10 poze magice cu piramidele și Sfinxul din Egipt

10 poze magice cu piramidele și Sfinxul din Egipt
 
 

Piramidele și Sfinxul din Egipt sunt cu siguranță atracții turistice magice. Nu e de mirare că mulți de abia așteaptă să le vadă, dar și să afle cât mai multe despre misterele care le înconjoară. Simbolice pentru Egipt, cele mai cunoscute piramide sunt cele de la Giza, dar acestea nu sunt singurele demne de admirat... nu sunt nici măcar singurele piramide din lume!

Curiozități despre piramidele din Egipt

  • În total, Egiptul numără 138 piramide, majoritatea dintre ele fiind construite ca mormite pentru faraoni.
  • Cele mai vechi piramide sunt cele de la Saqqara, dintre care prima a fost Piramida Djoser, construită în perioada 2630-2611 î.e.n.
  • Piramida lui Khufu de la Giza este cea mai mare din Egipt având 146.5m înălțime și este construită din aproximativ 2 300 000 blocuri de piatră.
  • Majoritatea piramidelor egiptene sunt așezate pe malul vestic al Nilului.
  • Egiptenii își îngropau faraonii cu o mare varietate de obiecte, de la cele de uz zilnic, până la cele mai scumpe bijuterii, în ideea că vor avea nevoie de ele în viața de după moarte.
  • Trei dintre piramidele, cele ale lui Khufu, Khafre și Menkaure, sunt aliniate comform stelelor care compun constelația Centura lui Orion.

10 poze magice cu piramidele și Sfinxul din Egipt

Sursa foto

Vrei să te bucuri și mai mult de o vacanță în Egipt? Află care este cea mai bună perioadă pentru o vacanţă în Egipt și care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers