facebook

10 locuri pentru iubitorii de natură în Croația

10 locuri pentru iubitorii de natură în Croația
 
 

Dacă ești un iubitor al naturii și vrei o destinație de vacanță care să combine mare, plajă, dar și locuri superbe de explorat, Croația cu siguranță este o opțiune extrem de bună. Aici există multe parcuri naturale cu lacuri, cascade, golfuri, canioane și insule, cu o faună și floră de o frumusețe care îți taie respirația. Iată 10 dintre cele mai frumoase parcuri naționale din Croația, pe care îți recomandăm să le vizitezi.

Plitvice

Parcul Național Lacurile Plitvice este cel mai mare și cel mai cunoscut parc din Croația. De asemenea, parcul se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO, fiind și cel mai vechi parc național din sud-estul Europei. Acesta este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Croația... și încă pe bună dreptate. Aici se pot admira 16 lacuri impresionante, râuri carstice, izvoare subterane și grote, care formează unul dintre cele mai frumoase peisaje de pe continentul nostru.

plitvice

Brijuni

Insulele Brijuni sunt o colecție de 14 insule mici din Marea Adriatică. Brijuni este o locație de vacanță și un parc național important datorită frumuseții naturii. Aici poți găsi exemplare rare de plante din zonă, multe specii de animale la fel de rare, pe care le poți urmări în cadrul unui safari, precum și viețuitoare marine. Tot aici poți vizita situri arheologice unde s-au descoperit urme ale dinozaurilor.

Kornati

Parcul Național Kornati este un arhipelag din Croația, în Dalmația nordică. Aici există în total 140 de insule mari, medii și mici, pe o suprafață de 320 de kilometri pătrați, fiind cel mai dens arhipelag din Marea Mediterană. Această zonă a fost numită parc național cu scopul de a proteja insulele și frumusețea lor.

kornati

Limski kanal

Limski este denumirea unei văi de aproximativ 35 km a râului Pazinčica, la limita dintre Dalmația și Italia, care se termină într-un estuar de 10 km. Ceea ce este special în acest loc este geologia și forma de canion pe care o primește zona lacului. Este un spațiu bogat în floră, faună și pești, motiv pentru care se susține conservarea sa.

Mljet

Mljet este o insulă croată, care în partea nord estică a fost transformată în parc național. Ea se află în mijlocul a două lacuri cu apă sărată: Veliko și Malo Jezero. Aici se găsește o mănăstire impresionantă din secolul al XII-lea, care este vizitată de mulți turiști. Este o zonă perfectă pentru relaxare și practicarea de sporturi acvatice.

mijet

Neretva

Neretva este un râu care se varsă în Marea Adriatică printr-o deltă. Acesta este cunoscut pentru frumusețea sa și pentru diversitatea peisajului. Râul parcurge 22 km în Croația, iar delta sa se întinde pe 12 mii de hectare, formând lacuri, mlaștini, plaje și lagune. Este o zonă cu un relief inedit și de aceea merită vizitată.

Paklenica

Paklenica National Park este cunoscut pentru cele două canioane ale sale Velika Paklenica și Mala Paklenica, despre care se zice că adăpostesc peisaje minunate. Este o comoară naturală de excepție și un rai pentru pasionații de drumeții, care pot explora natura de-a lungul celor 200 de metri de cărări dedicate plimbărilor.

paklenica

Elafiti

Elafiti este un arhipelag în Marea Adriatică, la nord-vest de orașul Dubrovnik. Insulele se întind pe o suprafață de 30 km și atrag mulți turiști datorită peisajelor cu plaje aurii de nisip și vegetație luxuriantă. Cele 13 insule verzi ascund așezări pitorești, grădini superbe și clădiri vechi, fiind un loc de vacanță minunat.

Krka

Parcul Național Krka este o regiune de-a lungul râului Krka, caracterizată printr-o floră și faună foarte bogate, care creează peisaje de vis. Parcul cuprinde o arie de 109 km pătrați și are o colecție de cascade în regiunea Skradinski Buk, care este descrisă ca un spectacol al naturii. Poți merge de-a lungul râului sau poți admira frumusețile parcului din barcă.

krka

Trsteno

Trsteno este cel mai vechi parc dendrologic din sud-estul Europei, fiind deschis în secolul al XV-lea. Parcul are rolul de a proteja specii foarte vechi de copaci din această regiune și a fost declarat un parc cu rarități naturale. Parcul a trecut prin mai multe genuri arhitecturale și a suferit numeroase distrugeri în timpul războiului de independență croat, însă încă este un simbol al țării.

Pentru pasionații de hoteluri lângă plajă, vă recomandăm câteva locuri de cazare în Croația.

Citește și Staţiuni şi plaje din Croaţia pentru concediul de vară perfect5 plaje pentru vacanţa ta de vară în Croaţia, 10 orașe de vizitat în Croația.

Ce parc naţional ţi-ar plăcea să vizitezi în următoarea ta vacanţă în Croația?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsersx

GhiduriTuristice.info foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >