10 locuri pe care trebuie să le vezi înainte să dispară - partea a doua

10 locuri pe care trebuie să le vezi înainte să dispară - partea a doua
 
 

Ne planificăm vacanțele în funcție de ofertele găsite de agenții sau de îndemnurile și poveștile cunoștințelor noastre, bazându-ne pe faptul că locurile pe care nu le vizităm vor putea fi o opțiune "data viitoare". Iată încă 5 locuri care trebuie vizitate înainte să dispară definitiv.

6. Alpii

În Europa, Alpii au vârfuri la o altitudine mai mică decât Munții Stâncoși, de pe continentul american, astfel stațiunile de schi și ghețarii acestora sunt mult mai predispuși să aibă de suferit în urma încălzirii globale. Temperaturile au crescut cu de aproape două ori mai mult din secolul XIX și până astăzi. Ghețarii ar putea astfel să dispară până în anul 2050.

Citeşte şi: O colecţie de poze deosebite cu Alpii Elveţieni sau mai multe despre Alpi.

7. Madagascar

Fotografie preluata de pe madagascarislandsafaris© Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Madagascar este a patra cea mai mare insulă a lumii, iar fauna și flora acesteia sunt unice pe planetă. Insula, care găzduiește peste 20 specii de lemuri (animăluțele haioase cu care ne bucură internetul recent), ar putea să dispară în mai puțin de 35 de ani datorită defrișărilor, incendiilor și braconajului.

8. Bazinul Congo

Fotografie preluata de pe emaze.com © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bazinul Congo este una dintre cele mai mari păduri tropicale, alături de cea a Amazonului și produce 40% din oxigenul planetei. Datorită mineritului, defrișărilor, braconajului și a războaielor excesive, care au loc pe suprafața acesteia, pădurea, împreună cu flora și fauna sa unice în lume, ar putea să dispară până în 2040.

9. Parcul National Glacier

Fotografie preluata de pe oddcities.com © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parcul Național Glacier din Statele Unite ale Americii este un teritoriu declarat protejat în anul 1910 datorită caracteristicilor sale unice: acesta este un ecosistem de sine stătător care adăpostea peste 150 ghețari, 200 cascade și 712 lacuri pe o suprafață de 4.000 km pătrați. Motivul pentru care acesta va dispărea este tot încălzirea globală, în aproape 20 ani.

10. Taj Mahal

Dispariția Taj Mahal-ului va fi cauzată de doi factori: mulțimea nesfârșită de turiști ce vizitează acest monument architectural anual în combinație cu poluarea aerului care cauzează coroziune fațadei exterioară. Realizat în 21 ani, acest minunat monument arhitectural ar putea să dispară în mai puțin de 5 ani.

Citește și: Taj Mahal în câteva fotografii

Citește prima parte a acestui articol aici.

Tu ce loc minunat din această listă vei vizita înainte să dispară?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers