10 reguli de bun simţ în avion

10 reguli de bun simţ în avion
 
 
 

Dacă nu cumva ai norocul de a zbura în propriul tău colţ privat la clasa întâi, trebuie să ştii că zborul cu avionul poate fi o experienţă obositoare şi chiar stresantă pentru mulţi. Prin urmare, este important să ţinem cont de câteva reguli de bun simţ sau de bună purtare în avion, pentru ca toată lumea să aibă parte de un zbor plăcut.

#1 Locul din mijloc are cotiere

Pasagerii din margine sau de la geam au mai multe opţiuni pentru a se rezema sau pentru a se întinde. Prin urmare cei din mijloc trebuie să poată folosi cotierele pentru a se relaxa, deoarece spaţiul de sprijin este mult mai limitat aici.

#2 Ridică-te atunci când trebuie

Dacă vrei să te întinzi, să mergi la toaletă sau să cauţi ceva în compartimentul superior fii atent la mişcarea de pe culoar. Nu te ridica atunci când stewardesa vine cu căruţul pe culoar sau înainte de a fi colectate tăvile de meniu goale.

Reguli bun simt in avion

#3 Alege din timp metoda de dormit

Înainte de a urca în avion pentru un zbor lung, gândeşte-te la cum vei dormi. Poate ai nevoie de o pernă pentru gât... în orice caz, nu e în regulă să adormi pe umărul vecinului sau cu capul pe măsuţa rabatabilă.

#4 Nu-ţi deranja vecinii

Ar trebui să-ţi dai seama imediat de starea de spirit a vecinilor tăi. Dacă nu au chef să stea la poveşti şi vor doar să stea în linişte pe toată durata zborului, respectă acest lucru şi nu încerca să faci conversaţie cu ei.  

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

#5 Arată respectul cuvenit locului şi celorlalţi pasageri

Dacă ai în faţa un zbor lung, nu sta o oră la toaletă, nu fă mizerie în jur şi nu deranja ceilalţi pasageri... nici ţie nu ţi-ar plăcea să nu te poţi odihni sau să nu poţi folosi o toaletă curată timp de 12 ore, nu?

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Reguli bun simt in avion

#6 Nu ocupa tot spaţiul de bagaj

Dacă ai multe bagaje, aşează-le cu atenţie în compartimentul superior sau păstrează unul dintre bagaje la tine. Nu ocupa tot spaţiul din compartiment.

#7 Ai grijă de cei mici

Dacă zbori alături de copiii tăi, ei sunt responsabilitatea ta. Oricât ai fi de obosit, trebuie să te asiguri că aceştia au activitate pe timpul zborului şi sunt aşezaţi confortabil. De cealaltă parte, cei care sunt deranjaţi de copii, ar trebui să se adreseze părinţilor, nu să-i certe pe cei mici.

#8 Atenţie la poziţionarea scaunului

Dacă vrei să te laşi cu scaunul pe spate, atenţionează persoana din spatele tău înainte, pentru a-şi putea feri mâinile, băutura, laptopul etc şi lasă-te pe spate încet. În timpul meselor asigură-te că spătarul tău este în poziţie dreaptă.

Reguli bun simt in avion

#9 Parfum vs. miros neplăcut

Încearcă să nu duci niciunul dintre acestea în extrem. Nu te da cu toată sticluţa de parfum, dar fii atent la igiena personală înainte de un zbor lung. Nu uita că vei fi într-un spaţiu închis preţ de câteva ore.

#10 Fii politicos cu personalul de zbor

Nu e vina stewardeselor că trebuie să-ţi pui centura sau a căpitanului că trebuie schimbată aeronava. Nu ei sunt cei care au creat regulile acestea, ei sunt doar cei care se asigură de buna funcţionare a zborului tău. Lipsa de politeţe sau de respect poate atrage probleme, întârziere şi tot felul de situaţii neplăcute.

Tu ce alte sfaturi de bun simţ în avion ai mai adăuga listei noastre?

   

Citeşte şi: 6 reguli de supravieţuire în aeroport, cum să rezişti unui zbor lung şi 19 motive să-ți iei loc la geam în avion.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.