10 orașe de vizitat în Croația

10 orașe de vizitat în Croația
 
 
 

Croația este o țară cu o moștenire culturală foarte bogată, orașele sale având rădăcini bine înfipte în cultura romană. Aceste așezări istorice adăpostesc multe monumente antice, clădiri romane, străzi și construcții cu o arhitectură aparte. Te invităm să vizitezi 10 dintre cele mai frumoase orașe din Croația.

Dubrovnik

Dubrovnik este una dintre cele mai vizitate destinații din Marea Adriatică și cea mai cunoscută stațiune din Croația. Este un oraș antic, bogat din punct de vedere istoric. Aici poți vizita centrul vechi și pereții orașului, care au o lungime de 2 km, Palatul Rectorului - muzeul orașului, Catedrala Dubrovnik, Mănăstirea franciscană - unde se găsește una dintre cele mai vechi farmacii, Muzeul Maritim sau Columna lui Orlando.

Split

Split este cel mai mare oraș de pe coasta dalmată, aflat pe țărmurile estice ale Mării Adriatice. Acest oraș adăpostește un monument istoric important, și anume Palatul lui Dioclețian și catedrala sa. Orașul s-a format în jurul palatului, pe care l-a înconjurat cu străduțe și clădiri fermecătoare. Split este unul dintre cele mai vechi orașe ale Croației, documentele stabilind construcția orașului puțin înainte de anul 300 d.Hr.

Opatija

Opatija este un oraș din vestul Croației, cunoscut ca una dintre cele mai vechi destinații turistice din zonă. Este o locație elegantă și luxoasă, cu multe vile și hoteluri. Ca obiective turistice, aici se găsesc Mănăstirea Opatija Sv. Jakova - de unde derivă numele orașului, Parcul Svetog Jakova, Biserica Saint James, Muzeul Villa Angiolina, Parcul Angiolina și statuia femeii cu un pescăruș.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

opatija

Zadar

Zadar este centrul istoric al Dalmației, istoria sa foarte bogată începând încă din era preistorică. Aspectul urban este păstrat de pe vremea romanilor, la fel și monumentele sale istorice precum Forumul Roman, Biserica Sf. Donatus - cea mai bine păstrată clădire istorică a vremii sale din Dalmația, Citadela, o orgă maritimă, Muzeul Arsenal, plus pereții și porțile orașului și alte ruine romane.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Hvar

Hvar este o insulă croată, de aproximativ 68 km, acoperită cu lanuri fertile, izvoare, păduri de pin, viță de vie, măslini, pomi fructiferi și parcele de lavandă. Un adevărat paradis al naturii. Orașul a fost construit în 384 î.Hr., de către o colonie grecească, fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Europa.

hvar

Rab

Insula Rab este o destinație de vacanță pentru mulți turiști pasionați de mare. Insula are multe păduri, plaje cu nisip sau pietre, golfuri mici și clădiri medievale în interiorul orașului. Simbolul așezării sunt cele patru turnuri bisericești, care se pot observa cum te apropii de insulă. Orașul cu același nume este un loc cu o moștenire istorică bogată.

Sibenik

Sibenik este un alt oraș istoric din Croația, cunoscut pentru clădirea Catedralei Sf. Iacob din piatră, construită în stil gotic și renascentist, aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO. De asemena, în oraș există patru fortărețe: Sf. Nicolae, Sf. Mihovila, Sf. Ivana și Subicevac. În apropierea orașului se găsește Parcul Național Krka.

Rovinj

Rovinj a fost un important centru administrativ și, în prezent, este unul dintre cele mai pitorești orășele. Aici se vorbește în mod egal italiana și croata și este o bine cunoscută destinație de vacanță. În Rovinj poți vizita Zlatni RatBasilica St. EuphemiaFortăreața MonkodonjaMuzeul Rovinj și clădirile istorice.

rovinj

Porec

Porec este un oraș-port din Croația despre care se zice că ar avea o vechime de 2000 de ani. Principalul obiectiv turistic de aici este Basilica Euphrasian, construită în secolul al VI-lea și prezentă pe lista monumentelor protejate UNESCO. Orașul încă are o structură romanică foarte bine păstrată, combinată cu elemente venețiene și gotice.

Pula

Pula este un oraș-stațiune heliomarină și un important centru turistic. Orașul întreg este ca un muzeu istoric al perioadei romane în aer liber, având numeroase clădiri istorice din acea perioadă. Dintre obiectivele turistice principale enumerăm ArenaTemplul lui AugustusArcul de Triumf, Mozaicul Pedeapsa lui DirceMănăstirea St. Francis, Kastel, Acvariul și Poarta lui Hercules.

pula

Pentru pasionații de hoteluri lângă plajă, vă recomandăm câteva locuri de cazare în Croatia.

Citește și Staţiuni şi plaje din Croaţia pentru concediul de vară perfect10 locuri pentru iubitorii de natură în Croația5 plaje pentru vacanţa ta de vară în Croaţia

Ție ce oraș istoric ţi-ar plăcea să vizitezi în următoarea ta vacanţă în Croația?

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.