10 orașe din Europa în care să te duci cu trenul din București

10 orașe din Europa în care să te duci cu trenul din București
 
 

Odinioară călătoriile cu trenul erau cea mai rapidă și interesantă modalitate de a ajunge într-un loc îndepărtat. Deși descoperirile tehnologice ne permit să ajungem în cealaltă parte a globului în mai puțin de o zi, asta nu înseamnă că atunci când timpul (și bugetul) ne permite, nu ar trebui să recurgem la metodele "clasice" de călătorie. Și nimic nu este mai clasic decât o călătorie cu trenul. Europa se vede minunat din vagon, iar călătoriile mai lungi între două orașe minunate pot fi o adevărată aventură. Dacă îți surâde idea unei astfel de vacanțe, iată câteva orașe din Europa unde poți ajunge cu trenul din București.

Citește și: 10 călătorii cu trenul pe care trebuie să le faci măcar o dată în viață

Cu trenul în Split

Dacă vrei să ajungi pe litoralul croat cu trenul din București, cel mai simplu este să-ți alegi ca destinație orașul Split. Acesta este al doilea oraș ca mărime din Croația, astfel încât vei avea la dispoziție nu doar plaje superbe, ci și o multitudine de atracții turistice. Centrul istoric al orașului este împânzit cu clădiri istorice, inclusiv faimosul Palat Dioclețian, Muzeul de Arheologie și Galeria Ivan Meštrović, cel mai interesant muzeu de artă din Croația.

Călătoria cu trenul din București în Split include un schimb de trenuri în Gara Kelenfölddin Budapesta. În total, călătoria durează aproximativ 31 de ore, iar biletele costă între 95 și 140 de euro.

Cu trenul în Split

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul la Budapesta

Una dintre cele mai la îndemână capitale europene ce poate fi vizitată cu trenul din București este Budapesta. Aici ai la dispoziție o varietate de atracții turistice de la faimosul Castel Buda, cu priveliștile sale încântătoare, și iconicul Parlament Ungar, la o viață de noapte vibrantă și o multitudine de muzee și galerii interesante.

Pentru a ajunge la Budapesta cu trenul există linii directe din București. O călătorie durează în jur de 16 ore, iar biletele pot costa între 30 și 45 de euro.

Budapesta

Fotografie preluata de pe elements.envato.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul la Salonic

Ce spui de o călătorie cu trenul în Grecia? Din București poți ajunge în mai puțin de o zi în Salonic. Acesta este unul dintre cele mai eclectice orașe grecești, unde atmosfera estivală specifică insulelor se împletește cu vechile tradiții. Aici poți experimenta adevărata cultură grecească, lipsită de mulțimile de turiști specifice Atenei. Acest oraș superb are o multitudine de influențe, inclusiv romane, venețiene și otomane, ce pot fi observate la ruinele antice, bisericile bizantine și excelentul muzeu de arheologie. O altă atracție este gastronomia locală delicioasă, care este motiv suficient pentru a vizita Salonic.

O călătorie cu trenul din București în Salonic include  un schimb în Gara din Sofia, Bulgaria, drumul fiind de aproximativ 17 ore și jumătate, iar biletele între 33 și 43 euro.

Salonic

Fotografie preluata de pe elements.envato.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul în Veneția

Ce poate fi mai romantic decât o călătorie în doi cu trenul la Veneția? Magnificul Oraș Plutitor te va întâmpina cu străzi istorice, canale fermecătoare și o multitudine de clădiri vechi ce completează farmecul acestui oraș. Îndată ce pășești din Gara Santa Lucia vei putea admira Marele Canal și un labirint de alei întortocheate. Primul loc pe care trebuie să-l vezi în Veneția este, bineînțeles, Piazza San Marco cu ale sale bijuterii arhitectonice. Apoi nu trebuie decât să te rătăcești pe străduțele înguste și să te bucuri de magia acestui oraș unic în lume.

O călătorie cu trenul din București în Veneția durează în jur de 26 de ore și include două schimburi în gara Keleti din Budapesta și în Gara Centrală din Viena. Biletele pentru o astfel de călătorie costă între 118 și 183 euro.

Venetia

Fotografie preluata de pe elements.envato.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul în Munchen

Imaginează-ți să vizitezi Bavaria cu trenul! Poți face acest lucru chiar din București, dar trebuie să știi că o astfel de călătorie durează mai bine de 22 de ore. În schimb, vei putea admira peisaje incredibile de la geamul vagonului ce se preschimbă din pajiștile din Ungaria în piscurile mereu înzăpezite din Austria. Odată ajuns în Munchen, ți se va așterne la picioare nenumărate muzee interesante și o suită de clădiri istorice care abia așteaptă să fie explorate. Începe-ți periplul în Marienplatz, piața principală a acestui oraș, unde vei putea admira clădirea veche, dar și cea nouă a primăriei. Munchen se mândrește cu serie de biserici frumoase, ce mai impresionantă fiind Frauenkirche, precum și cu mai multe parcuri uriașe.

