10 orăşele istorice incredibil de bine conservate pe care trebuie să le vizitezi

10 orăşele istorice incredibil de bine conservate pe care trebuie să le vizitezi
 
 
 

Numeroase ţări din întreaga lume sunt înzestrate cu un patrimoniu istoric deosebit. Nu numai oraşele mari au ceva de arătat celor care îşi caută o vacanţă de tip city break. Oraşele mici oferă turiştilor o perspectivă nouă de călătorie. Sunt mai puţin aglomerate, dar includ la fel de multe atracţii ca marile capitale, dacă nu chiar mai multe. În plus, nu sunt atât de mediatizate, aşa că fiecare loc nou te poate surprinde sau poţi fi chiar tu cel care descoperă un obiectiv deosebit.

Am pregătit pentru tine o listă de 10 orăşele istorice incredibil de bine conservate. Acestea au primit recunoaşterea UNESCO, fiind situri de patrimoniu mondial, şi câştigă tot mai mulţi vizitatori pentru condiţiile ideale în care readuc la viaţă o parte din trecutul lor. O fărâmă de istorie, o poveste din trecut şi o nouă destinaţie de vacanţă pentru cei care îşi doresc şi altceva.

Holašovice, Cehia

Holašovice nu se poate lăuda cu cele mai vechi clădiri din Cehia, însă orăşelul conservă perfect stilul secolelor 18-19. Astfel, turiştii pot admira aici 120 clădiri perfect aranjate de-a lungul unui centru larg, toate restaurate, colorate şi frumos decorate.

Holašovice, Cehia

Fotografie preluata de pe czech-unesco.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Lijiang, China

Vechiul oraş Lijiang din China a fost fondat în secolul 13. Extrem de bine conservat, orăşelul îşi păstrează farmecul de secole într-un peisaj istoric, complex. Una dintre cele mai fascinante construcţii de aici este sistemul de furnizare a apei, la fel de vechi ca şi oraşul, dar care funcţionează şi în prezent.

Lijiang, China

Fotografie preluata de pe city.samondeo.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Hollokö, Ungaria

Hollokö este un orăşel din nordul Ungariei, din regiunea Nógrád. UNESCO spune despre acest loc că este un exemplu pentru viaţa rurală de dinainte de revoluţia agriculturii adusă de secolul 20. Un castel medieval din anii 1300, podgorii, livezi şi păduri completează peisajul de vis din regiune.

Hollokö, Ungaria

Fotografie preluata de pe travelguidehungary.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Shirakawa-go, Japonia

Shirakawa-go este un orăşel japonez celebru din regiunea Gifu. Numeroşi curioşi ajung aici pentru a admira un stil unic de construcţie a caselor cu acoperişuri din stuf abrupt înclinate. Orăşelul este foarte aproape de Tokyo, însă este înconjurat de munţi, ceea ce face ca peisajul să fie şi mai spectaculos.

Shirakawa-go, Japonia

Fotografie preluata de pe whattoseein.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Český Krumlov, Cehia

Český Krumlov este considerat de UNESCO a fi unul dintre cele mai bine conservate orăşele din estul Europei. Aflat pe malul Râului Vltava din Cehia, orăşelul este recunoscut pentru castelul său medieval fascinant, înconjurat de străduţe pietruite. De asemenea, tot aici se află şi berăria Eggenberg, ce produce bere după o metodă ce datează din 1560.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Český Krumlov, Cehia

Fotografie preluata de pe enchantingwanderlust.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tallinn, Estonia

Capitala Estoniei, Tallinn nu este în întregime un orăşel istoric. Însă, Oraşul Vechi din centru datează din secolul 13 şi este un exemplu de conservare a oraşelor comerciale de la Marea Baltică. Cu străduţele sale înguste şi întortocheate este un loc deosebit pentru un city break cu parfum istoric.

Tallinn, Estonia

Fotografie preluata de pe www.ttu.ee. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Banská Štiavnica, Slovacia

Banská Štiavnica este cel mai vechi oraş minier din Slovacia. Înfiinţat în anul 1275, este situat într-un decor de vis, deoarece vatra primei comunităţi a fost aşezată pe locul unei găuri imense create prin colapsul unui vulcan antic. La acest peisaj minunat se adaugă şi pieţele elegante, monumentele dedicate mineritului şi alte construcţii de secol 16.

Banská Štiavnica, Slovacia

Fotografie preluata de pe dokincubator.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Kaiping Diaolou, China

Kaiping Diaolou este un orăşel din provincia Guangdong din China. Conform UNESCO, regiunea superbă din împrejurimi este încă activă în economia rurală. Căsuţele, terasele de orez şi canelurile de bambus au o tradiţie îndelungată.

Kaiping Diaolou, China

Fotografie preluata de pe pojechana.pl. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Hahoe, Coreea de Sud

Hahoe face parte dintr-un sit de patrimoniu mondial UNESCO alături de Yangdong, o altă localitate cu tradiţie din Coreea de Sud. Cele două fac parte din Provincia Gyeongsangbuk-do recunoscută pentru felul în care păstrează arhitectura perioadei Joseon, ce avea la bază feng shui-ul coreean.

Hahoe, Coreea de Sud

Fotografie preluata de pe wikiwand.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vlkolínec, Slovacia

Vlkolínec este orăşelul din Slovacia ce menţine în perfectă stare mai bine de 40 clădiri ce datează din anul 1376. Nu numai clăririle sunt cele ce farmecă ochiul turiştilor aici, ci şi stilul de amplasare al acestora de-a lungul străzilor.

Vlkolínec, Slovacia

Fotografie preluata de pe slovakia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În care dintre aceste orăşele istorice ţi-ar plăcea să ajungi?

   

Vrei şi mai multe destinaţii fascinante de city break? Atunci citeşte şi despre: 15 orăşele în care vei dori să te muţi chiar acum şi 14 oraşe pe stânci de care nu ai auzit până acum.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.