10 locuri pe care trebuie să le vezi în Slovenia

10 locuri pe care trebuie să le vezi în Slovenia
 
 
 

Slovenia este una dintre ţările în care oricând m-aş întoarce cu drag. În ciuda dimensiunii sale reduse aceast petec de pământ ascunde o bogăţie turistică de excepţie şi o invitaţie deschisă de a-i trece graniţele.

Trebuie să spun că în acest concediu m-am îndrăgostit absolut nebuneşte de tot ce înseamnă Slovenia, de oameni, de munţi, de oraşe, de aer, de cer, de apă, de natură şi de felul în care se organizează. Iar pentru a demonstra acest lucru propun zece locuri minunate pe care nu trebuie să le rataţi atunci când vizitaţi această ţărişoară.

Parcul Naţional Triglav

Parcul Naţional Triglav

Parcul Naţional Triglav deschide graniţa estică a Alpilor Iulieni, de unde începe măreţia renumiţilor Dolomiţi. Emblemă a Sloveniei, parcul este un paradis al iubitorilor de munte, oferind numeroase trasee pentru toate categoriile de turişti, de la montaniarzi amantori până la alpinişti experimentaţi, este un deliciu al cicloturismului, un excelent ambient pentru amatorii de sporturi extreme de la ski, la parapantă, kayaking, canioning şi multe altele. Peisajele sunt minunate în adevăratul sens al cuvântului.

Rezervaţia Zelenci

Rezervaţia Zelenci

Rezervaţia îşi capătă numele de la zelen, ceea ce înseamnă verde în slovenă şi ce vedem aici este un mic lac de origine glaciară cu apă cristalină şi un fenomen natural impresionant. Şi dacă vă vine să credeţi, până în final, apa de aici ajunge chiar în Dunăre.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Cheile Vintgar

Cheile Vintgar

Un tarseu încântător prin spectaculosul canion Vintgar ce te poartă pe podeţe de lemn pe de-o parte şi alta a pereţilor stâncoşi care dictează cursul învolburat al apei.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Cheile Tolmin

Cheile Tolmin

Izvoarele termale ale Tolminului şi culoarea aproape de graniţele fantasticului cu siguranţă  vor reuşi să răstoarne tot ce ai ştiut până acum despre frumuseţea unui curs de apă.

Cascada Savica

Cascada Savica

Cu o înălţime de peste 50 de metri, Cascada Savica este una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume şi se numără printre atracţiile principale ale Sloveniei.

Cascada Kozjak

Cascada Kozjak

Poate nu atât de cunoscută dar cu siguranţă surprinzătoare! O cascadă ce îşi varsă apa într-un lac rece dar tentant!

Bled

Bled

Fie că vorbim despre staţiune, castel sau lac, Bledul este o destinaţie la care cu siguranţă te vei întoarce. Apa turquoise, o plimbare romantică în bărucţe, plajă, sporturi de apă sau turism cultural, cert este că Slovenia îi datorează mult Bledului.

Piran

Piran

Un mic orăşel la malul mării, excelent pentru o scurtă excursie şi o privire panoramică din turnul bisericii.

Ljubljana

Ljubljana

Ce îi lipseşte Ljubljanei este agitaţia specifică unei capitale însă ce poate fi mai plăcut decât o plimbare liniştită pe străduţele unui oraş vechi, cu clădiri istorice şi aer de munte? Micuţă, cochetă şi bine dichisită pentru experienţe culturale colorate, Ljubljana este un oraş pe care cu siguranţă ai să îl îndrăgeşti.

Soca Valley

Soca Valley

Încheiăm traseul virtual cu Soca Valley, una dintre cele mai frumoase locuri în care poţi să ajungi. Cel mai mare râu de smarald al Sloveniei îşi croieşte cursul de-a lungul unui traseu turistic plin de surprize la fiecare pas.

În concluzie, Slovenia este o destinaţie mai mult decât spectaculoasă şi o reţetă pentru un concediu reuşit!

    

Pentru mai multe detalii cu privire la ce poţi face în Slovenia, preţuri şi  trasee accesaţi Jurnalul de Călătorie de aici sau site-ul oficial de promovare turistică a Sloveniei aici

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.