Din București poți ajunge cu trenul în Munchen, cu un schimb în Gara Keleti din Budapesta. Biletele pentru o astfel de excursie costă între 100 și 155 euro.

Munchen cu trenul din București

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul la Praga

Capitala Cehiei este o altă destinație minunată pentru o călătorie cu trenul. Aici ai la dispoziție superbul Castel Praga, precum și un centru istoric plin cu bijuterii arhitectonice gotice, baroce, renascentiste și art nouveau. Printre obiectivele de neratat în Praga se numără Podul Carol, cu ale sale statui misterioase, Cartierul Evreiesc cu sinagogile vechi, precum și nenumăratele biserici și catedrale care au dat acestui loc pseudonimul de "orașul celor o mie de turle".

O călătorie cu trenul din București în Praga durează aproape 22 de ore și presupune un schimb tot în Gara Keleti din Budapesta. Biletele pentru această călătorie costă între 51 și 80 de euro.

Praga

Fotografie preluata de pe elements.envato.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul la Roma

Cetatea Eternă te așteaptă cu sute de atracții turistice incredibile, care îți vor spune povestea milenară a acestui oraș. De la faimosul Colosseum și comorile Vaticanului, la eleganta Piazza Navona, Fontana di Trevi sau Panteonul, în Roma nu te vei plictisi niciodată. Iar dacă vrei ca excursia ta să fie și mai interesantă, atunci de ce să nu mergi la Roma cu trenul? E drept, călătoria durează peste 30 de ore, dar vei avea ocazia să admiri peisaje incredibile cu Alpii austrieci și să treci prin orașe spectaculoase precum Veneția, Bologna sau Florența.

Drumul cu trenul până la Roma este ceva mai dificil. Va trebui să schimbi trenul în Budapesta, Viena și Mestre, iar biletele vor costa între 160 și 260 euro. În schimb, vei avea parte de o experiență de neuitat.

Rom

Fotografie preluata de pe elements.envato.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul în Amsterdam

Pentru a ajunge cu trenul în superbul Amsterdam vei avea nevoie de cel puțin 31 de ore, dar vei traversa aproape jumătate din bătrânul continent. Mai mult, la destinație te așteaptă una dintre cele mai fascinante metropole europene. În Amsterdam ai la dispoziție peste 40 de muzee și o sumedenie de teatre, acest oraș fiind principalul centru cultural al Olandei. Mai mult, Amsterdam este împânzit cu nenumărate clădiri istorice, unele mai interesante decât altele, toate puse în valoare de canalele și podurile pitorești ce leagă cele 90 de insule ale orașului.

Dacă vrei să călătorești la Amsterdam cu trenul din București trebuie să te pregătești de o excursie lungă. Va trebui să schimbi trenul în Budapesta ș Frankfurt, iar biletele te vor costa între 215 și 335 euro, dar experiența va fi una de-a dreptul spectaculoasă.

Amsterdam

Fotografie preluata de pe elements.envato.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul în Salzburg

Unul dintre cele mai pitorești orașe din Austria, Salzburg este o destinație minunată de vacanță indiferent de sezon. Mai mult, poți să-ți plănuiești chiar și o excursie cu trenul până în orașul lui Mozart. Deși vei fi nevoit să petreci mai multe ore în tren, vei fi răsplătit cu priveliști incredibile cu Alpii austrieci. Chiar dacă nu este un oraș vast, Salzburg are o mulțime de locuri minunate care așteaptă să fie descoperite. De la Castelul Hohensalzburg, cocoțat pe un deal deasupra orașului, la Palatul Mirabell cu vastele sa grădini și centrul vechi în care sunt înghesuite o multitudine de clădiri istorice minunate, Salzburg îți va satisface orice moft. Nu uita să faci o vizită la Casa lui Mozart, dar și să deguști din faimoasele bomboane de ciocolată ce poartă numele compozitorului.

O călătorie cu trenul din București în Salzburg presupune aproximativ 20 de ore și un schimb în Budapesta. Biletele costă între 80 și 130 de euro.

Salzburg

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cu trenul în Zurich

Știai că poți ajunge în Zurich cu trenul? Această bijuterie de oraș din inima Elveției este o altă destinație excelentă, indiferent de anotimp. Nu trebuie decât să te plimbi pe străduțele sale întortocheate, să admiri clădirile medievale și renascentiste, fiecare cu o istorie lungă și interesantă, iar apoi să te oprești la un restaurant unde să te delectezi cu câteva preparate tradiționale delicioase. Recomandarea noastră este să încerci minunatul raclette. Apoi continuă-ți explorările pe la Fraumünster și Grossmünster, fă plimbări pe malurile râului Limmat și admiră peisajele incredibile cu lacul Zurich.

Dacă intenționezi că ajungi în Zurich cu trenul din București, trebuie să știi că o astfel de călătorie durează aproximativ 25 de ore cu schimburi în Budapesta, Viena și Wurzburg), iar biletele costă între 138 și 215 euro.

Zurich

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu în ce orașe din Europa ai vrea să ajungi cu trenul?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers