10 lucruri care trebuie sa le faci in concediu la Budapesta

10 lucruri care trebuie sa le faci in concediu la Budapesta
 
 

Daca planifici sa vizitezi Budapesta iti sugeram cateva activitati care sunt deosebite in acest loc. Pentru inceput trebuie sa stiti ca momentul ideal pentru o vizita in "Parisul Europei de Est", cum mai este numita capitala Ungariei, este primavara.

Budapesta este binecuvantata cu un decor spectaculs de-a lungul Dunarii, dar si pe stradutele adiacente, inguste, care se potrivesc spectaculos cu peisajul. Arhitectura este uimitoare, monumentele cospolite, strazile linistite si fermecatoare si parcurile aerisite. Iti prezentam cateva activitati pe care le pot face intr-o vizita la Budapesta.

Cumparaturi de alimente si cadouri

1. Este de mentionat faptul ca Budapesta are a doua cea mai veche linie de metrou din Europa, dupa Londra. Poti lua metroul pana in statia Vorosmarty ter. Acolo este o zona impresionanta cu foarte multe magazine, suveniruri si restaurante. Sa incerci un gulas, o mancare specifica ungureasca, sau supa de pui, intr-una din cafenele.

2. Mergeti la Mammut Shopping Center, aproape de statia de metrou Moskva ter. Acesta este un mall foarte mare, care detine multe restaurante, baruri si o varietate mare de activitati, gen bowling, cinema (in limba maghiara), etc.. Un alt mall foarte mare este ARENA care gazduieste intr-un singur loc branduri celebre : Zara, H&M, C&A etc..

Dunarea si baile termale

3. Relaxeaza-te intr-o baie termala. Budapesta are o abundenta de izvoare termale, care o transforma intr-un centru pentru rasfat, cu numeroase bai termale si tratamente linistitoare.

4. Fa o croaziera pe Dunare. Aceasta poate fi o excursie scurta, sau o plimbare de seara in care poti servi cina, cu muzica si tot tacamul. Daca iti place acest tip de relaxare, poti incerca si o excursie pana la Bratislava sau pana la Viena.

5. Plimba-te pe malurile si podurile Dunarii. Fluviul este o bijuterie a naturii, iar toate podurile au o istorie si o legenda. Cel mai vechi pod care traverseaza Dunarea este din anul 1849. Plimba-te pe podurile din Budapesta, care iti vor oferi o panorama deosebita asupra Dunarii.

Plimbare pe langa castelul din Buda

6. Castelul Funicular Hill este al doilea cel mai vechi din lume, din 1868. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial vagoanele si statiile au fost complet distruse, insa intregul sistem a fost reconstruit si pus in functiune in 1986.

7. Viziteaza Biserica Matthias si Bastionul Pescarilor din zona Castelului Buda. Bastionul este un castel de basm, construit cu 100 de ani in urma. O plimbare in jurul acestuia este ceva extraordinar. 

8. Viziteaza labirinul din apropierea Castelului din Budapesta. Aici vei gasi o colectie mare de pesteri, care au fost utilizate in diferite scopuri de-a lungul anilor.

Muzee si cladiri importante

9. Fa o vizita in Palatul Parlamentului Ungariei. Este a treia cladire ca dimensiune din lume si contine coroana Sfantului Stefan. Este construita intr-un stil neo-gotic, din secolul al XIX-lea.

10. Fa o plimbare pana la Muzeul National si cel de Istorie. Vei gasi o gama diversificata de informatii, pentru toate varstele, intr-un ambient cald, linistit si placut.

Planifica-ti itinerariul cu cateva zile inainte si cu o harta sau GPS, vei descoperi un oras plin de istorie. Pentru a face toate lucrurile pe care le-am mentionat ai avea nevoie de minim 2-4 zile. Metroul este cea mai ieftina si cea mai rapida metoda de transport, insa atentie la castel, acolo merita si o plimbare pe jos.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers