10 poze magice cu piramidele și Sfinxul din Egipt

10 poze magice cu piramidele și Sfinxul din Egipt
 
 
 

Piramidele și Sfinxul din Egipt sunt cu siguranță atracții turistice magice. Nu e de mirare că mulți de abia așteaptă să le vadă, dar și să afle cât mai multe despre misterele care le înconjoară. Simbolice pentru Egipt, cele mai cunoscute piramide sunt cele de la Giza, dar acestea nu sunt singurele demne de admirat... nu sunt nici măcar singurele piramide din lume!

Curiozități despre piramidele din Egipt

  • În total, Egiptul numără 138 piramide, majoritatea dintre ele fiind construite ca mormite pentru faraoni.
  • Cele mai vechi piramide sunt cele de la Saqqara, dintre care prima a fost Piramida Djoser, construită în perioada 2630-2611 î.e.n.
  • Piramida lui Khufu de la Giza este cea mai mare din Egipt având 146.5m înălțime și este construită din aproximativ 2 300 000 blocuri de piatră.
  • Majoritatea piramidelor egiptene sunt așezate pe malul vestic al Nilului.
  • Egiptenii își îngropau faraonii cu o mare varietate de obiecte, de la cele de uz zilnic, până la cele mai scumpe bijuterii, în ideea că vor avea nevoie de ele în viața de după moarte.
  • Trei dintre piramidele, cele ale lui Khufu, Khafre și Menkaure, sunt aliniate comform stelelor care compun constelația Centura lui Orion.

10 poze magice cu piramidele și Sfinxul din Egipt

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Sursa foto

Vrei să te bucuri și mai mult de o vacanță în Egipt? Află care este cea mai bună perioadă pentru o vacanţă în Egipt și care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat!

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.