10 lucruri pe care nu le ştiai despre Brazilia

10 lucruri pe care nu le ştiai despre Brazilia
 
 
 

Brazilia este una dintre țările preferate de pe lista ta de călătorii? Înainte de a vizita minunatele sale zone urbane, află câte ceva despre obiceiurile și viața de zi cu zi a brazilienilor, pentru a înțelege mai bine cultura lor și pentru a te bucura de tot ceea ce au de oferit. 

Boteco

Vrei să chemi pe cineva la un suc sau la o cafea în orașele din Brazilia? Ai putea să le spui să vină la un bar, dar dacă vrei un local autentic, cu preţuri accesibile, mergeți la un botecoBotecos sunt cunoscute ca fiind localuri cu preţuri bune, unde poți degusta o mâncare braziliană și poţi savura o bere ieftină.

Brazilia sau Brasilia?

brazilia

Cum scrii numele țării și cum îl pronunți corect, cu z sau cu s? În română, evident, se scrie cu z, însă în Brazilia, poți pronunța numele țării cu s, denumirea sa provenind de la pau-brasil, un tip de lemn, care, în trecut, era principala resursă a țarii.

Spaţiul personal

Brazilienii sunt foarte prietenoși și nu trebuie să te miri atunci când vei observa că ei pun mult accent pe atingere, se pupă pe obraz când se întâlnesc și stau foarte aproape unii de ceilalți când vorbesc.

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

3 sau 7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 435 Eur
vezi detalii »

Nu te atinge de mâncare

Nu la propriu... ci folosește un șervețel atunci când te înfrupți în mâncărurile lor specifice. Atingerea mâncării, chiar dacă te-ai spălat pe mâini, în prealabil, este considerată un gest nepoliticos.

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »

Zgomote, zgomote

brazilia

Brazilia este o țară plină de viață și străzile sale sunt mereu pline de muzică și distracție. Nu vei găsi niciun colțișor de liniște și nici nu vei vrea. Bucura-te de această țară minunată și sunetele sale.

-inho/a

Sufixele –inho pentru masculin si –inha pentru feminin, adăugate la cuvintele de bază, sunt folosite ca diminutiv și alint, deși uneori pot fi folosite pentru a indica nemulțumirea sau... fără niciun motiv. Vei auzi mult aceste sufixe, așa că obișnuiește-te.

Thumbs up!

La nivel global, gestul cu degetul mare al mâinii în sus înseamnă aprobare. Pregătește-te să-l folosești mult mai des în Brazilia, pentru orice tip de reacție pozitivă.

Afecţiunea în public

brazilia

Sursa foto

Brazilienii sunt oameni care își arată sentimentele foarte ușor și faptul că sunt în public nu-i va opri să-i arate partenerului/partenerei afecțiunea.

Şerveţelele

Poate vei observa că șervețelele în Brazilia sunt ușor diferite: mai mici și confecționate dintr-un material special. Ele nu au utilitatea pe care o crezi tu, pentru că sunt puse pe masă pentru a te ajuta să savurezi mâncărurile lor speciale care se mănâncă cu mâna.

Să fie avocado!

Brazilienii nu folosesc avocado ca legumă sau ca ingredient pentru sosuri. Aici, avocado este utilizat ca un fruct, cu scopul de a îndulci băuturile și deserturile. 

Ce alte sfaturi ne mai poți da tu pentru o  vacanță frumoasă în Brazilia sau ce tips & tricks te-au mirat?

  

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.