10 restaurante incredibile în care să iei cina măcar o dată în viaţă

10 restaurante incredibile în care să iei cina măcar o dată în viaţă
 
 

Să iei cina cu cineva drag într-un loc deosebit este o adevărată experienţă. Nu mai este vorba numai de mâncarea pe care o alegi, ci şi despre locul în sine, despre atmosferă, despre decor... toate trebuie să se completeze perfect pentru a crea un moment frumos. Tocmai de aceea am ales o listă de restaurante pentru tine, ce cu siguranţă îţi pot oferi atmosfera de care ai nevoie pentru o cină altfel.

La Chevre d'Or, Eze

Nu se prea poate un peisaj mai frumos pentru cină precum cel de la La Chevre d'Or din Eze, Franţa. Oraşul se află între Nisa şi Monaco, pe Riviera Franceză, iar terasa acestuia oferă o panoramă de lux asupra Mediteranei.

La Chevre d'Or, Eze

Sursa foto

Al Mahara, Dubai

În interiorul Hotelului Burj Al Arab, restaurantul Al Mahara se laudă cu cele mai bune meniuri cu fructe de mare din Dubai. În plus, designul interior include bolte aurite ce conduc vizitatorii spre mesele din jurul unui acvariu imens, în care aceştia pot admira rechini, pisici de mare şi alţi peştişori.

Al Mahara, Dubai

Sursa foto

Can Majo, Barcelona

O alternativă ceva mai aproape de noi pentru meniuri excelente cu fructe de mare este restaurantul Can Majo din Barcelona. Aici vei putea încerca şi o paella specială din orez cu şofran, fructe de mare şi chorizo, dar şi multe alte meniuri din ingrediente proaspete.

Can Majo, Barcelona

Sursa foto

El Celler de Can Roca, Girona

În Girona, Spania, restaurantul El Celler de Can Roca a primit de multe ori titlul de cel mai bun restaurant din lume. Acesta este condus de cei trei fraţi Roca, un trio cu reputaţie în bucătăria spaniolă, unul fiind chef, altul patiser, iar cel de-al treilea somelier.

El Celler de Can Roca, Girona

Sursa foto

Faviken, Jarpen

Dacă vrei să te ascunzi de lume şi să te bucuri de o vacanţă liniştită, atunci hotelul cu restaurant Faviken din Jarpen, Suedia, este locaţia pentru tine. Amenajat într-un hambar din secolul 18, hotelul primeşte un maxim de 12 oaspeţi pe noapte, astfel că poţi fi sigur că vei avea o experienţă cât se poate de intimă aici.

Faviken, Jarpen

Sursa foto

360Istanbul East, Istanbul

O experienţă mai mult decât complexă este oferită de restaurantul 360Istanbul East. Iei cina la restaurant, bei ceva la bar, petreci toată noaptea în club sau înoţi în piscina infinity. Toate le faci pe o clădire înaltă cu o privelişte de 360 grade asupra oraşului turcesc.

360Istanbul East, Istanbul

Sursa foto

Peter Luger, New York City

Peter Luger este mai mult decât un simplu restaurant, este de fapt o instituţie de tradiţie încă din secolul 19. Într-o locaţie ce nu-şi doreşte a fi pretenţioasă din Brooklyn, se serveşte cea mai bună friptură din oraş. Restaurantul are o stea Michelin şi acceptă doar plata cash în spirit tradiţional.

Peter Luger, New York City

Sursa foto

Lainio Snow Village, Lainiotie

Hotelul şi restaurantul de gheaţă finlandez Lainio Snow Village este construit în fiecare an în luna decembrie din 20 milioane kg de zăpadă şi 350 000 kg de gheaţă. Temperaturile se menţin constante între -2 şi -5°C pe toată durata sezonului.

Lainio Snow Village, Lainiotie

Sursa foto

Sukiyabashi Jiro, Tokyo

Pentru o experienţă unică de masă, restaurantul Sukiyabashi Jiro din Tokyo le are pe toate. Locaţia a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a apărut în documentarul Jiro Dreams of Sushi şi după ce preşedintele american Barack Obama a luat aici masa cu primul ministru al Japoniei. O masă durează doar 30 minute şi costă aproximativ 300 dolari.

Sukiyabashi Jiro, Tokyo

Sursa foto

Aziamendi, Phuket

Pe una dintre cele mai cunoscute insule ale Thailandei, Phuket, se află Aziamendi, restaurantul condus de cel mai tânăr chef spaniol cu trei stele Michelin, Eneko Atxa. În clădirea futuristă de pe Natai Beach se servesc meniuri fusion între bucătăriile spaniolă, bască şi thailandeză.

Aziamendi, Phuket

Sursa foto

În care dintre aceste restaurante ţi-ar plăcea să iei cina?

 

Vrei să descoperi şi alte locuri unice din lume în care să iei cina? Citeşte şi despre: 9 dintre cele mai interesante restaurante din lume şi 5 restaurante medievale pentru iubitorul de "Game of Thrones".


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers