10 plaje de vis de care poate nu ai auzit până acum

10 plaje de vis de care poate nu ai auzit până acum
 
 

Te-am obişnuit cu destinaţiile inedite... cu destinaţiile perfecte pentru vară... iar azi avem combinaţia perfectă dintre cele două. Aşadar, ţi-am pregătit o listă cu 10 plaje de vis de care poate nu ai auzit până acum, dar pe care le vei căuta cu siguranţă data viitoare când te pregăteşti pentru concediu.

St Lucie Inlet, Florida, SUA

Rezervaţia naţională St Lucie Inlet include o plajă cât se poate de frumoasă, dar accesibilă numai cu barca. Astfel, este lesne de înţeles de ce este un loc atât de apreciat de cei care îşi doresc linişte în vacanţă. În plus, aici locuiesc o mulţime de broaşe ţestoase, iar în apropiere se află şi Jonathan Dickinson State Park, unde poţi campa cu cortul.

St Lucie Inlet, Florida, SUA

Memory Cove, Australia

Memory Cove este un golf natural din Parcul Naţional Lincoln, Australia şi un loc cu peisaje impresionante. Cele 3 plaje din golf fac parte din aria protejată a parcului, motiv pentru care regulile sunt foarte stricte aici: doar 15 maşini au acces în parc pe zi, iar camparea se poate face numai într-unul dintre cele 3 locuri aprobate şi pentru o perioadă nu mai lungă de 5 zile.

Memory Cove, Australia

Torre Lapillo Bay, Porto Cesareo, Italia

În sudul regiuni Puglia din Italia, Torre Lapillo Bay este una dintre cele mai fermecătoare plaje ale Porto Cesareo. Apele turcoaz, nisipul fin şi alb şi peisajele de vis i-au atras acestei zone denumirea de Maldivele Italiei, aşa că nu este de mirare că a devenit rapid o destinaţie perfectă de vacanţă.

Torre Lapillo Bay, Porto Cesareo, Italia

Playa del Silencio, Costa Verde, Spania

Aşa cum îi spune şi numele, Playa del Silencio este locul în care vei descoperi liniştea de vacanţă. Înconjurată de o stâncă ameţitor de înaltă, plaja cu pietricele este protejată de orice zgomot şi ascunsă de ochii lumii în apropiere de portul liniştit din Cudillero şi de orăşelul Oviedo.

Playa del Silencio, Costa Verde, Spania

Banana Beach, Phuket, Thailanda

Phuket este o insulă din Thailanda ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Una dintre cele mai frumoase plaje ale acesteia este Banana Beach, deoarece aceasta este departe de zonele supra-aglomerate de turişti, oferind un paradis exotic liniştit pentru cei care doresc să se relaxeze în vacanţă.

Banana Beach, Phuket, Thailanda

Praia do Rosa, Brazilia

Praia do Rosa nu este cea mai ascunsă plajă a regiunii, însă sălbăticia ei este cea care atrage aici turiştii curioşi, dornici de linişte şi relaxare. În apropiere de Santa Catarina, regiunea este populară pentru iubitorii de surfing.

Praia do Rosa, Brazilia

Redi, Maharashtra, India

Goa este una dintre cele mai cunoscute zone de plajă din India. Însă, în apropierea ei se află Maharashtra, o altă zonă demnă de atenţie, în care plajele sălbatice sunt cele care atrag turişti din toate colţurile lumii. Redi sau Paradise Beach este una dintre acestea, o mică lagună ascunsă, acoperită de un nisip în culori intense şi de roci, mărginită de ruinele unui vechi fort.

Redi, Maharashtra, India

Vault Beach, Cornwall, Marea Britanie

Vault Beach este o plajă închisă din apropiere de St Austell, Cornwall, accesibilă numai după o drumeţie de 20 minute peste stânci. Nisipul alb şi vegetaţia sălbatică din împrejurimi include şi un mic golf cu plajă pentru nudişti.

Vault Beach, Cornwall, Marea Britanie

Winnifred Beach, Portland, Jamaica

Cu siguranţă nu ai auzit de Winnifred Beach din Portland, Jamaica, până acum, însă trebuie să ştii că aceasta este una dintre puţinele plaje publice gratuite ce au rămas pe insulă. Staţiunile private au închis multe sectoare de plajă, astfel că aceste mici paradisuri deschise tuturor sunt adevărate perle pentru cei care le mai descoperă.

Winnifred Beach, Portland, Jamaica

Shelly Beach, Kenton-on-Sea, Africa de Sud

Shelly Beach este o plajă mai puţin cunoscută a zonei Port Elizabeth, zonă ce include numeroase plaje cu steag albastru impresionante. Aceast micuţ golf este însă locul perfect de escapadă pentru cei care doresc să evadeze în natură, cu al său amfiteatru de stânci, nisip fin şi puncte de belvedere spre larg.

Shelly Beach, Kenton-on-Sea, Africa de Sud

Sursa foto: theguardian.com

Pe care dintre aceste plaje ţi-ar plăcea să te ascunzi în vacanţă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers