mai înalt vârf al Apeninilor, Corno Grande de 2.912 metri înălțime.

Continuă-ți drumul spre Santo Stefano di Sessanio, un sat izolat în Parcul Național Gran Sasso e Monti della Laga, iar apoi încheie-ți road trip-ul în Sulmona, un orășel fermecător la poalele masivului Morrone. Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din Italia care îți oferă șansa să admiri panorame montane incredibile.

Locuri de vizitat: Tivoli, L’Aquila, Fonte Cerreto, Popoli.
Lungimea traseului: 257 kilometri.
Costuri: 36 euro. Nu se percep taxe de drum.

Traseu Regiunea Abruzzo

Citește prima parte a acestui articol aici.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers