10 locuri în care poți vedea cabaret în Paris și cât te costă

10 locuri în care poți vedea cabaret în Paris și cât te costă
 
 

Nu se poate trece prin capitala Franței fără a se viziona un spectacol de cabaret. Da, mă refer la acele spectacole cu femei îmbrăcate sumar în haine extravagante care dansează energic pe scenă. De la Moulin Rouge la Paradis Latin, Parisul oferă o mulțime de spații unde se țin astfel de spectacole cu prețuri variabile. Iată 10 dintre ele.

Les Folies Bergeres

Cabaret

Cabaretul reprezintă un tip de spectacol ce îmbină comedia cu cântecul, dansul și teatrul și se desfășoară într-un restaurant sau club. Își are originea în Franța secolului 19, iar printre primele astfel de saloane de cabaret se numără Les Folies Bergeres. Multe personalități au performat acolo de-a lungul vremii precum Josephine Baker, Charlie Chaplin sau Dalida. Cei interesați pot vedea două spectacole acolo: Love Circus, votat cel mai bun spectacol musical al anului 2012 și Ohlala, o premieră în care se îmbină baletul cu acrobația într-o poveste despre virtute și viciu.

Adresă: 32, Rue Richer
Preț bilet: Love Circus 29 – 85 euro
Ohlala 25 – 120 euro

Moulin Rouge

Moulin Rouge

Moulin Rouge este primul loc care ne vine în minte când ne gândim la cancan-ul francez. Promovată intens de posterele pictorului Toulouse Lautrec încă de la apariția ei, ea este astăzi cea mai faimoasa sală de cabaret din lume. Moulin Rouge înseamnă efectiv Moara Roșie, de unde și forma de moară vopsită cu roșu a teatrului-restaurant. Spectatorii care se vor încumeta să meargă acolo în perioada următoare vor putea vedea REVUE "FEERIE", un spectacol care va mobiliza 80 de artiști francezi și internaționali ce vor schimba aproximativ 1000 de costume.

Adresă: 82, Boulevard de Clichy
Preț bilet: 92 – 420 euro în funcție de ce experiență alegeți, spectacol plus o băutură sau cină și spectacol, etc.

Le Lido

Le lido

Cel mai mare cabaret francez contemporan cu îmbunătățiri tehnologice ce nu se regăsesc la celelalte, Le Lido oferă spectacole de amploare și chiar și tururi ghidate ale culiselor. Lunile acestea la Lido se va juca PARIS MERVEILLES cu o regie coregrafică și tehnică care prezintă o interpretare fantastică și extravagantă a orașului, în care emblemele lui sunt împrăștiate prin varii scene.

Adresă: 116 Bis, Avenue des Champs Elysées
Preț bilet: 80 -300 euro în funcție de ce experiență alegeți, spectacol simplu sau cină și spectacol, etc.

Le Crazy Horse

Cabaret

Acest cabaret, inaugurat în 1952, are o componentă erotică mult mai pronunțată decât celelalte menționate mai sus, dansatoarele sunt mult mai lascive și în general, spectacolele sunt inspirate din fetișuri sau reprezintă numere sofisticate de striptease. Dacă v-am stârnit curiozitatea aflați că momentan se pune în scenă Desirs, în care 12 artiste vor captiva publicul cu coreografii senzuale de tip burlesque însoțite de un joc de lumini care să completeze atmosferă intimă.

Adresă: 12, Avenue George V
Preț bilet: 105 -250 euro în funcție de ce experiență alegeți, spectacol simplu sau cină și spectacol, etc.

Paradis Latin

Cabaret

Acest cabaret a fost fondat inițial Napoleon Bonaparte în 1802 și a devenit loc de relaxare pentru mulți dintre artiștii vremii precum Alexandre Dumas sau Balzac. Deși a fost distrus într-un incendiu, a fost reconstruit de Gustave Eiffel. În perioada următoare se pune în scenă Paradis à la Folie, un spectacol cu dans și acrobații combinat cu o scenografie uimitoare care evocă trecutul cancan-ului.

Adresă: 28, rue du Cardinal Lemoine
Preț bilet: 65 -130 euro în funcție de ce experiență alegeți, spectacol simplu sau cină și spectacol, etc.

Au Lapin Agile

Cabaret

Situat în cartierul parisian Montmartre, și acest cabaret este unul cu tradiție-loc de întâlnire al artiștilor secolului 20 precum Modigliani, Picasso sau Apollinaire, îl regăsim într-un tablou faimos realizat de Picasso, ce prezintă lumea pierdută a artiștilor parizieni. A avut multe denumiri de-a lungul timpului dar ultima vine de la un poster realizat de artistul Andre Gill în 1875 cu un iepure care sare dint-o tigaie. Momentan, la Lapin Agile se joacă Chansons, humour, poésie, care a primult multe recenzi favorabile

Adresă: 22 Rue des Saules
Preț bilet: 20 euro pentru studenții cu carnet, 25 euro intrare generală

Chez Michou

Cabaret

Un alt cabaret micuț din Montmartre, de această dată fondat în 1956 și specializat pe spectacole burlesque și umoristice, este Chez Michou. Aici, spectatorii pot să guste bucatele realizate de Michou, proprietarul cabaretului renumit pentru personalitatea sa extravagantă.

Adresă: 80 rue des Martyrs
Preț bilet: 45 -145 euro în funcție de ce experiență alegeți, spectacol simplu sau cină și spectacol, etc.

Carrousel de Paris

Cabaret

Carrousel de Paris este cabaretul care a lansat-o pe artista și activista împotriva rasismului Josephine Baker și pe care îl regăsim foarte aprope de Moulin Rouge, în cartierul Pigalle.

Adresă: 40 Rue Pierre Fontaine
Preț bilet: 49 – 65 euro în funcție de ce experiență alegeți, spectacol simplu sau cină și spectacol, etc.

La Nouvelle Eve

Cabaret

Situat pe aceeași stradă cu Carrousel de Paris și în vecinătatea Moulin Rouge-ului, Cabaretul La Nouvelle Eve prezintă spectacole moderne și clasice de cancan francez într-un restaurant decorat în stilul anilor 20.

Adresă: 25 Rue Pierre Fontaine
Preț bilet: 69 – 149 euro în funcție de ce experiență alegeți, spectacol simplu sau cină și spectacol, etc.

César Palace Paris

Cabaret

Deschis de curând și pentru o clientelă internațională, acesta fiind dedicat exclusiv de douăzeci de ani audienței franceze, ne oferă spectacolul de cabaret PARIS–PARNASSE. Spectacolul cuprinde scene ce evocă viața veche de cabaret din cartierul Montparnasse.

Adresă: 23 Avenue du Mâine
Preț bilet: de la 45 de euro în sus în funcție de ce experiență alegeți, spectacol simplu sau cină și spectacol, etc.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers