10 locuri pe care trebuie să le vezi în Verona

10 locuri pe care trebuie să le vezi în Verona
 
 

Verona poate fi făcută la pas într-o zi, dar asta nu înseamnă că este săracă în locuri care merită vizitate. Din acest punct de vedere este mult mai bogată decât Milano. Verona se confundă cu Romeo şi Julieta, pentru că aici are loc acţiunea din piesa lui W.Shakespeare. Ficţiune, ficţiune, dar italienii au găsit Casa Julietei, balconul şi chiar mormântul ei şi le-au transformat în locuri bune de vizitat.

De la gară ai la dispoziţie tururi cu autobuze care circulă pe patru itinerarii turistice, dar niciunul dintre ele nu acoperă toate obiectivele care merită vizitate. Pentru a economisi timp şi bani vizitând Verona este bine să faci o listă cu obiectivele (cu intrare plătită pe care vrei să le vizitezi) - dacă nu ai o listă cu obiectivele pe care vrei să le vizitezi, îți recomandăm un ghid turistic cu Italia. Sistemul este foarte bine pus la punct astfel încât cu Verona Card-ul poţi să vizitezi tot ce e de interes.

Casa Julietei cu balconul unde Julieta l-a ascultat pe Romeo declarându-şi dragostea. În Casa Julietei pot fi văzute patul ei, costume şi un calculator de unde poţi trimite mesaje de dragoste. În curtea casei se află statuia în bronz a Julietei. Se spune că dacă îi atingi sânul drept îţi aduce noroc.

Verona

Arena din Verona

Arena, una dintre cele mai bine conservate din Italia, este un amfiteatru roman, faimos pentru spectacolele şi concertele de operă (de ex. pe 4 iulie şi 18 august 2013 Placido Domingo cântă acolo în cadrul Festivalului centenar – 100 de ani de când a fost găzduită primul spectacol de operă), dar şi alte genuri de muzică pe care le găzduieşte (Duran Duran, Pink Floyd, Rod Stewart etc). Până în 2011 nu a fost folosit niciun sistem de microfoane. Mult mai impresonantă în interior decât Colosseumul din Roma, avea o capacitate de 30.000 de spectatori, fiind al treilea ca mărime din Italia.

Vizita o poţi continua cu trei biserici, impresionante prin arhitectură, dimensiuni şi vechime.

Verona

Biserica San Fermo Maggiore

San Fermo Maggiore, construită în sec. XI pe una mai veche (din sec.VIII), în formă de cruce, care se poate vizita în subsolul acesteia.

Verona

San Zeno (sau San Zeno Maggiore) este faimoasă prin arhitectură, dar şi datorită faptului că aici s-au căsătorit Romeo şi Julieta. Găzduieşte osemintele patronului spiritual al Veronei, San Zeno.

Anastasia, construită în stil gotic, este cea mai mare biserică şi una dintre cele mai vechi din Verona. Cele două vasele cu aghiazmă de la intrarea în biserică sunt sprijinite pe spatele a doi cocoşaţi, unul dintre ei atribuit fiului lui Paolo Veronese, Gabriele Caliari.

Verona

Torre dei Lamberti cu ai săi 84 de metri

Torre dei Lamberti este un turn din care ai o vedere panoramică a oraşului. A fost construit pentru a putea fi supravegheate împrejurimile şi a anunţa eventuale dezastre ca incendiile sau atacurile veneţienilor. Datând din sec. XII, turnul a fost reparat după ce în sec. XIV a fost lovit de un fulger, iar în sec. XVIII i-a fost adăugat ceasul din vârf. Este cel mai înalt turn din Verona, cu 84 de metri.

Verona

Turnul se află în Piazza delle Erbe, pe marginea căreia sunt cafenele şi terase unde poţi să mănânci lasagna sau alte specialităţi italiene, iar în centru sunt o mulţime de tarabe cu suveniruri, fructe sau legume, care înconjoară Fontana di Madonna Verona, cea mai veche şi mai cunoscută fântână din Verona.

Verona

Priveliste a orasului Verona de deasupra teatrului roman

Teatrul Roman şi Muzeul Arheologic. La fel ca Arena, Teatrul Roman găzduieşte şi astăzi concerte. La Muzeul Arheologic pot fi văzute artefacte romane descoperite în jurul Veronei (mozaicuri, monede, sculpturi). De deasupra teatrului roman, unde se află Castel San Pietro şi o privelişte superbă a oraşului din alt unghi (poza 5).

Verona

Castelvecchio din Verona

Castelvecchio, construit în sec.XIV, cu un sistem de fortificaţii şi turnuri bine conservate, legat printr-un pod de oraş care trece peste râul Adige, şi Museo di Castelvecchio, ce conţine 29 de camere cu opere de artă (sculpturi, fresce, picturi, arme) din antichitate până la anul 700 d.Cr. Castelul, construit de familia Scala, era menit să apere familia conducătoare de eventuale revolte şi de atacurile veneţiene. În sec. XX o parte a castelului, sub îndrumarea lui Carlo Scarpa, a fost amenajată în muzeu, care găzduieşte opere de artă aparţinând lui Bellini, Tiepolo sau Veronese, expoziţii temporare.

Dacă parcurgi pe jos distanţele dintre aceste obiective, poţi să admiri pieţe, statui, străduţe înguste, poduri peste râul Adige, porţi de intrare în oraş. Noi îți recomandăm aceste locuri de cazare în Verona!

Ghidurituristice.com

Recomandat de: Ghidurituristice.com

Această librărie online este orientată exclusiv spre turism, punând la dispoziţia pasionaţilor de călătorie materialele necesare pentru a descoperi cele mai atractive destinaţii, atât din România, cât şi din străinătate: ghiduri turistice, hărţi, albume cu România.

Viziteaza libraria noastra

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers