10 locuri din Europa unde poți face fotografii incredibile

10 locuri din Europa unde poți face fotografii incredibile
 
 

Europa se mândrește cu o sumedenie de locuri incredibile, care abia așteaptă să fie fotografiate. Din păcate, aceste locuri se află pe lista a tuturor turiștilor, astfel încât aceste locații sunt aproape tot timpul invadate de oameni înarmați cu aparate și selfie stick-uri. Totuși există mai multe locuri de unde poți surprinde imagini minunate fără prea mult efort. Așadar, dacă ești fotograf împătimit sau vrei să ai un cont de Instagram mai interesant, iată care sunt cele mai frumoase locuri din Europa unde poți face poze superbe.

Turnul Montparnasse din Paris

Turnul Eiffel este simbolul Parisului ce oferă și panorame superbe peste Orașul Luminii, dar dacă vrei să-l vizitezi trebuie să stai cel puțin o oră și jumătate la coadă pentru bilete (care au un preț destul de piperat), iar apoi mai aștepți încă cel puțin 15 minute pentru a ajunge în vârf, unde trebuie să te strecori printre mulțimea de turiști ce se înghesuie să admire peisajul parizian. În schimb Turnul Montparnasse este o opțiune mai ieftină și cu o priveliște și mai frumoasă. Turnul Montparnasse este singurul zgârie-nor din Paris, iar fotografiile făcute de aici includ și silueta Turnului Eiffel.

Turnul Montparnasse din Paris

Fotografie preluata de pe robintphoto.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Calton Hill din Edinburgh

Multitudinea de monumente ridicate pe Calton Hill fac din acest loc fundalul perfect pentru panorame incredibile. Cu un obiectiv wide-angle ai șanse să surprinzi întreaga priveliște de la Calton Hill până jos, pe străzile din Edinburgh. Vremea mereu schimbătoare specifică Scoției va garanta faptul că vei obține fundaluri diferite de fiecare dată când vei urca pe Calton Hill. De la o pătură de zăpadă sclipitoare ce acoperă întregul oraș, la raze strălucitoare ce se reflectă pe fațadele monumentelor, cu siguranță vei reuși să faci fotografii de invidiat.

Calton Hill din Edinburgh

Clădirea Reichstag din Berlin

Din interiorul domului de sticlă a clădirii parlamentului german (Reichstag) din Berlin, poți admira cele mai fascinante panorame peste capitala germană. Cu o arhitectură superbă și o valoare istorică incomensurabilă, această clădire guvernamentală are un farmec greu de egalat. Clădirea Reichstag din Berlin poate fi vizitată gratuit, dar trebuie să-ți faci programare în prealabil.

Clădirea Reichstag din Berlin

Piscina de pe acoperișul Thermae Bath Spa din orașul Bath

Acest loc pentru fotografii este ceva mai deosebit. De lângă piscina de pe acoperișul spa-ului Thermae Bath, poți surprinde panorame impresionante peste pitorescul oraș englez Bath. Mai mult, poți admira toate aceste priveliști din piscina cu apă termală sau poți folosi aburii pentru a da un filtru natural fotografiei tale. Dacă întregul peisaj nu te impresionează, atunci trebuie să-l vezi la apus când culorile orașului sunt și mai strălucitoare.

 Thermae Bath Spa

Fotografie preluata de pe sheardhudson.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parcul Guell din Barcelona

Fiind și una dintre cele mai populare locații din Barcelona, Parcul Guell este luat cu asalt de armate întregi de turiști. În schimb, majoritatea se înghesuie să fotografieze ciudatele șopârle din mozaic, fără să realizeze că cea mai frumoasă parte a parcului se află chiar deasupra lor. De la terasa colorată din Parcul Guell ai ocazia să admiri cele mai frumoase panorame peste întreaga Barcelona și poți aprecia mai bine diversitatea și complexitatea arhitecturală a catedralei Sagrada Familia și a metropolei ce se ramifică în jurul ei.

Parcul Guell din Barcelona

London Eye din Londra

Unul dintre cele mai îndrăgite atracții turistice din capitala engleză este London Eye și pe bună dreptate. Panoramele peste Londra ce pot fi admirate din vârful faimoasei roate sunt greu de egalat. În zilele senine, peisajele ce te întâmpină în timp ce urci lin în capsulele roții se întind pe kilometri întregi. De la sclipitorii zgârie-nori Walkie Talkie și Shard la Palatul Westminster lângă Big Ben, London Eye îți oferă cele mai frumoase priveliști și posibilități de fotografii din oraș.

London Eye din Londra

Fotografie preluata de pe sumfinity.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Restaurantul Marina Grosseto din Praga

La restaurantul cu specific italian Marina Grosseto din Praga nu oferă doar panorame spectaculoase, ci și mâncăruri delicioase. Plutind pe râul Vltava, acest restaurant îți oferă peisaje minunate cu podul Carol și Castelul Praga pe care nu le poți admira din niciun alt colț din oraș. Restaurantul plutitor din Praga are două etaje și chiar și un ring de dans.

Restaurantul Marina Grosseto din Praga

Fotografie preluata de pe leoandotherstories.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Piața Burg din Bruges

Piața Burg este unul dintre cele mai pitorești locuri din Belgia și cel mai popular din Bruges. Arhitectura fantastică ce mărginește această piață deschisă îți va tăia respirația. Fiecare fațadă are o altă culoare, astfel încât contul tău de Instagram va deveni un adevărat curcubeu.

Piața Burg din Bruges

Towan Beach din Newquay

Oceanul formează întotdeauna panorame de invidiat, indiferent unde le fotografiezi. Dar, nu există un loc mai perfect pentru astfel de poze decât în Towan Beach, din orășelul englezesc Newquay. Aici vei descoperi un adevărat paradis cu nisip fin auriu și valuri perfect turcoaz, peste care tronează mici căsuțe colorate, cocoțate pe coastele uriașe.

Towan Beach din Newquay

Fotografie preluata de pe visitcornwall.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Museumplein din Amsterdam

Având în vedere că majoritatea fotografiilor din faimosul Red Light District din Amsterdam nu sunt întotdeauna potrivite, celălalt loc simbolic al orașului este faimosul semn I-AMSTERDAM din Museumplein. Flancat de Muzeul Van Gogh și Muzeul Stedelijk, acest loc este perfect din Amsterdam pentru fotografii și selfie-uri cu prietenii tăi.

Museumplein din Amsterdam

Fotografie preluata de pe thisisnotadvertising. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu în ce loc din Europa ai făcut cele mai frumoase fotografii?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers