10 lucruri de făcut în Bangkok

10 lucruri de făcut în Bangkok
 
 

Acum 200 de ani, Bangkok era un orășel pe râul Chao Phraya care se ocupa, în principal, de comerț. În prezent, Bangkok a devenit unul dintre cele mai mari și mai importante metropole ale Asiei care, datorită istoriei și culturii sale bogate, abundă în temple somptuoase, palate spectaculoase și cartiere colorate. Iată 10 atracții turistice din capitala Thailandei.

Wat Arun

Wat Arun

Sursa

Numit şi Temple of Dawn datorită felului în care reflectă lumina la răsărit, Wat Arun este un templu budist şi unul dintre cele mai importante simboluri ale Asiei. Se zice că porțelanul cu care este decorată clădire provine de la vechi bărci chinezești cu care se făcea comerț.

Marele Palat şi Wat Pra Kaew

Marele Palat şi Wat Pra Kaew

Sursa

Timp de 150 de ani, Marele Palat a fost casa regilor thailandezi și, în prezent, acesta este un important obiectiv turistic. Este o clădire sacră, care atrage prin arhitectura sa fascinantă și detalii complexe. Wat Phra Kaew, din incinta palatului, este considerat cel mai important templu budist din Thailanda.

Piețele plutitoare

Piețele plutitoare

Sursa

Regiunea Damnoen Saduak oferă o experiență autentică a Thailandei prin multitudinea de bărci de lemn cu fructe, flori și legume proaspete care circulă pe râu. Vânzătorii își umplu bărcile cu produse specific thailandeze și îți oferă o privire în trecutul districtului.

Chinatown

Chinatown

Sursa

Acest cartier colorat, vibrant, exotic și plin de energie include cel mai mare număr de magazine din Bangkok. Aici găsești magazine care vând aur și suveniruri, printre piețe și buticuri care fac ca această zonă să prindă viață, mai ales în timpul festivalurilor care au loc aici.

Wat Pho

Wat Pho

Sursa

Wat Pho este casa unei colecții numeroase de statui tradițional thailandeze, sculpturi specifice și picturi murale din mai multe perioade. Este un complex cu grădini imense, decorațiuni vechi, forme din piatră și o statuie Buddha înclinată, de 46 metri, îmbrăcată în auriu. Se zice că acesta este locul cu cel mai bun masaj din Thailanda. Smile

Râul Chao Phraya

Râul Chao Phraya

Sursa

Râul navigabil Chao Phraya este oglinda care reflectă orașul. Te poți plimba cu taxiuri pe apă și admira templele și hotelurile luxoase de pe mal. Râul curge în acea partea a Bangkok-ului unde sunt cele mai multe obiective turistice, deci vei descoperi şi alte locuri spre care să te îndrepţi în plimbare cu barca.

Bazarul Chatuchak Weekend

Bazarul Chatuchak Weekend

Sursa

Această locație este vizitată de toți turiștii orașului. În Chatuchak Weekend există mai mult de 8 000 de comercianți care vând orice de la haine, mobilă, ceramică, la decorațiuni antice, mâncare și artă. Bazarul are peste 200 000 de vizitatori în fiecare weekend.

Strada Khao San

Strada Khao San

Sursa

Khao San este o stradă din Bangkok, deschisă 24/7, dedicată turiștilor, unde găsești hoteluri, cluburi, magazine, piețe, baruri, restaurante și cam orice altceva ai avea nevoie. Este o zonă plină de energie, în nuanțe de neon, unde tinerii ies să se distreze.

Soi Cowboy

Soi Cowboy

Sursa

Soi Cowboy este un district al orașului Bangkok extrem de colorat, cu multe baruri și restaurante, unde muzica este mereu la volum maxim. Este un loc unde întotdeauna te simți bine în timp ce bei un pahar la bar.

Casa lui Jim Thompson

Casa lui Jim Thompson

Sursa

Jim Thompson este un american care a trăit în Bangkok în anii '40-'60 și care a revoluționat industria mătăsii în Thailanda. În colecția sa se ascund cele mai impresionante obiecte de artă din Asia de Est. Astăzi casa lui Jim Thompson aparţine unei fundaţii, care a decis deschiderea acesteia şi transformarea ei într-un muzeu.

Pe mine oraşul Bangkok m-a fermecat... te-am convins şi pe tine să-l vizitezi?

     

Dacă te pregăteşti pentru o vacanţă în Thailanda, atunci descoperă ghidul nostru complet: insule exotice, plaje întinse, oraşe şi staţiuni fermecătoare perfecte pentru o vacanţă în Thailanda!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers